פיוניר על אופקו הלת': סקטור חבוט - מניה חבוטה - פוטנציאל ענק
"אני צופה כי גם ביום קבלת האישור בתרופה אותה אופקו מייצרת, נקבל קפיצה בשווי החברה באופן משמעותי מאוד", כך אומר טל לינד, מנהל השקעות בכיר בפיוניר ניהול הון בסקירותו על מניית אופקו הלת' שעולה היום ב-20% בעקבות הודעת החברה כי חברת נוביטס הנפיקה הצעה חדשה לקביעת כיסוי מקומי (LCD), שנותנת החזר עבור בדיקת סרטן הערמונית של של אופקו.
חברת אופקו משקיעה בחברות מחקר ופיתוח בתחומי הביו-פארמה והדיאגנוסטיקה. אופקו הינה חברה זרה, שמאוגדת בארה"ב. מניות אופקו נסחרות הן ב-NADSAQ והן בבורסה בתל אביב, בתוך כך רשומה החברה כדואלית. בעל המניות העיקרי בחברה הינו פיליפ פרוסט אשר משקיע בחברות פארם שנים רבות, הרוויח את הונו ממכירת חברות בבעלותו ואף כיהן כיו"ר טבע במשך מספר שנים.
שלושת תחומי הפעילות של אופקו:
בדיקות דיאגנוסטיות - מעבדת הייחוס השלישית בגודלה בארה"ב ומובילה בתחום שירות בדיקות גנטיות. תחום פעילות זה הינו תחום הפעילות היציב בחברה ומהווה כבסיס לשאר פעילויות החברה. החברה מגדילה מעת לעת את מגוון הבדיקות שהיא מבצעת ופועלת להגדיל את חלקה ברחבי העולם.
שיווק תרופות חדשות - לאחר קבלת אישורי FDA, החברה מעסיקה אנשי מכירות ייעודים למכירת התרופות אותן היא משווקת בעצמה (חלק מהתרופות משווקות ע"י חברות אחרות תוך הסכם תמלוגים ביניהן). החברה פועלת להכנסת התרופות לסל התרופות של חברות הביטוח השונות, כמו כן החברה פועלת להטמיע את התרופות בקרב מרכזים רפואיים ורופאים ע"י חלוקת תרופות להתנסות ועוד, תהליכים אלו ארוכים ונדרשת השקעה שיווקית גדולה בתחילת הדרך.
מחלקת מחקר ופיתוח לתרופות חדשות – החברה לרוב רוכשת חברות המפתחות תרופות חדשות בשלבים שונים, לאחר מכן פועלת החברה להמשך פיתוח התרופה, עורכת ניסויים בתרופות לצורך הגשתן ואישורן ל-FDA. לעיתים החברה חותמת על הסכם שת"פ / מכירות מול חברות גדולות כגון פייזר ובכך מפחיתה את הסיכון והעלויות הכרוכות בעריכת הניסויים וחוסכת את עלויות השיווק הגדולות הנדרשות להחדרת תרופות חדשות לשוק.
"אופקו מייצרת הפסדים כבר שנים רבות, אך עבור חברה מסוג זה הדבר אינו חריג, תהליכי פיתוח תרופות הם תהליכים ארוכי טווח והעלויות בדרך יקרות מאוד, כמו כן גם לאחר קבלת אישורים לתרופות / מוצרים חדשים נדרש תהליך הטמעה ארוך ויקר".
לינד מוסיף כי "עם זאת כאשר יש תרופה לה פוטנציאל מכירות גבוה כגון תרופת hGH-CTP (הורמון גדילה) אותה החברה מפתחת, במידה ומתקבל אישור, השוק באופן מהיר וחד מזהה את הפוטנציאל ומבצע התאמת שווי לחברה".
לפי המידע שנמסר ע"י החברה, הניסוי בישורת האחרונה וצפוי להסתיים בחודשים הקרובים, תוצאות הניסוי צפויות להתפרסם בחודשים ספטמבר – אוקטובר 2019, חברת ascendis pharma אשר מפתחת תרופה דומה, קיבלה אישור לפני מספר חודשים וביום ההודעה קפץ שווי החברה פי 2!!.
"אני צופה כי גם ביום קבלת האישור בתרופה אותה אופקו מייצרת, נקבל קפיצה בשווי החברה באופן משמעותי מאוד, יתכן אפילו שיזלגו תוצאות או רעשים כאלו ואחרים לפני קבלת האישור וערך המניה יתחיל לעלות" מוסיף לינד.
לינד מסכם כי "אין וודאות כי הניסוי השלישי אשר מתבצע בשנה האחרונה יצליח, אך החברה בעלת ביטחון כי "הבעיות" שהיו בניסויים הקודמים לא יחזרו על עצמם, כמו כן החברה בחרה לבצע את הניסוי בילדים בלבד וזאת בשל רעשים בניסוי במבוגרים. ההסכם עם פייזר הינו מהותי מאוד, פייזר תיקח על עצמה את הידע היכולות והעלויות של שיווק התרופה על ידה ותשתף את אופקו בתמלוגים, יתרון נוסף בהסכם הוא כי אופקו ופייזר יתחלקו גם בתמלוגים על התרופה הקיימת של פייזר שמהווה היום מעל ל 40% מתרופת הורמון הגדילה, בהינתן אישור התרופה ניתן להעריך שווי מהוון רק מתמלוגים לתרופה זו בכ 5 מיליארד דולר!"
"כאמור רכישת אופקו הלת' כעת הינה סוג של רכישת כרטיס הגרלה לטווח קצר של שלושה עד ארבע חודשים עם פיצוי גבוה מאוד במידה והוא מצליח."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה