זה לא היה צריך להתרחש: זינוק חד בריביות ברקע לסוף החציון

בעוד הפד' הכריז בשבוע האחרון כי המערכת הבנקאית יציבה וחזקה, הזינוק בריביות לקראת סוף החציון מאותת שוב על מצוקת נזילות. זו הסיבה שהשחקנים בשוקי האג"ח בטוחים כי הבנק הולך להוריד את הריבית בחודשים הקרובים
 | 
telegram
(3)

בסופ"ש האחרון פרסם הפד' את תוצאות הסבב השני של "מבחני הלחץ" לשנה הנוכחית. הפד', שבדק השנה לראשונה רק את 18 הבנקים הגדולים (מבחני הלחץ לבנקים הקטנים נערכים החל מהשנה כעת רק פעם בשנתיים), טען "התוצאות מאשרות שהמערכת הפיננסית שלנו נשארת גמישה. הבנקים הגדולים של המדינה הם חזקים משמעותית מאשר לפני המשבר יהיה ממוקם היטב כדי לתמוך בכלכלה גם לאחר הלם חמור" (לכתבה המלאה). האירועים בימים האחרונים מצביעים על מציאות אחרת. 

לקראת סוף החציון האחרון, זינקה ריבית האפקטיבית בשוק (EFFR) לרמה של 2.40 נק' בסיס, כ-5 נק' מעל ריבית ה-IOER, הריבית שמשלם הפד' לבנקים על הרזרבות שהם מחזיקים בחשבונו. נציין כי לפי התיאוריה של הפד', הריבית האפקטיבית בשוק לא צריכה לעלות אף פעם מעל ריבית ה-IOER, שכן בסיטואציה כזו הבנקים יעדיפו להוציא את הכסף המוחזק בחשבון הפד' לשווקים, דבר שיוריד את הריביות בשוק.

מבולבלים? הסבר קצר של הוול סטריט ג'ורנל על הריבית הפדראלית בארה"ב
נזכיר בפגישת הפד' שנערכה בתחילת אפריל האחרון החליט הפד' להוריד את ריבית ה-IOER בארה"ב במטרה להוריד את הריבית האפקטיבית בשוק (לכתבה המלאה), שהייתה באותו הרגע גבוהה ב-5 נק' מעל ריבית ה-IOER (בדיוק כמו בימים האחרונים). פרוטוקול הישיבה חשף בדיעבד כי הפד' לא הבין לעומק את מצוקת הנזילות בשוק והגורמים לה (לכתבה המלאה). 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במקביל לזינוק בימים האחרונים בריבית האפקטיבית בשוק, ריבית ה-SOFR, כלי רחב יותר של של הפד' לבדיקה של עלויות המימון בשוק, עלתה לרמה של 2.5%, כאשר חלק נכבד מהעסקאות בוצעו בריבית של 2.65%-3%, גבוה בהרבה מהיעד של הפד'. 

ריבית ה-SOFR במהלך החודש האחרון

הריבית בשוק ה-REPO> מריבית ה-IOER מתחילת השנה

כך, זמן קצר לאחר שהפד' טען שהמערכת הבנקאית בארה"ב יציבה וחזקה, שוק המימון מצביע על ההפך הגמור-קיימת מצוקת נזילות אצל הבנקים. הדרך היחידה של הפד' לפעול בחודשים הקרובים היא ע"י הורדת ריבית/ השקה של תוכנית רכישות חדשה, אחרת הריביות בשוק יזנקו ושוק המימון יקפא. ההתנהגות של תשואות האג"חים מצביעה כי השחקנים מבינים זאת, ומהמרים כי הפד' לא ייתן לזה להתרחש. שוק האג"ח מתמחר היום 3 הורדות ריבית עד סוף השנה. 

נזכיר שוב כי האירוע המרכזי צפוי להתרחש ברבעון האחרון, כאשר תקרת החוב האמריקנית תעלה, והממשל יצטרך לגייס 600-650 מיליארד דולר מהשוק תוך זמן קצר. בסיטואציה כזו, הריבית האפקטיבית בשוק צפויה לזנק. 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    שוב קשקושי ביזפורטל על "מצוקת נזילות" (ל"ת)
    איציק 02/07/2019 22:24
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • אם אכן מדובר בקשקוש...
    האמנם 02/07/2019 23:14
    הגב לתגובה זו
    3 3
    מדוע יש צפי להורדה של הריביות בשווקים?
    סגור
  • 1.
    תעזבו את השוק תנו לו לעבוד לבד
    איזה קרציות 02/07/2019 21:57
    הגב לתגובה זו
    2 1
    יעלה יעלה ירד ירד מה קרה?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות