התחלק על השכל? אילון מאסק רוצה להכניס לעצמו שבב בלוטות' למוח
מנכ"ל ומייסד טסלה, אילון מאסק רוצה להכניס שתלים עם טכנולוגיית בלוטות' למוח, בטענה שהשתלים יכולים לאפשר טלפתיה ולתקן תפקוד מוטורי אצל אנשים עם פציעות.
שבב בגודל עשירית מרוחב שערת אדם
מכשירי ה"ניורלינק" יכללו שבב זעיר המחובר למוח, בגודל של עשירית רוחב שערת אדם. ויכללו יציאת USB-C, בהם משתמשת אפל במחשבי ה-Macbook שלה ויתחברו דרך Bluebooth למחשב קטן מעל האוזן ולסמארטפון, אמר מאסק.
"אם אתה עומד לתקוע משהו במוח, אתה רוצה שזה לא יהיה גדול" אמר מאסק, כאשר הסביר את הגודל הזעיר של המכשיר.
המכשיר מיועד להגדלת הזיכרון
ניורולינק, חברת סטארט-אפ שנוסדה על ידי מאסק, מציינת כי ניתן להשתמש במכשירים כדי להגדיל את הזיכרון כמו גם עם קורבנות שבץ, חולי סרטן, ואחרים עם מומים מולדים, כשלטענת החברה ניתן להתקין עד 10 יחידות במוח של מטופל.
המכשירים יותקנו על ידי רובוט שנבנה על ידי החברה, כשלדברי מאסק הרובוט, אם יופעל על ידי מנתח, יקדח חור בגודל שני מילימטר בגולגולתו של המטופל כאשר השבב יסתום למעשה את החור.
"הממשק לשבב הוא אלחוטי, אז אין לך חוטים מציצים מהראש שלך, זה מאוד חשוב", הוסיף מאסק.
הניסויים צפויים להתחיל לפני סוף שנת 2020, אמר מאסק, כשהוא משווה את ההליך לניתוח עיניים אשר דורש הרדמה מקומית.
מאסק השקיע 100 מיליון דולר
מאסק, אשר השקיע כ-100 מיליון דולר בחברה, אמר כי הפרויקט האחרון הוא ניסיון להשתמש בבינה מלאכותית (AI) כדי להשפיע באופן חיובי על האנושות. הוא ניסה בעבר למשוך תשומת לב לפוטנציאל של AI לפגוע בבני אדם.
תוכניתו של מאסק לפתח שתלים של מחשב אנושי באה בעקבות מאמצים דומים של גוגל ופייסבוק, אבל המבקרים אינם כל כך בטוחים שהלקוחות צריכים לסמוך על חברות טכנולוגיה עם נתונים שמגיעים ישירות מהמוח.
"הרעיון צריך לגרום לאי נוחות"
"הרעיון להפקיד בידי חברה תעשיתית את מאגרי הנתונים המוחיים שלנו צריך לגרום אי נוחות ברמה מסוימת עבור החברה", אמר דניאל ניומן, אנליסט ראשי בפיוצ'רום ריסרצ' ומחבר משותף של הספר Human / Machine. "אין שום סיבה שנבחר לנוע בכיוון זה", הוסיף.
בעוד שהטכנולוגיה יכולה לעזור לאנשים עם פגיעה מוחית כלשהי או טראומה, "איסוף נתונים מפעילות גולמית של המוח עלול לגרום לאנשים להיות בסיכון גבוה, וניתן להשתמש בהם כדי להשפיע עליהם, להפעיל אותם ולנצל אותם", אמר מומחה הפרטיות, פרדריק קלטהנר. "למי יש גישה לנתונים אלה? האם הנתונים אלה משותפים עם צדדים שלישיים?, אנשים צריכים להיות בשליטה מלאה על הנתונים שמגיעים מהמוח".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.בוקר טובמתעניין 18/07/2019 17:01הגב לתגובה זו3 0המוח של האדם כבר מזמן מושפע מהטכנולוגיה. אנשים נדהמים רק כאשר הם חווים זאת פיזית.סגור
-
3.אלון מאסק אני קורא לו ז'ול ורן לא התחלק ולא כלום (ל"ת)גג 18/07/2019 13:54הגב לתגובה זו0 0סגור
-
לא התחלק, החליק (ל"ת)אליעזר 18/07/2019 15:08הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.אני חש חוסר נוחות לא רק בגלל הגישה למוחעמיר - ללא קרינה 18/07/2019 13:03הגב לתגובה זו0 0אלא גם בגלל עוד שידור אלחוטי מבוסס קרינת רדיו בצמוד למוח. גם אם יחסית נמוך, הוא צמוד , או בתוך המוח במקרה הזה, ולפרקי זמן ארוכים. מה שהופך את החשיפה למשמעותית. אני מקווה שניסויים בחולדות יראו שהחולדות מפתחות סרטן ותחלואה בצמוד לשתל, מה שיביא להפסקת הפרויקט לפני שיגיעו לניסויים בבני אדם. אני מקווה שאילן מאסק יחשוב שוב על הנושא (אבל על מי אני עובד? על עצמי?) .סגור
-
1.מה עם שבבי זיכרון? (ל"ת)דמנטי 18/07/2019 11:07הגב לתגובה זו0 0סגור