
שוק המט"ח: הלירה הטורקית ביצעה תנודה של 1.9% תוך דקות
לאחר מספר ימים של ירידות חדות מול המטבע האמריקני, הלירה הטורקית זינקה הערב לפתע ב-3.5%, אך כעת העליות מתמתנות ל-2.4% בלבד.
ברקע לתנודתיות, דיווח בעיתון בילד הגרמני, העיתון הנפוץ והנקרא ביותר בגרמניה והרביעי בעולם כולם, כי הממשלה הטורקית החליטה לא לקנות בסופו של דבר את מערכת ההגנה האווירית הרוסית ה-S-400. נציין כי ארה"ב הפעילה לחצים כבדים על המדינה בחודשים האחרונים לנוכח הקשרים הכלכליים שיצרה המדינה עם רוסיה. נציין כי בחודש שעבר עצרה ארה"ב את משלוחי ה-F35 לנוכח המתיחות.
עדכון: ארדואן טוען כי הדיווח הנ"ל הוא "פייק ניוז", וכי העסקה תבוצע.
הלירה הטורקית השלימה אמש צניחה של יותר מ-18% מתחילת 2019, וזאת לאחר צניחה של יותר מ-40% במהלך 2018. הלירה הטורקית היא המטבע החלש ביותר בעולם לאחר הפזו הארגנטינאי.
במקביל לדיווח על התקפלות של הממשל הטורקי, הדיווחים השונים מצביעים היום כי הבנק המרכזי במדינה הזרים יותר ממיליארד דולר לשוק במהלך 24 השעות האחרונות, וזאת במטרה לייצב את המטבע המקומי. נציין כי ע"פ רוב הערכות, הרזרבות של המדינה ירדו בימים האחרונים לשפל, דבר שלא יאפשר למדינה להמשיך עוד זמן רב לתמוך בלירה.
גרף הדולר מול הלירה הטורקית בחודשים האחרונים, והתחזקות של המטבע הטורקי הערב
- המכירות הקמעונאיות אכזבו בפברואר - המשקיעים לא מודאגים
- רינת אשכנזי על המגמות בכלכלה העולמית; ומה צפוי בארה"ב?
למרות ההתחזקות הערב, הצרות של טורקיה רחוקות מפתרון. כפי שציינו אמש (לכתבה המלאה), הבעיה העיקרית של הכלכלה הטורקית היא התנפחות סקטור הבנקאות לממדים מפלצתיים בשנים האחרונות. התפתחות בועת האשראי בעשור האחרון גרמה ליחס ההלוואות/פיקדונות לרדת לרמה של 20.5% בלבד. בחודשים האחרונים ניסו הבנקים הממשלתיים במדינה לתמרץ את הכלכלה לקראת הבחירות האחרונות, והגדילו אף יותר מתן ההלוואות במטרה לתמרץ את הכלכלה, דבר שהפך אותם לפגיעים עוד יותר. הבנק המרכזי יכול לתמוך בבנקים המקומיים בסיטואציה הנוכחית, אך המשמעות היא לחץ נוסף על הלירה, והמשקיעים מבינים זאת.
הרחבה מיד
- 1.איזה יום שמח לי היום! איזה יום! (ל"ת)ארדולאכאן 11/05/2019 17:28הגב לתגובה זו