מדדי מנהלי הרכש בארה"ב: חלשים, אך לא גרועים
ברקע לנתוני ייצור חלשים במיוחד שפורסמו מוקדם יותר היום באסיה ובאירופה, וברקע לסקרים האזוריים החלשים בחודש האחרון בארה"ב, היה חשש בשווקים כי 2 סקרי הייצור הגדולים בארה"ב יציגו היום נתונים חלשים במיוחד. ובכן, זה לא התרחש, כאשר 2 הסקרים הציגו נתונים חלשים, אך היו רחוקים מהחששות.
הראשון להתפרסם היה מדד מנהלי הרכש של IHS Markit. המדד הפתיע כאשר רשם עלייה קלה לרמה של 50.6 נק', אך עדיין קרוב לרמות השפל של ספטמבר 2009. נציין כי הקריאה הראשונית לסקר הייתה של 50.1 נק'. כריס וויליאמסון, הכלכלן עסקים ראשי ב-IHS Markit, טען בסקר כי "הנתונים בסקר הצביעו כי התנאים העסקיים נותרו קשים יחסית בארה"ב, כאשר המדדים ב-2 החודשים האחרונים היו הנמוכים ביותר מאז המשבר הכלכלי ב-2009. הסקר מצייר תמונה מדאיגה של ירידה בתפוקה ובכמות העבודה. המדד לחודש יוני עולה בקנה אחד עם הערכות כי התפוקה של הסקטור ירדה ב-0.7% ברבעון הנוכחי. ההתפתחות המשמעותי בחודשים האחרונים היא ההידרדרות של החברות גדולות יותר, שם המדד מצביע על החולשה החזקה ביותר מזה כעשור".
מדד מנהלי הרכש בארה"ב בעשור האחרון
זמן קצר לאחר מכן פורסם סקר ה-ISM למגזר הייצור בארה"ב, שנחשב לסקר המקיף ביותר בארה"ב. המדד אמנם ירד ב-0.4 נק' לרמה של 51.7 נק' בחודש יוני, אך היה חשש בימים האחרונים כי הנתון עשוי לרדת לרמה 50 נק' ואף מתחת בעקבות תוצאות הסקרים האזוריים האחרונים. הקריאה היום היא החלשה ביותר מאז אוקטובר 2016.
הנשאלים בסקר טענו כי "הביקוש ליתר 2019 התרכך משמעותית, בשל בעיות בתעשיית התעופה והחלל. תחזית 2020 נראית חזקה יותר. בסך הכל, כלכלות המדינה והמקומיות נותרו חזקות. גיוס למשרות פתוחות עדיין דורש זמן למצוא את המועמדים המתאימים ".
בחינה של הסקר מצביעה כי ההזמנות החדשות (גם לייצוא) ירדו בחדות בחודש האחרון. מנגד, שוק התעסוקה ממשיך להצביע על חוזקה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה