"השוק מתמקד במלחמת הסחר ומתעלם מההאטה בכלכלה העולמית"
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר על רקע הסגירה השלילית ביום המסחר האחרון, שם ננעלו המדדים המובילים בירידות קלות של עד 0.2% והתרחקו מרמות השיא שקבעו בשבוע שעבר. במקביל, המתיחות בין ארה"ב לסין חזרה לכותרות.
ד"ר גיל מיכאל בפמן, כלכלן ראשי ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון: "נראה שהשוק בחר להתמקד לאחרונה בחדשות הטובות ביותר לגבי נושא מלחמת הסחר שבין ארה"ב לבין סין, תוך התעלמות מכך שמתרחשת האטה רחבה יותר בצמיחת הכלכלה העולמית שאיננה קשורה למלחמת הסחר, אלא לגורמים הבסיסיים. התגובה החיובית ברוב שוקי המניות לאחר שארה"ב וסין הסכימו לחדש את שיחות הסחר ב-G20, וכשכל אחד מהצדדים אומר שיעשה כמה ויתורים קטנים, אינו מפתיע".
"עם זאת, אנו פחות אופטימיים מהשוק משתי סיבות. ראשית, 'הפסקת האש' שהוסכמה על ידי שני הצדדים בפסגת ה-G20 – הקודמת, ב-2018, נמשכה רק כשישה חודשים, עד שארה"ב העלתה את המכסים על יבוא מסין בהיקף של 200 מיליארד דולר משיעור של 10% ל-25%. עתה, בעוד שההסכמה בפסגת ה-G20 מחדשת לעת עתה את המשא ומתן, נראה שמדובר באירוע חיובי רק במידה קטנה; בהתאם לכך, עדיין לא היו שום הצעות קונקרטיות שיטפלו בשאלות היסוד של שני הצדדים וזו נראית כרגיעה זמנית בלבד שיתכן ותהיה חזרה על הניסיון הלא טוב משנה שעברה".
"שנית, נתוני מדד מנהלי הרכש של מגזר הייצור הכלל עולמי מהווה סימן נוסף לכך שהכלכלה העולמית עדיין הולכת ומאטה, בעיקר מסיבות שאינן קשורות למלחמת הסחר. הירידה במדדי מנהלי הרכש הייתה רחבה, וחלה גם במדינות שיש להן זיקה משמעותית לשרשרת האספקה של היצוא הסיני לארה"ב (כולל סין עצמה, טייוואן, קוריאה ויפן), וגם באלו שאינן קשורות לרשתות אלו באופן הדוק (כמו הודו, בריטניה, רוסיה, ספרד וצרפת). זה נראה יותר עקבי עם ההאטה הגלובלית כתוצאה מהשפעה בפיגור של הידוק מדיניות מוניטרית בעבר וכן עקב הגעה לנקודות של צוואר בקבוק בייצור, וזאת הרבה יותר מאשר תוצאה של חששות לגבי הסחר בין ארה"ב לסין".
נזכיר כי דו"ח התעסוקה לחודש יוני הפתיע בגדול עם תוספת של 224 אלף משרות, הרבה יותר מהצפי המוקדם שעמד על תוספת של 160 אלף משרות בלבד (לכתבה המלאה).
לנוכח הנתון החזק, קשה לראות סיטואציה בה הפד' מוריד את הריבית ב-50 נק' בסיס לרמה של 1.75%-2.25%, אך נציין כי השווקים עדיין מתמחרים בוודאות מלאה כי הפד' יוריד את הריבית ב-25 נק' בסיס.
לדברי הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד: "תזמון ההפחתה הראשונה פחות חשוב מהתוואי הצפוי ובהסתכלות כזו, אנו מעריכים שבטווח של שנה קדימה, הפד יפחית את הריבית לפחות ב-100 נ"ב וזאת מכיוון שהכלכלה האמריקאית תמשיך להאט והאינפלציה תמשיך להיות ממותנת".
ובכל זאת, האם הפד יפחית את הריבית כבר בסוף החודש?
לדברי גרינפלד, "מבחינה כלכלית אין עדיין הצדקה להפחתת ריבית. לא רק דו"ח התעסוקה מלמד ששוק העבודה עדיין במצב טוב אלא גם שמדדי מנהלי הרכש שהתפרסמו בשבוע שעבר נמצאים עדיין ברמה סבירה. מעבר לכך, החשש של הפד מהחמרה במלחמת הסחר התפוגג כאשר טראמפ ושי הכריזו על הפסקת אש ושוקי המניות ממשיכים לשבור שיאים".
מעבר לדבריו של פאוול השבוע והתבטאויות נוספות שעשויות להגיע מבכירים אחרים בפד, עד החלטת הפד יש לא מעט נתונים שצפויים להתפרסם וכאלו שיתפרסמו מספר ימים לאחר ההחלטה.
בעניין זה מציין גרינפלד כי "גם במידה והנתונים שיפורסמו עד ההחלטה ילמדו שהמגמה עדיין חיובית הפד עשוי להפחית את הריבית שכן נדמה שיש בפד לא מעט קולות שקוראים לנסות ולהקדים תרופה למכה. עם זאת, מכיוון שריבית הפד כבר היום כנראה גבוהה בכ-50 נ"ב מהרמה הנייטרלית ומכיוון שלוקח למדיניות מוניטארית כשלושה רבעונים להשפיע על הפעילות הכלכלית, גם אם הפד יתחיל להפחית את הריבית כבר בסוף החודש, הוא לא יצליח למנוע את ההאטה הצפויה בשנה הקרובה. מה שכן, ככל שהפד יקדים את תהליך ההפחתות וככל שתהליך זה יהיה חד יותר כך גם ההתאוששות ב-2021 תהיה מהירה יותר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מה הפרשנות הזו תרמה לקורא-?,,,,,,,,,,,,,,,, ביזבוז זמןכותב א 08/07/2019 09:55הגב לתגובה זו0 0ביזפורטל - נא להעלות את הרמה!!!!!!!!!!!!!!!!סגור
-
1.אין הפרשנות הנ"ל מעלה ומורידה כלום.לשוק יש חוקים משלו (ל"ת)שלמה 07/07/2019 21:39הגב לתגובה זו1 0סגור
-
שאפו. (ל"ת)פיני 08/07/2019 11:37הגב לתגובה זו0 0סגור