לקראת הפתיחה בוול סטריט: הנה מה שמצפה לנו השבוע
שבוע המסחר בוול סטריט יפתח היום על רקע הירידות בשבוע המסחר האחרון, שהגיעו בעקבות המסר הפסימי מכיוונו של ה-ECB לגבי אי הוודאות בנוגע להשגת הסכם סחר עם סין. ברקע למסחר, נגיד הבנק המרכזי דרגי הוריד בשבוע שעבר את תחזית הצמיחה ל- 1.1% מ-1.7%, והודיע שהריבית לא תעלה השנה והכריז על מתן הלוואות נוספות לבנקים.
למרות שהיה נדמה בתקופה האחרונה כי ישנה התייצבות מסוימת בנתוני המאקרו באסיה ובאירופה, הנתונים שפורסמו בסוף השבוע מצביעים כי ההאטה הכלכלית עדיין כאן. מנהל המכס הכללי בסין דיווח ביום שישי כי היצוא הסיני ירד בפברואר ב-20.7%, לעומת התקופה המקבילה אשתקד, זאת לאחר שעלה בכ-9.1% בחודש ינואר. בגרמניה, ירדו הזמנות המפעלים ב-2.6% במהלך חודש ינואר, לעומת צפי לעלייה של 0.5%. נזכיר כי הנתונים היום מגיעים לאחר שהבנק המרכזי באירופה חתך אמש את תחזית הצמיחה לאיחוד האירופאי לשנים הקרובות.
דר' גיל מיכאל בפמן, כלכלן ראשי ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון: "הגידול באופטימיות בנוגע להפסקת מלחמת סחר היה ככל הנראה גורם משמעותי מאחורי התיקון החד בשוקי המניות מאז תחילת השנה, אך נראה שזה מתומחר היטב כיום ברוב השווקים. ספק אם להסכם בין ארה"ב לסין תהיה השפעה רבה, אם בכלל, לאורך זמן על השווקים הפיננסיים. היפוך הכיוון החד בדברי הפד בתגובה לצמצום החד במדדי התנאים הפיננסיים ברביע הרביעי של שנת 2018 שיקף מצב שבו יתכן והפד היה "קשוב מדי" לשווקים".
"מעניין לציין שלמרות ששוק המניות הגיב בעוצמה לשינוי המסר מצד הפד, ושוקי המניות עלו מאוד מאז ראשית השנה, שוקי האג "ח ממשיכים לבטא מידה רבה יחסית של חשש ופסימיות לגבי ההמשך. שילוב זה של שוק מניות שעולה מחד ותשואות אג"ח שנותרות נמוכות יחסית מאידך עלול לבטא שברירות רבה של ההתאוששות בשווקים".
נראה כי שוק התעסוקה האמריקני מתחיל לסבול מהאטה הכלכלית בשאר העולם. רק 20 אלף משרות חדשות נוצרו במהלך החודש האחרון, נתון נמוך בהרבה מהצפי המוקדם שעמד על תוספת של 180 אלף משרות. נציין בנוסף כי מדובר בנתון החלש ביותר ב-17 החודשים האחרונים. ואם זה לא מספיק, נראה כי לחצי האינפלציה בארה"ב עדיין כאן, כאשר השכר עלה ב-3.4% בחישוב שנתי.
יונתן כץ, וכלכלני לידר שוקי הון: "מוקדם מדי להסיק מסקנה מהגידול המאכזב במספר המועסקים בחודש פברואר. התמונה הכללית בארה"ב נראית לנו עדיין חיובית: שיעור האבטלה יורד, השכר עולה, ענף הבנייה מתייצב והסקטור העסקי אופטימי ומדווח על עלייה חדה בהזמנות. בתרחיש של זחילת אינפלציה כלפי מעלה ורגיעה בשווקים הפד עלול לשקול העלאת ריבית נוספת".
בשבוע הקרוב יתפרסמו הנתונים הבאים:
בארה"ב ביום שלישי: מדד המחירים לצרכן.
ברביעי: הזמנות של מוצרי בני קיימא
בחמישי: מכירות של בתים חדשים.
בשישי: ייצור תעשייתי וסקר empire state
אירופה: ביום רביעי: הייצור התעשייתי, ביום שישי: מדד המחירים לצרכן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה