מלחמת וולמארט-אמזון: האם ענקיות הקמעונאות הוותיקות בסכנה?
מי שעוקב מקרוב אחרי פעילות החברות רואה בבירור שכיוון ההתקדמות הוא למודל מעורבב של הצריכה המקוונת והפיזית המתאים עצמו לשינויים בהרגלי הצריכה. התחרות על ליבו של הצרכן בעיצומה
העולם העסקי כולו מצפה למפגש טראמפ-שי ביום שבת בבחריין. בינתיים טרחנו לשבת מול המחשב ולהאזין לראיונות שנתנו הנגיד פאואל ושר האוצר מנוצ'ין בנוגע למצב כפי שהם רואים זאת, די שונה מהכותרות אבל זה חלק ממהפכת הטכנולוגיה וצריך לחיות עם זה.
חשוב למשקיע ההגיוני להבין שהאלגוריתמים, שמובילים את התנודות היומיות הקצרות בוול סטריט, מגיבים לפי תפיסת תוכנות ה-AI שמכתיבות להם ואלו, עם כל הכבוד, נכתבו על ידי בני אנוש, לא נביאים. נמתין בסבלנות לשבת. בשורה התחתונה נראה שהסינים והאמריקאים רוצים, לפחות לטווח הקצר, את אותו הדבר אבל "הכוח" אצל האמריקאים כרגע אז אנחנו אופטימים.
סקטור הצריכה בארה"ב: וולמארט מול אמזון כדוגמה
בסוף הרבעון הראשון של 2019 עמד התוצר האמריקאי על 21,05 טריליון דולרים כאשר החלק הגדול בתוצר, 14.25 טריליון דולרים (67.7%), הגיע מהצריכה הפרטית (Consumer spending). הצריכה הפרטית מתחלקת לצריכת שירותים (דיור, בריאות, חינוך, שירותים פיננסיים וכדומה שמהווים כ-65% מהצריכה הפרטית), צריכת מוצרים מתכלים, בלתי אמידים (non-durables, כמו ביגוד, מזון וכדומה שמהווים כ-22%) וצריכת מוצרים אמידים (durables כמו מכוניות, מכשירים וכדומה שמהווים כ-13% מהצריכה הפרטית).
הצריכה עוברת, בשל מהפכת הטכנולוגיה, שינויים דרסטיים גם במבנה הסקטור וגם בהרגלי הצריכה כאשר הגורם המרכזי לכך היא מהפכת האינפורמציה ורשת האינטרנט. התהליך הזה עדיין בעיצומו ומקשה מאוד על קבלת ההחלטות של המשקיע שמעוניין בתחום. הדרך להבין את התהליך ולחזות את המשך התפתחותו היא באמצעות המאבק שבין אמזון (סימול: AMZN) לוולמארט (סימול: WMT). התנהגות 2 המניות המובילות האלו, במיוחד מאז 2009, מתעדת למעשה כיצד התפתח התהליך עד כה ומאותתת כיצד ימשיך מכאן (או כיצד רואים המשקיעים את ההתפתחויות העתידיות בסקטור הצריכה הכ"כ חשוב בכלכלה האמריקאית).
עד 2015-16 נראה היה שהתהליך נע בכיוון אחד, גורם למעבר הצריכה מהקניון והחנויות (מה שמכונה bricks and mortar retailing) למסחר מקוון ברשת, אלא שהעובדות מצביעות על כך שלמרות העלייה העקבית של הצריכה באמצעות המסחר המקוון המרכזים הפיזיים אינם נעלמים ועדיין מרכזים את הרוב המכריע של הצריכה.
מי שעוקב מקרוב אחרי הפעילות של וולמארט ואמזון רואה בבירור שכיוון ההתקדמות הוא למודל ש"יערבב" את הצריכה המקוונת עם הצריכה הפיזית והמודל הזה נמצא בפועל בתהליך של "התאמה" להתקדמות הטכנולוגית מחד ולשינויים בהרגלי הצריכה שהיא גורמת בהתקדמותה מאידך. החלק המקוון בתוך סך הצריכה בארה"ב עלה מ-5.3% ב-2008 ל-14.3% ב-2018 אבל קצב העלייה מואט ומתקרב האיזון.
התחרות בין וולמארט לאמזון על לב הצרכן וכיסו מתנהלת היום לאורכו ולרוחבו של סקטור הצריכה כולו, על הצריכה לשירותים, למוצרים מתכלים ומוצרים אמידים. הצרכן יכול היום לקבל מוולמארט שירותים בריאותיים, בטוח ושירותים פיננסיים, הוא יכול לרכוש בוולמארט ירקות ופירות וביגוד, מכשירי חשמל ותקשורת וכן מכוניות ואפילו דלק למכוניות וכך גם מאמזון. שתי החברות מציעות לצרכן (בפרופורציות שונות) גם צריכה פיזית וגם מקוונת.
שתי החברות הבינו, בערך באותה התקופה, 2016-17, את כיוון ההתקדמות כאשר אמזון נכנסה לתחום הפיזי באמצעות רכישת רשת חנויות המזון הבריא Whole Foods Market על 500 מרכזי המכירות שלה ואילו וולמארט קפצה בגדול למי המסחר המקוון כאשר רכשה את חברת Jet.com מניו ג'רסי שפתחה פלטפורמת מסחר מקוון מעניינת ושבה השקיעו חברות כמו גוגל, גולדמן זקס, עלי באבא, פידליטי וביין קפיטל למעלה מ-800 מיליון דולרים.
מה הנוסחה להשקעה בתחום?
מה שקורה בתחום הצריכה זה בדיוק מה שקורה בכל סקטור - מהפכת הטכנולוגיה הופכת/ מתאימה למעשה את השוק של המאה ה-20 לשוק של המאה ה-21 מבלי לפגוע בשחקנים הקיימים תוך הרחבה משמעותית של גודל השוק, כמותית וגיאוגרפית. צמיחתה של ענקית שיווק חדשה כמו אמזון לא באה על חשבון הענקית הוותיקה, הסקטור מתרחב.
הכנסות וולמארט עלו מ-482.1 מיליארד ב-2016 ל-514.4 מיליארד ב-2018 והכנסות אמזון עלו אף הן, מ-136 מיליארד ל-232.9 מיליארד באותה תקופה. קצב העלייה החד בהרבה בהכנסות אמזון בהשוואה להכנסות וולמארט קשור בעובדת ההובלה של הראשונה בנישת צרכנות הרשת שקצב צמיחתה מהיר בהרבה מקצב הצמיחה של הצריכה הפרטית שמחוץ לרשת. ההנחה היא כאמור שבאיזשהו שלב ייווצר שיווי המשקל בין צריכה מקוונת לפיזית.
ההתפתחויות הנ"ל אומרות למשקיע 4 דברים:
1. לקחת דברים בפרופורציה ולבדוק כל צעד שהוא מתכוון לעשות לעומק ולהתעלם מהכותרות. אמזון אינה עומדת לחסל את וולמארט ולחברות הטכנולוגיה בראשותה של אמזון יש עדיין מרחק רב לעבור כדי לאיים ממש על ענקיות הקמעונות הוותיקות. עדיין למעלה מ-86% מהצריכה היא פיזית ועדיין התחרות פתוחה לכל. וולמארט ואמזון, למרות ההובלה שלהן, כל אחת בהתמחותה, "מכסות" ביחד רק 5.3% מסכום הצריכה בארה"ב.
המשקיע צריך להבין שכל חברות הענק האחרות בין אלו שהכותרות משייכות לצד הפיזי, כמו קומקאסט וקרוגר לבין "הטכנולוגיות" כמו אי ביי, גוגל או עלי באבא כדוגמאות נכנסות גם הן לתחרות "על כל הקופה", מה שמבטיח שהאוליגופוליה תמשול גם כאן. הבאנו כתבה של Morningstar.com על רשת המכולות קרוגר (סימול: KR) שמדגימה את הפוטנציאל לחברות שאינן כמו AMZN או WMT.
2. המשקיע חייב להבין שעל פי ההתפתחויות של השנתיים-שלוש האחרונות נראה שהנוסחה להשקעה מוצלחת בתחום הצריכה צריכה להיות "במקום טוב באמצע", במיזוג של האמזוניות והוול-מארטיות של העולם - כלומר, בסל או קרן מייצגים.
3. סקטור הצריכה מתקדם בכיוון של קמעונאיות שיספקו לצרכן את כל שירותי הצריכה והסקטור הופך גלובלי כך שחברות כמו Carrefour SA (סימול: CA.PA), הצרפתית, Ahold Delhaize (סימול: AD.AS) ההולנדית ואחרות יכולות לפרוץ גם הן.
4. השינויים בסקטור הצריכה משפיעים משמעותית על נישות נלוות שיכולות לעניין משקיעים כמו למשל נישת ההובלות והמשלוחים כדוגמה אחת. נישה זו מגלגלת למעלה מ-100 מיליארד דולרים בשנה (הערכה, 109 מיליארד ב-2019) ובעקבות השינויים בצריכה היא עוברת טלטלה אדירה. סקטור המשלוחים האמריקאי היה, עד לעשור האחרון, בשליטתן של 3 חברות, UPS, FDX ו-DHL.
בשנים האחרונות נכנסה אמזון גם לתחום זה והכותרות דיברו על כך שהיא תבטל קשריה עם המשלחת העיקרית שלה FDX. "אמזון תחסל את FDX", צעקו הכותרות ולפתע מודיעה דווקא FDX שהיא מנתקת קשריה עם אמזון כי זה פוגע בעסקיה. האם יש הגיון בהחלטה כזו? ש-FDX, מיוזמתה, תוותר על הלקוח הגדול הזה? כדאי למשקיע החקרן לבדוק אם הירידה של כ-44% בערך ענקית המשלוחים אינה מצדיקה בחינה מחודשת של הפוטנציאל.
מומחים של קיץ 2019 שבוחנים מחדש את הסקטור דווקא מצדדים בהחלטת FDX להתנתק מאמזון ויגידו לכם, "לא להיבהל מהכותרות. שוק המשלוחים גדל במהירות ו-FDX ללא התחייבויותיה לאמזון, תוכל לנגוס יותר מהשוק". גם בנישה זו יש סלים שכדאי לבדוק לאור הירידות בשנה וחצי האחרונות.
מה ההשלכות של מלחמת וולמארט באמזון?
המעוניינים יכולים לעיין תחילה בכתבה המצורפת כאן. "המלחמה" בין השתיים מייצגת את ההתקדמות הטכנולוגית והשפעתה על הצרכן והקמעונאי: כפי שציינו קודם, אמזון נכנסה לטריטוריה של וולמארט עם רכישת Whole Foods ובאותה שנה נכנסה וולמארט לטריטוריה של אמזון עם רכישת Jet.com שהפכה לפלטפורמת הפעילות שלה על הרשת.
שתי רכישות אלו אותתו למשקיעים שמסלולי ההתקדמות, המקוונים והמסורתיים, בתחום הקמעונות מתחילים להתמזג. ההתמזגות הזו לא קלה למשקיעים כי בימים של כותרות וכאשר כל סטייה מקונצנזוס האנליסטים יכולה לעלות למניה בנפילה או עלייה של אחוזים רבים (תלוי בסוג הסטייה) צריך המשקיע לחפש את העובדות.
כך לדוגמה, בארבעת החודשים, בין סוף ינואר 2018 לסוף מאי 2018, ירדה WMT בקרוב ל-27%. מדוע? כי סעיף "מכירות מקוונות" 2017 בדוחות איכזב. ברבעון האחרון של 2017 עלו אמנם המכירות המקוונות ב-23% אבל זו הייתה ירידה בקצב העליה כי ברבעון השלישי של השנה הייתה עלייה של 50%. כל זה קרה למרות שהרבעון כולו ושנת 2017 כולה היו מצוינים עבור WMT והיכו הקונצנזוס בגדול.
27% ירידה במניה בגלל שבקטע קטן מהמכירות שלה קצב העליה איכזב? כן, כי הכותרות שליוו את הספור וקונצנזוס האנליסטים "החליטו" שהחדירה של וולמארט למסחר המקוון נתקלת בקשיים ומזה השליכו הפרשנים שהחברה בהתדרדרות. הסביר אז יו"ר וולמארט, דאג מקמילון, ששתי סיבות גרמו לירידה בקצב העליה. הראשונה, כי ברבעון הקודם הכניסו בפעם הראשונה את מכירות Jet.com שהקפיצו את הסעיף והשנייה, שבגלל שהמיזוג עם Jet.com התארך ההוצאות גדלו והיו בעיות התאמה שעיכבו המכירות.
זה לא עזר, ובעולם שבו כותרות, אפילו מטופשות, חשובות בהרבה מהמציאות המניה מוכה קשות, יורדת ב-27% כאשר המכירות המקוונות כולן אינן מגיעות ל-7% מסך מכירות החברה ואתם שואלים למה יורדת מניה?
בטור זה נכתב אז שהירידה של WMT אינה במקומה. הסברנו אז שקל יותר לוולמארט להיכנס למסחר המקוון מאשר לאמזון לחדור למסחר הפיזי. בכל מקרה, בתוך 4 חודשים לאחר מכן, בתחילת ספטמבר 2018, עלתה WMT ב-30.5%, מדוע? כי יצא הרבעון השני של 2018 והשלישי ש"הפיגו החששות" והמכירות המקוונות עמדו בציפיות והרבה יותר.
מה סוד ההצלחה של וולמארט?
WMT נמצאת היום בשיא כל הזמנים שוב. מאז תחילת השנה עלתה המניה ב-20% ויודעים למה? בגלל העובדות אבל לא רק. מאז תחילת אפריל ריעננו 9 אנליסטים את מחקריהם על החברה, שבעה מתוכם ממליצים לקנות ולדעתם שלוש סיבות מובילות לכך כרגע. האחת, שוולמארט מפעילה הזמנות מקוונות בוואטסאפ בהצלחה גדולה. השניה, שוולמארט "הכתה" את אמזון בניסיון לרכישת ענקית הקמעונות רשת ההודית Flipkart Pvt מה שיאפשר לה כניסה לשוק ההודי המקוון שצומח במהירות.
הסיבה השלישית קשורה בכך שקרן העושר של נורבגיה, שמנהלת טריליון דולרים החליטה לאסוף מניות WMT ברמות הנוכחיות ואגב, זו הקרן שמכרה את אחזקותיה ב-WMT בעבר הלא רחוק "בגלל פעילות לא אתית". נהדר, כנראה שהפעילות הופכת אתית כשהמניה נראית טוב, לנורבגים.
הדרך, לדעתנו, להשקיע בתחום הקמעונאות היא באמצעות סלים וקרנות קמעונאות וכאלו יש הרבה. ישנם סלי קמעונאות למוצרים אמידים, בלתי אמידים, שירותים וכאלו שמתמחים רק בקמעונאות מקוונת או רק בפיזית. אנחנו מסתכלים רק על "הכוללים", כאלו שמכילים מכל הסוגים כמו XRT שמכיל את כל 95 מניות הקמעונאות במדד ובשקלול דומה או ה-RTH שבו 26 מניות מובילות בראשות AMZN, HD ו-WMT שביחד שוקלות למעלה מ-42% מהסל כולו.
ישנו אפילו סל ספקולטיבי שבו הפוזיציות הן בשורט על קמעונאות פיזית ובלונג על מקוונת (CLIX). לאלו שעדיין מאמינים שהקמעונאות המקוונת "תנצח" ישנם סלים כמו IBUY או ONLN ועוד, ומכאן הכדור אצלכם.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
27.מה הסיבה לגל הענק של המיזוגים בכלכלה האמריקאית?יוסי 03/07/2019 23:14הגב לתגובה זו0 0קראתי שהשנה היו מיזוגים ב- 1-2 טריליון דולר. האם זה סימן שמשהו טוב קורה או שיש חששות ...?סגור
-
בתור אחד שמגיב המוןשלמה גרינברג 04/07/2019 13:00הגב לתגובה זו0 0היית צריך לדעת התשובה כי אני מסביר זאת מפעם לפעם מאז 2009. בהזדמנות אעשה זאת שוב. בכול מקרה, אם היו חששות אף חברה לא הייתה מתמזגת במחירים כאלו.סגור
-
26.למר שלמה הגדול:ברין ופייג' 03/07/2019 22:35הגב לתגובה זו0 0מה דעתך המלומדת תגיד על הנושא ה"קטנצ'יק" הבא: מחלקת הסחר של ארצות הברית הודיעה לעובדים ולמעשה לכל העם האמריקאי ובעולם שאין להתייחס לדבריו של נשיאם הדגול. אדון שלמה אם יש לך משהו חמוד להגיד בנושא אנא שפוך...אם אתה רוצה להעליב ולצחוק עלינו ועל העולם אז תשכח מזה. סך הכל חברך טראמפ מאכזב את העולם ואני מציע לך להתרחק ממנו ומהערצתך אליו כמה שיותר מהרסגור
-
ברין ופייג'שלמה גרינברג 04/07/2019 13:03הגב לתגובה זו0 0אחד שמתכסה בשמות כאלו מן הראוי שיגיב לעניין. להעליב ולצחוק ממך? למה? מה עשית? ואגב,מחלקת הסחר לא הודיעה את מה שאתה כותבסגור
-
מר שלמה. לצערי אתה טועה ומטעה..ראה בכתבתך הבאה. (ל"ת)איצ חבר של ברין ופיי 05/07/2019 15:25הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
25.Lee Iacocca, dies at 94fcau 03/07/2019 14:56הגב לתגובה זו0 0Lee Iacocca, auto executive who saved Chrysler from bankruptcy, dies at 94 Reuters•July 3, 2019סגור
-
אכן, מגדולי המנהלים של ארה"ב (ל"ת)שלמה גרינברג 04/07/2019 13:03הגב לתגובה זו0 0סגור
-
24.האם 31/7/2019 תהיה תחילת הקריסה בשווקים ?FOMC 03/07/2019 09:51הגב לתגובה זו0 0החוזים צופים ודאות של 100 אחוז להורדת ריבית בפגישה הבאה שתהיה בתאריכים 30-31 ליולי. מכאן שאם לא תהיה הורדת ריבית ביולי סביר (לדעתי) שנראה יופי של ירידות בתגובה.סגור
-
נו, אז נצל את הידע שלך (ל"ת)שלמה גרינברג 04/07/2019 13:04הגב לתגובה זו0 0סגור
-
אבל התאריך יהיה רק המשך ולא התחלה. (ל"ת)כן 03/07/2019 18:15הגב לתגובה זו1 0סגור
-
23.לדעתי פוקהונטאס תהיה הנשיאה הבאהפוקהונטאס 02/07/2019 18:12הגב לתגובה זו0 0בזכות ההצעה שלה להטיל מס שנתי של 2 סנט על כול דולר (לכאלה עם רכוש מעל 50 מיליון דולר- יאלצו לשלם מיליון דולר על כול 50 מיליון דולר - כול שנה) טראמפ, מאחוריך: המועמדת שסוחפת את ארה"ב בזכות תוכנית להעלאת מסים אליזבת וורן הצליחה להתבלט על פני שאר המועמדים הדמוקרטים, עם תוכניות פעולה מפורטות — בהן ההצעה להטיל מס הון על נכסים של יותר מ–50 מיליון דולר ? אף שהיא ממוקמת היטב בצד השמאלי של המפה, הביקורת שלה על הקפיטליזם האמריקאי מחלחלת גם לחוגים רפובליקאים אקונומיסט התראות במייל 01.07.2019 אחת התוכניות המרכזיות שהציגה וורן היא מס של 2 סנטים לדולר על הון של יותר מ–50 מיליון דולר. היא טוענת באופטימיות שכך יהיה אפשר לגייס 2.75 טריליון דולר בעשור — סכום שיוקדש למטרות פרוגרסיביות כמו חינוך חינם לגיל הרך, לימודים בקולג' ללא תשלום ומחיקת חובות של הלוואות סטודנטים.סגור
-
Pocahontas הכינוי שטראפ הדביק לה בציוץ הנלPocahontas 02/07/2019 19:53הגב לתגובה זו0 0Pocahontas (the bad version), sometimes referred to as Elizabeth Warren, is getting slammed. She took a bogus DNA test and it showed that she may be 1/1024, far less than the average American. Now Cherokee Nation denies her, “DNA test is useless.” Even they don’t want her. Phony!סגור
-
זה עם החתול המת הג'ינג'י על האבטיח שלו. (ל"ת)מי זה טראמפ 03/07/2019 18:17הגב לתגובה זו2 0סגור
-
22."מלחמת הסחר נגמרה - והמנצחת היא סין"מדה מרקר 02/07/2019 18:07הגב לתגובה זו1 0"מלחמת הסחר נגמרה - והמנצחת היא סין" פרשן האתר מרקטווץ': הפסקת האש במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין מוכיחה כי טראמפ לא יתעקש בכל מחיר על שינוי ממשי ביחסי הסחר של המדינות 02.07.2019 הסכם הפסקת האש במלחמת הסחר שאליו הגיעו נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ומקבילו הסיני שי ג'ינפינג בפגישתם בפסגת G20 ביפן בסוף השבוע, מצביע על כך שטראמפ לא יתעקש בכל מחיר על שינוי של ממש ביחסי הסחר בין וושינגטון לבייג'ין - כפי שהכריז תחילה - כך טען פרשן אתר החדשות מרקטווץ', הווארד גולד, במאמר דעה שפורסם היום תחת הכותרת "מלחמת הסחר נגמרה - והמנצחת היא סין". גולד המשיך והעריך כי ייתכן שבחודשים הקרובים יכריז טראמפ על הסכם סחר עם סין, שאותו יכתיר בתור ניצחון, אך בפועל בייג'ין לא תצטרך להיכנע לדרישות המשמעותיות שהציג טראמפ בתחילת הדרך, שנגעו בין השאר ליסודות הפרוטקציוניסטים והבלתי תחרותיים המובנים בשוק הסיני. "סין לא תגביל את כוחן של החברות הממשלתיות. היא לא תצמצם את מיזמי תוצרת סין 2025 בטכנולוגיות מתקדמות כמו רובוטיקה, רכבים חשמליים ובינה מלאכותית. שרשראות האספקה הגלובליות יישארו כמעט ללא שינוי ואלפי משרות ייצור לא ישובו חזרסגור
-
כן יודע הרחיבו לטראאמפ את הרקטום. (ל"ת)לא יודע דה מרקר 03/07/2019 18:18הגב לתגובה זו1 0סגור
-
21.לשלומה. אתה בחור טוב ואפילו מאד..הבעיה שלא תמיד אתה: >>אחניבעל 02/07/2019 17:20הגב לתגובה זו3 1מחצין זאת ולעיתים אתה אף בא בהפוכה. אז בטח תשאל למה כתבתי..אז הרי לך תשובה מוכנה: ככה!!!סגור
-
20.חלק גודל מהמסחר עובר היום לרשתות החברתיות, לידיעתך שלמהיוסי 01/07/2019 22:24הגב לתגובה זו1 0בתאילנד ובאינדונזיה כ-40% מהסחר עובר לרשתות החברתיות (=כמו פייסבוק ואחרות) , מה שבא על חשבונן של אמזון ווולמרטסגור
-
ומה זה אומר? (ל"ת)שלמה גרינברג 02/07/2019 11:33הגב לתגובה זו2 0סגור
-
שזה בא על חשבון אמזון, וולמארט והדומות להן (ל"ת)יוסי 02/07/2019 21:04הגב לתגובה זו1 0סגור
-
לא יוסי, ההפך (ל"ת)שלמה גרינברג 03/07/2019 19:37הגב לתגובה זו0 0סגור
-
19.כיצד ישפיע מיזוג ענקיות הביטחון, על אלביט מערכות?יוסי 30/06/2019 20:50הגב לתגובה זו0 0אנליסטים טוענים לתשואת חסר של 20% בשווי המניה, אבל "יודעי דבר" טוענים שהמיזוג הענק רק נותן לאלביט מערכות עוד אופציות והזדמנויותסגור
-
"יודעי דבר"שלמה גרינברג 01/07/2019 08:34הגב לתגובה זו5 0למי שעוקב אחרי התעשייה ואחרי אלביט (קורא דוחות, עוקב אחרי התפתחויות וחדשנויות וכו' ברור שאלביט תיהנה בגדול מהמיזוגסגור
-
18.תמיד יש סתירה מובנית בהתייחסות לאנליסטיםwmt 30/06/2019 11:57הגב לתגובה זו0 0למשל כאן בעניין wmt - מצד אחד בז לאנליסטים שהחליטו שהחברה נכנסת בקצב איטי מידי והורידו המלצה (כי הכותרות שליוו את הספור וקונצנזוס האנליסטים "החליטו" שהחדירה של וולמארט למסחר המקוון נתקלת בקשיים ומזה השליכו הפרשנים שהחברה בהתדרדרות.) ומצד שני מהלל את האנליטים כאשר שינו את דעתם מספר רבעונים מאוחר יותר (מאז תחילת אפריל ריעננו 9 אנליסטים את מחקריהם על החברה, שבעה מתוכם ממליצים לקנות ולדעתם שלוש סיבות מובילות לכך כרגע. האחת, שוולמארט מפעילה הזמנות מקוונות בוואטסאפ בהצלחה גדולה. השניה, שוולמארט "הכתה" את אמזון בניסיון לרכישת ענקית הקמעונות רשת ההודית Flipkart Pvt מה שיאפשר לה כניסה לשוק ההודי המקוון שצומח במהירות.)סגור
-
אין סתירהשלמה גרינברג 30/06/2019 15:19הגב לתגובה זו3 0ראשית איני בז לאנליסטים ומעולם לא בזתי לאנליסטים. מה שהסברתי היה ש רוב האנליסטים העריכו בזמנו שאמאזון "תכה" את וול מארט בהובלה בסקטור הקמעונאי בגלל האיחור של וול מארט בכניסה למכירות המקוונות. אני כתבתי אז שלדעתי הייתה זו טעות של האנליסטים. מה שקרה בשנתיים האחרונות הוא שוול מארט הצליחה להיכנס לתחום המסחר המקוון ובהצלחה גדולה וזה גרם ליותר ויותר אנליסטים לשנות דעתם. אין שום סתירהסגור
-
17.שלמה שלום מה דעתך על KR ברמת המחיר הנוכחית ? (ל"ת)Rsi -69.10 30/06/2019 08:35הגב לתגובה זו0 0סגור
-
כדאי שתקרא המאמר, ציינתי קישור להערכה (ל"ת)שלמה גרינברג 30/06/2019 11:07הגב לתגובה זו4 0סגור
-
16.נראה שממלחמת הסחר של טראמפ נשארות רק המילים הגדולותיוסי 30/06/2019 01:23הגב לתגובה זו0 1הלחץ של החקלאים האמריקאים ושל חברות הההיטק הגדולות, עשה את שלו.סגור
-
מה בדיוק עשה? (ל"ת)שלמה גרינברג 30/06/2019 11:09הגב לתגובה זו4 0סגור
-
החקלאים שוב מוכרים תוצרת לסין, כי טראמפ "דחה" המכסיםיוסי 30/06/2019 20:45הגב לתגובה זו0 1אפל מקימה מפעל למק בסין, ולא בארה"ב...בניגוד לציפיות וללחץ של טראמפ, שרצה לראות חברות ההייטק חוזרות לייצר בארה"ב (=כנראה שאפל העריכו שהיכולת הסינית בתחום הייצור עולה על זאת שבארה"ב)סגור
-
אני מבין שאינך אוהב את טראמפ וזה בסדר, אבלשלמה גרינברג 01/07/2019 08:51הגב לתגובה זו3 0צריך להבין מדוע רוצה אפל להקים, בשנחאי, את מפעל ההרכבה למחשבים ובשותפות עם חברת Quanta Computer הטאייואנית. המפעל הספציפי הזה מיועד למחשבים יקרים, לאוכלוסיה שמוכנה לשלם 6000 דולר ליחידה כך שכמעט כול התוצרת תימכר מחוץ לסין. לאפל יש בעיה להקים דבר כזה בארה"ב בגלל העלויות. היא מקימה כרגע מפעל בטקסס למטרות אחרות. טראמפ מבין זאת ולא יפגע בפוטנציאל הצמיחה של אפל אבל ישתמש במפעל במלחמתו הצודקת נגד הגנבים בבייג'ין. בינתיים יוסי רוב החברות לא רק חוזרות לארה"ב הן גם מעבירות מיליארדי דולרים בחזרה לשם.. המו"מ עם סין לא הסתיים עדיין ויהיו עוד משברים בדרך לסיומו אבל הוא יסתיים ולטובת ארה"ב כי לסינים, בשלב הזה אין ברירות. אגב, גם כניסתה של החברה הגדולה מטאייואן לא הייתה נעשיית ללא הסכמת הבית הלבן. מה כול זה קשור לכותרת שלך על החקלאים?סגור
-
החקלאים בארה"ב הפסידו הרבה בגלל המלחמה, וטראמפ הביןיוסי 01/07/2019 17:23הגב לתגובה זו0 1ארה"ב לא רוצה לשלם על הפסדי החקלאים שנלקח מהם שוק ענקי. ולכן טראמפ התקפל ובכך פתח את השוק הסיני שוב לפני החקלאים.סגור
-
יוסי, תרד מזהשלמה גרינברג 02/07/2019 11:35הגב לתגובה זו1 0"הפסדי החקלאים" עדיין לא קרו בפועל ושום "שוק ענקי" לא נלקח מהם וטראמפ לא התקפלסגור
-
"לאפל יש בעיה להקים דבר כזה בארה"ב בגלל העלויות"יוסי 01/07/2019 17:21הגב לתגובה זו0 1זאת בדיוק הבעיה מול סין, שיש לה גם כ"א איכותי. יהיה קשה לארה"ב להתחרות עם סין ביכולות הייצור, זה תהליך שייקח הרבה זמןסגור
-
15.נקודת איזון-מתי וכמה אחוז שאלות שנשאלות 20 שנהלילי 29/06/2019 15:26הגב לתגובה זו0 0נקודת איזון -מתי וכמה אחוז שתי שאלות שנשאלות 20 שנה ולגרנבג אין תשובה התשובה נמצאת בסקר האחוזים בקרב גיל האוכלוסייה . כאשר אחוז המבוגרים בני 80 ישתוו לצעיריםסגור
-
עוד פעם אנשים משתמשים בחומרים מרחיבי תודעה ואז מגיבים.אריק 30/06/2019 12:18הגב לתגובה זו2 0.סגור
-
תוכלי לפרט על מה התגובה שלך? (ל"ת)שלמה גרינברג 30/06/2019 11:09הגב לתגובה זו4 0סגור
-
14.כרגיל אדון שלמה מפוצץ במילים בלי שום תובנהאסף 29/06/2019 12:30הגב לתגובה זו0 9עוד ועוד מילים יפות אבל תכלס רק מילים הבנאדם פשוט יושב וכותב בדיוק כמו שכל אחד מאיתנו יכל לכתוב אבל בתכלס שזה בורסה אין כלום ושום דברסגור
-
אבל אתה מתעקש לקרוא (ל"ת)שלמה גרינברג 30/06/2019 11:09הגב לתגובה זו10 0סגור
-
13.מה לדעתך קורה עם פרוטליקס? (ל"ת)שקוע 29/06/2019 12:12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
12.רבותילרון 29/06/2019 08:25הגב לתגובה זו5 0הגיע זמן לקצת נימוס במדינה האלימה שלנו,לא רוצים אל תקראו אבל באמת קצת נימוס!סגור
-
לשם שינוי לרון צודק (ל"ת)גרישה 29/06/2019 17:56הגב לתגובה זו3 0סגור
-
11.שלמה מה דעתך על מסחר אלגוריטמי aiיובל זרחי 29/06/2019 08:22הגב לתגובה זו0 0יודע שאתה לא מהתחום, אבל אולי מניסיונך אתה מכיר אם זה "עובד" ואפשר להרוויח מזה או שזה קישקוש..תודהסגור
-
קישקוש?שלמה גרינברג 30/06/2019 11:10הגב לתגובה זו3 0בהחלט לאסגור
-
תודה שלמהיובל זרחי 30/06/2019 14:49הגב לתגובה זו0 0יש לך חברה או אלגו שאפשר להתחיל איתו ? תודהסגור
-
10.שלמה תודה רבה הכתבות הכי מעניינותאלי 29/06/2019 08:20הגב לתגובה זו8 0הן שלך. תמשיך ועזוב את הטוקבקיסטים המפסידנים שמאשימים את כל העולםסגור
-
9.נוסיף עוד טוקבקבסדר 29/06/2019 07:59הגב לתגובה זו1 0ללייקיםסגור
-
מי אלו נוסיף? אז תוסיפו!! על הפאאטה מייאאה וגםלבסדר 29/06/2019 17:20הגב לתגובה זו2 0מה יצא לך ממשפט דבילי זה? התתחיל להפסיד פחות עכשיו מאשר עד כה?סגור
-
8.הפלא ופלא :>>>>>>>>>>>>>>>פרופ' איצ100 28/06/2019 22:47הגב לתגובה זו6 0החומר היחיד בעולמנו שאינו מתכלה הוא...Polystyrene פשוט קל קר!!!סגור
-
7.המילאדר פול סינגר טוען שהשווקים בדרך למפולת של 40%יוסי 28/06/2019 21:26הגב לתגובה זו4 0לטענתו, החוב הגלובאלי בשיא של כל הזמנים והנגזרים בשיא כל הזמנים. הדברים שלו פורסמו בבלומברג והובאו בעיתון דה מרקרסגור
-
אתה כמעט צודק יוסישלמה גרינברג 29/06/2019 09:16הגב לתגובה זו5 0אבל הייתי מעדיף אם היית קורא הראיון המלא אתו וגם לומד מי בדיוק האיש וההיסטוריה שלו בוול סטריט. בקשר לטענה שהשווקים בדרך למפולת של 40% אכן כך הוא טוען אבל תחת 2 תנאים. הראשון שמלחמת הסחר תמשיך להתדרדר והשני, "איני יודע מתי זה יקרה אבל מתישהו בעתיד". זינגר הוא איש עסקים רציני ביותר וקרן המיגננה שלו, Elliott Management היא מהמוצלחות שיש. הבעיה היא שיש כמה מאות מומחים כמותו ש צריך המשקיע לקרוא מה הם אומרים ומה מאחורי הדברים. וזה שדה מרקר תרגם הראיון הוא לא היחיד אבל הפחות אמין מכולםסגור
-
80 אחוז (ל"ת)בקלות 28/06/2019 22:43הגב לתגובה זו2 0סגור
-
95 אחוז כמו D.B !!! (ל"ת)א ואפילו בקלות 29/06/2019 16:29הגב לתגובה זו2 0סגור
-
ירד 24.75% בדוק זוכמיר אמר הוא יודע (ל"ת)יובל 29/06/2019 08:19הגב לתגובה זו1 0סגור
-
6."מדד מנהלי הרכש באיזור שיקגו מעיד על התכווצות"...האטה?יוסי 28/06/2019 18:53הגב לתגובה זו3 0יש הרבה רמזים על האטה , אבל נדמה שהרבה גורמים מנסים להסתיר אותה...מחשש שאם אנשים יאמינו שמתחיל מיתון הם יגיבו בהתאם. ואולי זה הלחץ של טראמפ להציג תמונה של צמיחה. מה דעתך?סגור
-
דעתי ידועה (ל"ת)שלמה גרינברג 29/06/2019 09:16הגב לתגובה זו3 0סגור
-
5.חוצפנים נמאסתם. ובפרט "טוקבקיסט עדיין..." מס' 6נחום 28/06/2019 18:24הגב לתגובה זו6 1אתה כותב בחוצפה וזלזול.זה אתה שלא מעניין.מר גרינברג מעניק לך ידע רב מנסיונו העשיר וכך אתה מכנה אותו?!סגור
-
האדוןתתנחם נחום 29/06/2019 07:52הגב לתגובה זו1 1לא יודע לאבחן אבטלה פשוטה ,אז על מה אנחנו מדברים? אסף הטוקבקיסט צודק,לסכם ידיעות ונושאים אסף ידע בכיתה ב' וגם בנו כזכור!רינברג אכן אנליסט,נייקי באותו שער wwe ירדה את כל הדרך חזרה,עדיף כבר גורביץ!סגור
-
4.כמות הטוקבקים מצטמצמת דרסטיתתופעה מעניינת 28/06/2019 12:56הגב לתגובה זו0 10ליום ו' בצהרים! נמאס לאנשים הויכוחים הלא נגמרים על כל שטות..."אני מכיר" "סבתא שלי הכירה את המנכ"ל והיתה חברה שלו בשנת..טרטטח " וכו'סגור
-
חקרתי וחיפשתי ולא מצאתי את שנת טרטטח (ל"ת)ל 5 29/06/2019 17:21הגב לתגובה זו2 0סגור
-
שבת,שבוע ושבועיים קודםעדיין 18 טוקבקיסטים 29/06/2019 07:56הגב לתגובה זו0 0150! אלה הרי הלייקים אותם גרינברג סופר באדיקות ולכן עונה להם!סגור
-
3.ניתוחים מאד מעניינים של שלמהחמור בתחום 28/06/2019 08:52הגב לתגובה זו5 0שאלה לכותב : האם ניתן לכמת את השינויים הללו, בין קניה מקוונת לפיזית בהשוואה לשינויים הדמוגרפים (אוכלוסיה ותיקה לדור הצעיר שנולד בעידן המחשב והאינטרנט) ?סגור
-
יש סטטיסטיקה מפורטתשלמה גרינברג 28/06/2019 14:02הגב לתגובה זו6 0תעלה השאלה בגוגל, מוטב באנגלית ותקבל כול התשובותסגור
-
זו עיברית תיקנית"את" השאלה 28/06/2019 16:30הגב לתגובה זו0 0אין צורך להשמיט בכח כל פעם את ה"את"!סגור
-
אכן רצוי גם רצוילרון 28/06/2019 13:48הגב לתגובה זו0 0"לכמת" את הרמאויות ברשת!!!!!סגור
-
מה הקשר בין את לרמאויות? (ל"ת)ללרון 28/06/2019 21:13הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.תודה על המאמר (ל"ת)שמואל 28/06/2019 02:02הגב לתגובה זו8 0סגור
-
1.מנתח טכני טוען שמניית מדטרוניק מאותת ירידהיוסי 27/06/2019 16:52הגב לתגובה זו2 1האם לדעתך יש לכך בסיס?סגור
-
"מנתח טכני טוען"שלמה גרינברג 28/06/2019 07:57הגב לתגובה זו6 0כיוון שאת MDT אני מכיר פנימה והחוצה היטב אפילו הייתי אנליסט שלהם זמן רב בעבר אז אם תגיד לי מיהו המנתח הטכני וכיצד אני מגיע לניתוח שלו אוכל להתייחססגור