המטבע בארגנטינה משלים צלילה של 9.7% ביומיים האחרונים
בעוד המדדים בוול סטריט ממשיכים להיסחר ברמות שיא, העצבנות בשוקי הכסף בעולם ממשיכה לעלות הערב. הנתונים שפרסם הפד' היום מראים כי הריבית האפקטיבית בשוק (EFFR) נמצאת בשיא, דבר שמאותת על קושי במערכת הבנקאית לגייס כסף לפעילות השוטפת. אך בעוד הבנקים האמריקנים (בעיקר הגדולים) יכולים להתמודד עם מצוקת הנזילות, הסיטואציה בשאר המדינות מחריפה במהירות.
השווקים המתעוררים הם כצפוי במוקד הלחץ: הפזו הארגנטינאי צונח כעת ב3.3% לאחר שנפל מוקדם יותר הערב ב-5.8% לרמה של 46.3 פזו לדולר. נזכיר כי אתמול נפל המטבע ב-3.6%. בסה"כ משלים הערב הפזו צניחה של 23% מתחילת 2018, וזאת לאחר שצנח במעל 50% בשנה שעברה. במקביל, התשואה על אגרות החוב של המדינה ממשיכות לזנק, כאשר חוזי הביטוח מאותתים כי הסבירות לפשיטת רגל של המדינה ב-5 השנים הקרובות עולה ל-60%.
הדולר מול הפזו הארגנטינאי בשנה האחרונה: היחלשות דרמטית בימים האחרונים
נזכיר כי המדינה קיבלה בתחילת ספטמבר האחרון חבילת חילוץ חדשה בהיקף של 57 מיליארד דולר לתקופה של 36 חודשים. אחד התנאים הבולטים בתוכנית החילוץ היה איסור על הבנק המרכזי להתערב בשוק המט"ח למעט נסיבות קיצוניות. הבנק המרכזי מורשה להתערב בשוק המט"ח רק במקרה שהפזו נופל מתחת לרמה של 44 פסו לדולר. לנוכח הלחץ בשווקים בתקופה האחרונה, נראה כי זוהי רק שאלה של זמן עד שהממשלה תפנה שוב לקרן המטבע בבקשה לחילוץ.
הלחץ על השווקים המתעוררים שהתחדש בימים האחרונים מגיע ברקע לאיבוד שליטה של הפד' על הריביות בשוק, והפוקוס צפוי לעבור כעת לפגישת הפד' בשבוע הבא, כאשר 3 חודשים בלבד לאחר שינוי המדיניות החד שביצע הפד', נראה כי השוק חייב עוד תמריצים.
נזכיר כי אמש פרסמנו שהבנקים באירופה נאלצו בשבוע האחרון לבקש עזרה מה-ECB בדמות הלוואות לטווח קצר במטרה לעמוד בדרישות הרגולטוריות. מדובר בנתון הגבוה ביותר מאז משבר החוב באיחוד האירופאי ב-2012 (לכתבה המלאה).
הפער בין הריבית האפקטיבית בשוק לגבול התחתון של טווח הריביות של הפד': הפד' שוב מאבד שליטה על הריבית בשוק
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה