רוח גבית לדולר? הפד' חוזר לצמצם בימים הקרובים
שוקי המט"ח גועשים בימים האחרונים בימים האחרונים, כאשר הלחץ של הדולר על השווקים המתעוררים מתחיל להזכיר את שנת 2018. ברקע לתהליך זה, נראה כי שווה לשים לב לצמצום הצפוי של הפד' בימים הקרובים בשוק האג"ח האמריקני. סקטור הבנקאות ממשיך להיות הפגיע ביותר, כאשר הריביות בין המוסדות הפיננסים ממשיכה לטפס.
מאזן הבנק צפוי לרדת בשני הקרוב ב-22.4 מיליארד דולר, כאשר כל הצמצום צפוי להתרחש בשוק האג"ח הממשלתי. בסה"כ, הפד' צפוי להשלים צמצום של 40 מיליארד דולר בחודש מרץ. נציין כי ברוב המוחלט של הימים שבהם ביצע הפד' צמצום בשוק הממשלתי (SOMA DAYS), הדולר אינדקס (סימול:DXY) רשם עליות, כך שהתהליך של הימים האחרונים עשוי לקבל כעת רוח גבית.
אחזקות הפד' בשוק האג"ל: צפויות לרדת לרמה של דצמבר 2013
בניגוד לחודשים האחרונים, צמצום מאזן הפד' לא צפוי להיות מאוזן ע"י הזרמה של דולרים לשווקים ע"י משרד האוצר האמריקני. קופת המזומנים של משרד האוצר האמריקני עומדת בימים האחרונים ברמה של 320 מיליארד דולר, והיא צפויה להישאר ברמה זו בשבוע הקרוב.
נזכיר כי הפד' הודיע בשבוע שעבר על הפסקת התהליך בספטמבר הקרוב, כאשר התהליך צפוי להתמתן בהדרגה החל ממאי הקרוב, כאשר החל מאוקטובר הקרוב הבנק מתכנן שינוי בתמהיל ההשקעות שלו (לכתבה המלאה).
מאז התחלת התהליך בספטמבר 2017, הבנק הוריד את אחזקותיו בשוקי האג"ח ב-480 מיליארד דולר, כאשר עד אוקטובר הקרוב צפוי המאזן לרדת בעוד 225 מיליארד דולר לפי החלוקה הבאה:
מלבד הלחץ של הדולר על השווקים, הפוקוס צפוי לחזור לסקטור הבנקאות. למרות העלייה החדה בסיכויים להורדת ריבית כבר ב-2019, הריבית האפקטיבית בשוק (EFFR) חזרה אמש להיסחר מעל לריבית ה-IOER, דבר שמאותת כי מצוקת הנזילות עדיין גבוה בשווקים. ירידה נוספת ברזרבות הבנקים (בעקבות הצמצום המתכונן של הפד') צפוי לדחוף את הריביות עוד יותר, כאשר הדרישה לביטחונות ממשיכה לעלות.
נזכיר כי הריבית האפקטיבית בשוק (EFFR) עלתה בשבוע שעבר לראשונה מאז 2008 מעל ריבית ה-IOER (להסבר מלא על הריביות).
גרף תעודת הסל KER העוקבת אחר הבנקים הקטנים: יפגעו שוב?
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.שכחתם את הרוח הגבית לשקל בכל סוף חודש וסוף שבוע (ל"ת)גרשון 29/03/2019 14:27הגב לתגובה זו0 0סגור