נפט
צילום: iStock

טראמפ סיפק הערב את הטריגר לתנודה חדה בשוק הסחורות?

פער גדול נפתח בחודש האחרון בין ציפיות האינפלציה בשווקים להתנהגות הסחורות. ההתבטאות של טראמפ הערב במקביל להתחזקות הדולר עשויה לספק את התירוץ לסגירת הפער
עמית נעם טל | (1)

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 28 במרץ 2019 ההתבטאות הקודמת של הנשיא לא הצליחה לעצור את המשך העלייה של הסחורה, ומחיר הנפט עלה בימים האחרונים לרמות של 60 דולר לחבית. להצהרה הערב יש סיכויים גדולים הרבה יותר להשפיע. הריצה לדולר שהתחדשה בימים האחרונים והקריסה של תשואות האג"חים מצביעים כי הכסף הגדול מאותת על גל דפלציוני בשווקים. הפער שנפתח בשבועות האחרונים בין מחיר הנפט לציפיות האינפלציונית עשוי להיסגר כעת.

גרף הנפט בשנתיים האחרונות   הזהב והכסף פגיעים במיוחד להתחזקות של הדולר, בעיקר מול היואן הסיני. כפי שהסברנו במהלך 2018 (לכתבה המלאה), אחת הדרכים שמצאו החברות הסיניות בשנים האחרונות להקטנת עלויות המימון היא שימוש של סחורה (זהב,כסף,נחושת) כביטחונות לטובת ההלוואות. התופעה הפכה לנפוצה כל כך עד שהיום יש קרוב למיליון טון נחושת שמשמשות כבטחונות. וכ-1,000 טון של זהב המשמש כביטחונות. ע"פ הערכות, כ-30% מגיוסי ההון  של החברות בדירוג נמוך התבצע בשנים האחרונות באופן הנ"ל.

דרך גיוס הנ"ל עובדת היטב כאשר הדולר נחלש בעולם, היואן מתחזק, והסחורות מטפסות. אך כאשר הדולר מתחזק, סחורה רבה ששימשה כביטחונות נזרקת לשוק. נציין כי היום התערבו הרשויות בהונג קונג בפעם הראשונה ב-2019 במטרה למנוע היחלשות נוספת של המטבע, דבר שמרמז שוב על בריחת הון מהמדינה. נזכיר כי "הטרייד הכואב ביותר לשווקים" ממשיך להיות התחזקות של הדולר (לכתבה המלאה).

למעשה, מחיר הזהב עשוי להוות אינדיקטור הרבה יותר אמין למצב החברות בסין מאשר נתוני הבנק המרכזי הסיני, שרבים טוענים כי הנתונים הצמיחה שהוא מספק "מבושלים".

הדולר מול היואן הסיני בשנה האחרונה

 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אחלה כתבות עמית . תודה (ל"ת)
    Max 28/03/2019 18:08
    הגב לתגובה זו