
לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט: הנה מה שמצפה לנו השבוע
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח הערב על רקע הסגירה השלילית ביום המסחר האחרון, כאשר המדדים המובילים נסחרים קרוב רמות שיא כל הזמנים. ברקע למסחר, המתיחות בין ארה"ב לאיראן מעיבה על הסנטימנט בשוק, למרות ההתבטאויות של הבנקים המרכזיים בימים האחרונים שמעניקים רוח גבית לשוק, ופסגת ה-G20 שתתקיים השבוע, בה צפויים להיפגש דונלד טראמפ, שי ג'ינפינג.
האירוע המרכזי בשווקים ממשיך להיות ההתקפלות של הבנקים המרכזיים בימים האחרונים. הפד' ביצע ברביעי האחרון צעד משמעותי לעבר הורדת הריבית בארה"ב בחודש הבא: תרשים הנקודות של הבנק הצביע כי 8 מתוך 17 החברים בוועדה צופים כי הריבית בארה"ב תרד בחודשים הקרובים, כאשר 7 מתוכם טוענים כי הריבית תרד ב-50 נק' בסיס (כלומר 2 הורדות ריבית). במסיבת העיתונאים טען יו"ר הבנק, ג'רום פאואל, כי גם מי שהצביע נגד הורדה של הריבית בחודשים הקרובים הצביעו על מקרים מסוימים שבהם מדיניות מרחיבה מצד הבנק צפויה להיות מוצדקת .
דר' גיל מיכאל בפמן, כלכלן ראשי דודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון: "הודעת הריבית של הפד מכינה את הקרקע להורדות ריבית בהמשך השנה אולם, עדיין, תוואי השוק להורדות הריבית בשנה הקרובה נראה כאגרסיבי מדי, על רקע העובדה כי מרבית האינדיקטורים הכלכליים בארה"ב, בפועל והצפויים, עדין סבירים".
"ההודעה מלמדת כי הפד סבור ששוק העבודה נותר חזק וכי הפעילות הכלכלית עולה בקצב מתון. עליית השכר הייתה משמעותית בחודשים האחרונים ושיעור האבטלה נותר נמוך. למרות הגידול בהוצאות משקי הבית, האינדיקטורים להשקעה העסקית היו חלשים. סביבת האינפלציה מצויה מתחת לרמה של 2% וציפיות האינפלציה ירדו".
- המכירות הקמעונאיות אכזבו בפברואר - המשקיעים לא מודאגים
- רינת אשכנזי על המגמות בכלכלה העולמית; ומה צפוי בארה"ב?
"המסרים הללו עלולים לבוא כאכזבה לשווקים, אשר צפו הפחתת ריבית בהיקף של כ-100 נ"ב עד לסוף 2020, עם קרוב ל- 100% סיכוי להפחתה של 25 נ"ב בחודש יולי. למרות שהשינוי "הצנוע" שהפד מדבר עליו בהודעה, השוק הביע חוסר אמון בהערכת הפד, והגדיל עוד יותר את הצפי להפחתת ריבית ניכרת, של 50 נ"ב, עד להחלטה של חודש ספטמבר ו -75 נ"ב עד לסוף 2019".
"הפד, כמו שאר העולם, מחכה לראות מה הנתונים הנכנסים יבשרו. כמו כן, אם המפגש של מנהיגי ה- G20 יביא לסבב חדש של שיחות הסחר בין ארה"ב לסין, גם אם באופן זמני, זה עשוי להביא את עיתוי הפחתת הריבית הקרובה, בשיעור של 25 נ"ב, לספטמבר ולא לחודש יולי".
בנוגע לאירופה אומרים בפמן ורזניק כי: "הנאום של יו"ר הECB פרופסור דראגי בכנס של הבנק המרכזי של אירופה הוא אינדיקציה לכך שהבנק עשוי להפחית עוד את הריבית ולהפעיל מחדש את תוכנית רכישת הנכסים QE שלו בחודשים הקרובים, זאת במידה והאינפלציה והציפיות לאינפלציה יישארו נמוכות מאוד".
- "מניית ג'נריישן צריכה לעלות ב-64%"
- שורה של מהלכים מצד קרן פימי מצביעים על כוונה להיפרד ממר
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"אנו מצפים שההנחיה קדימה תשתנה בחודש ספטמבר (או אולי בחודש יולי) עם מסר שהריבית תישאר ברמה הנוכחית או נמוך ממנה עד לאמצע 2020. אנו סבורים כי הבנק יפחית את ריבית הפיקדונות השלילית ממינוס -0.4% למינוס -0.5% בחודש דצמבר. לבסוף, אנו צופים כי הבנק יפעיל מחדש את ה-QE בחודש מרץ הבא, בקצב של 30 מיליארד אירו לחודש".
יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "ביום רביעי הפד "סיפק את הסחורה" עבור השווקים עם ביטוי לגבי "הנכונות להורדת ריבית כדי לשמר את ההתרחבות בפעילות". גם דראגי מאותת שיהיה מוכן לבצע הרחבה מוניטארית נוספת. מרבית נתוני התעשייה בעולם ממשיכים להיות שליליים. מחירי הנפט עלו על רקע חשש לעימות מול איראן. במבט קדימה, נראה כי השבוע העניים נשואות למפגש בסוף השבוע בין טראמפ ו- XI בפסגת 20-G ולהשפעה על מלחמת הסחר".
"נדמה שהפד מאד מושפע מהציפיות להורדת ריבית בשווקים ולא רצה לאכזב. אם המנדט של הפד הינו תעסוקה מלאה ואינפלציה סביב 2% לא נראה שיש הצדקה להורדת ריבית. שיעור האבטלה עומד על 3.6% וקצב אינפלציית הליבה – PCE עומד על 1.6% ו- 2% ב- CPI .חשוב לציין שלמרות ירידת תחזית הריבית של חברי הפד ב- Dots ,לא חל שינוי כמעט בתחזית הצמיחה, אבטלה ואינפלציה בשנים הבאות. בכל זאת, לפי הערכתנו, שוק האג"ח מתמחר תוואי הורדת ריבית אגרסיבי "מדי" יחסית לתחזית חברי הפד, מה שמעלה את הסיכון בהארכת המח"מ".
בשבוע הקרוב יתפרסמו הנתונים הבאים: בארה"ב: ביום שלישי: המכירות של בתים חדשים, ביום רביעי: ההזמנות של מוצרי בני קיימא, ביום שישי: ההכנסה הפנויה, הצריכה הפרטית ואינפלציית PCE (נתון מאד חשוב עבור הפד) לחודש מאי.
באירופה: ביום שישי אומדן למדד מחירים לצרכן ביוני.