סקר: 60% מהמעסיקים מוכנים לאפשר לעובדים לנמנם

21.8% מהעובדים מעידים כי אחרי ארוחת הצהריים הם נוהגים להעביר את הזמן בסידורים אישיים, 18% שותים קפה ו-6.7% מורחים את הזמן
 | 
telegram

מחקרים מוכיחים כי לנמנום קצר בצהריים יש ערך כלכלי עצום למעסיקים ולעובדים אובדן ימי עבודה, הפחתת מחלות, שיפור הזיכרון והיצירתיות ועוד - הסקר החדש מראה כי האפקטיביות שנמצאת בשיאה (67.6%) בין השעות 09:00 ל-11:00 צונחת (4.1%) בין השעות 13:00 ל- 15:00 וכי 30% מהעובדים סבורים שנימנום היה מחזיר להם את היעילות בעבודה.

בכל שנה בתאריך 15.3 מציינים את יום השינה השנתי הרשמי, מיסודו של ארגון השינה העולמי. הארגון, שהוקם על ידי האיגוד העולמי לרפואת שינה (WASM) והפדרציה העולמית לשינה (WSF), הינו ארגון בינלאומי שמטרתו לקדם את בריאות השינה ברחבי העולם. ישראל נמנית בין 73 המדינות החברות בארגון זה.

יום השינה הבינלאומי 2019 עמד השנה בישראל בסימן קידום שנת הנאפ במקומות העבודה. אבי ברססט, נציג ארגון השינה העולמי פנה לנשיא המדינה ראובן ריבלין וליו"ר  ועדת העבודה, הרווחה והבריאות ח"כ אלי אלאלוף על מנת לסייע בידיו לקדם נושא חשוב זה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

שנת הצהריים מעוררת, מרעננת ומזריקה אנרגיה לקראת המשך הפעילות. לכן, מקומות עבודה מובילים ומוסדות לימוד רבים בעולם כבר מאמצים את הנאפ בהתלהבות כחלק משגרת היום שלהם.

67.6% מהעובדים סבורים שהם נמצאים בשיא האפקטיביות בין השעות 09:00 ל-11:00. לאחר מכן יורדת האפקטיביות ורק 4.1% סבורים שהם אפקטיבים בשעות אלו. 

מה עושים אחרי ארוחת הצהריים?
21.8% העובדים מעידים כי אחרי ארוחת הצהריים הם נוהגים להעביר את הזמן בסידורים אישיים (מיילים פרטיים, קניות ברשת, התעדכנות בחדשות ועוד), 18% שותים קפה ומשוחחים עם חבריהם לעבודה, 6.7% סתם מורחים את הזמן. לעומתם, 42% מעידים על חזרה לעבודה במרץ.

המעסיקים סבורים שרק 30% מהעובדים חוזרים במרץ לעבודה אחרי הפסקת הצהריים ושלמעלה מ-60% שותים קפה עם החברה, מתעסקים בסידורים אישיים, מורחים את הזמן ואפילו מנמנים קצת. 

ומה לגבי נימנום קל?
30% מהעובדים סבורים שנימנום קל היה משפר את היעילות שלהם וכ-67% מהעובדים מעריכים שהיו מצליחים לנמנם במקום העבודה, אם זה היה מקובל ואם היו להם את התנאים המתאימים לכך. 

32% מהמעסיקים אמרו שהיו מאפשרים לעובדים לנמנם מידי יום ו-36% נוספים לא היו מסתפקים רק בזה, אלא גם דואגים לתנאי נימנום מתאימים לעובדים (מקום שקט, נוח, חשוך וכו').

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות