המשקיעים חוזרים לקרנות הנאמנות? גידול בהיקף הגיוסים באפריל
תעשיית קרנות הנאמנות פותחת את הרבעון השני של 2019 עם עלייה בהיקף הגיוסים בקרנות המסורתיות. גם בקרב קרנות הסל ניכר שיפור. הנתונים המלאים
תעשיית קרנות הנאמנות פותחת את הרבעון השני של 2019 עם עלייה בהיקף הגיוסים בקרנות המסורתיות ברקע לעליות שערים בשוקי המניות בארץ ובעולם ובשוקי האג"ח. ההיקף הכולל של נכסי הקרנות בחודש אפריל הגיע לכ-330 מיליארד שקל.
בדיקת הגיוסים והפדיונות בקרב הגופים הבולטים ממצבת את קרנות הנאמנות של הראל בראש טבלת הקרנות המסורתיות עם גיוסים בהיקף של 609 מיליון שקל כאשר מתחילת השנה הגיעו הגיוסים של הראל לכ-1.5 מיליארד שקל.
במקום השני נמצאות קרנות הנאמנות של פסגות עם גיוסים של 551 מיליון שקל כאשר מתחילת השנה מדובר בהיקף הגיוסים הגדול ביותר מבין הקרנות של 1.8 מיליארד שקל. "מגמת הגיוסים בתעשיית הקרנות התחזקה בחודש אפריל", מסביר אייל גורן, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות, ומוסיף כי "נראה שהמשקיעים מעדיפים להמשיך לחזור לנכסי סיכון דרך קרנות אג"ח בעלות גמישות השקעה שמשלבות אג"ח מדינה וקונצרני, לצד העדפה של קרנות המשלבות חשיפה מדודה למניות".
קרנות הנאמנות של מור מגדילות את הגיוסים בחודש אפריל לכ-300 מיליון שקל ומתברגות במקום השלישי. מי שחוזרות לגיוסים בחודש החולף הן קרנות הנאמנות של מיטב דש עם גיוסים של 42 מיליון שקל ולאחר פדיונות של 18 מיליון בחודש מרץ. מגמה הפוכה נראתה אצל אפסילון כאשר קרנות הנאמנות עברו מגיוסים בחודש הקודם לפדיונות באפריל בהיקף של 4 מיליון שקל.
גם בקרב קרנות הסל נראה שיפור בביצועי הקרנות כאשר מי שמובילות את הגיוסים הן קרנות הנאמנות של מיטב דש עם 94 מיליון שקל. הפדיונות הגדולים ביותר נרשמו אצל קרנות הנאמנות של קסם והגיעו ל-93 מיליון שקל. מאז הושלמה רפורמת תעודות הסל, עיקר הפעילות בקרנות הסל התרכזה בקרנות המשקיעות במניות (לכתבה המלאה).
הנתונים המלאים לפניכם:
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה