גזית גלוב מציפה ערך - מוחקת את אטריום מהמסחר ומצמצמת את הדיסקאונט הסחיר

גזית גלוב משלימה את האסטרטגיה - החזקה בחברות פרטיות; בכך היא מקווה שהשוק יתייחס להון של אטריום ולא לשוויי בשוק והדיסקאונט יצטמצם; מניית החברה צפויה לעלות היום במסחר
 | 
telegram
(1)

חברת ג'י סיטי 0% ג'י סיטי 1,530 0% ג'י סיטי בסיס:1,530 פתיחה:1,546 גבוה:1,613 נמוך:1,526 תמורה:8,912,969 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  מתכוונת לרכוש את החזקות המיעוט (40%) בחברה הבת המרכזית שלה אטריום (סימול: ATRS.VI) לפי מחיר של 3.75 אירו למניה, ובתמורה כוללת של כ-565 מיליון אירו (כ-2.2 מיליארד שקל). העסקה תבוצע במזומן.

אלו חדשות טובות למחזיקים בגזית גלוב, אשר חיכו להשלמת האסטרטגיה של החברה שלא להחזיק בחברות נסחרות המבטאות ערך נמוך בשוק לעומת הערך בספרים. מטרת המהלך היא להישען על ההון של אטריום ולא על מחיר השוק, ובכך לצמצם את הדיסקאונט שבו נסחרת גזית גלוב ביחס לשווי אחזקותיה. 

פרמיה על מחיר השוק
העסקה משקפת פרמיה של כ-18% על מחיר הסגירה בו נסחרה אטריום אמש וכ-13% למחיר המניה הממוצע ב-90 ימי המסחר האחרונים. עם השלמת העסקה תהפוך אטריום לחברה פרטית בבעלות גזית גלוב.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במקביל לחתימת ההסכם, התקשרה החברה בהסכם עם מנורה מבטחים, על פיו, בד בבד עם השלמת עסקת הרכישה, תמכור החברה למנורה מבטחים כ-12% מהון מניות אטריום, במחיר זהה למחיר בו רכשה החברה את המניות, וזאת בתמורה לסך של כ-150 מיליון אירו.

לפני השלמת העסקה בכוונת אטריום לחלק לכל בעלי מניותיה (לרבות החברה) דיבידנד מיוחד בסך של כ-0.60 אירו למניה, שלאחריו יותאם מחיר העסקה לכ-3.15 אירו למניה וסך עלות הרכישה צפוי להסתכם בכ-475 מיליון אירו (כ-1.9 מיליארד שקל). השלמת העסקה צפויה להתבצע בראשית ינואר 2020.

בגזית גלוב מסבירים כי "החברה מנצלת את סביבת המסחר באירופה ומגדילה את חלקה בחברה במחיר הנמוך בכ-20% משוויו בספרים של אטריום. במחיר העסקה האמור, צפויה גזית להגדיל את תזרים המזומנים בקבוצה בכ-85 מיליון שקל, גידול של כ-15% למניה, כל זאת בחברה אשר היא מכירה לעומק ומנהלת לאורך שנים, בעלת הנהלה איכותית ובעלת ניסיון רב".

האנליסטים מרוצים מהמהלך
נדב ברקוביץ, אנליסט נדל''ן, אי.בי.אי. בית השקעות העלה את מחיר היעד למניית גזית גלוב ל-34.7 שקלים. לדברי ברקוביץ "לאחר עליות של כ-10% על רקע הדיווח ועדכון מודל ה-NAV, האפסייד בחברה נותר סביב ה-10%. המודל המעודכן כולל את חלק גזית באטריום לאחר הרכישה (88%), עלות הרכישה לחובה הפיננסי בנטרול דיבידנד ותקבול בגין מכירת 12% מהמניות. נזכיר כי העסקה טרם הושלמה ויש לקבל את אישור רוב בעלי מניות המיעוט (75%)".

שי ליפמן, אנליסט בווליו בייס "צעד חיובי בעינינו, שכן הוא יצמצם את עלויות ההנהלה וכלליות של הקבוצה, יגדיל את ה-FFO, ויהפוך את ההתייחסות לתוצאות של גזית כאל חברה אחת ולא כאל חברת אחזקות, מה שיביא את השוק לסחור את המניה במחירים גבוהים יותר, שכן מכפיל ה-FFO בו החברה נסחרת נמוך ביותר - מתחת ל-8".

אטריום פועלת בעיקר בפולין וצ'כיה
גזית גלוב היא בעלת השליטה באטריום כבר משנת 2008. במהלך השנים השביחה אטריום את תיק הנכסים ומכרה יותר מ-120 נכסים בשווקים משניים, לרבות יציאתה של החברה מהונגריה, לטביה ורומניה. תיק הנכסים של אטריום מונה כיום כ-34 נכסים דומיננטיים בשווי של כ-3 מיליארד אירו אשר יותר מ-85% מהם בפולין וצ'כיה, וכ-50% מהם בערים הראשיות ורשה ופראג.

פולין וצ'כיה הן מהמדינות הצומחות באירופה, בשנת 2018 הן הציגו צמיחה בתמ"ג של כ-5% ו-3%, בהתאמה, והיקף מכירות הריטייל בהן עלה בכ-7% ו-5.5% בשנה האחרונה. הערים ורשה ופראג, בהן מתמקדת אטריום, נהנות מתהליך האורבניזציה העולמי וגם מהברקזיט, מתגוררים בהן כ-1.8 ו-1.3 מיליון תושבים בהתאמה, ושיעורי האבטלה בהן נמצאים בשפל היסטורי של כ-2%. מרכזי הקניות בשתי הערים נהנים מתיירות צומחת שכבר עברה את רף ה-8 מיליון תיירים בשנה, בכל אחת מהערים הללו. 

חיים כצמן, מייסד ומנכ"ל גזית גלוב: "לאטריום תיק נכסים דומיננטיים איכותי לצד שדרת ניהול איכותית ומנוסה. גזית רכשה את השליטה בחברה לפני 11 שנים ומכירה היטב את החברה, את נכסיה ואת הפוטנציאל הטמון בה. בעלות ישירה בנכסים כמו של חברת אטריום עולה בקנה אחד עם האסטרטגיה של קבוצת גזית גלוב להיות הבעלים הישיר של נכסים באזורים אורבאניים צפופי אוכלוסין, אשר בהם פוטנציאל צמיחה עתידי ועירוב שימושים. אנו שמחים לצרף את חברת מנורה מבטחים כשותפה להשקעה באטריום ובטוחים ששיתוף הפעולה הוא לטובת כל בעלי העניין".

ניר מורוז, משנה למנכ"ל ומנהל אגף השקעות במנורה מבטחים ביטוח: "כחלק ממדיניות פיזור וגיוון תיק ההשקעות של לקוחותינו, חברנו כשותפים לגוף מוביל עם ניסיון רב בתחום כגזית גלוב. מדובר בתיק נכסי נדל"ן איכותי אשר רובו מושקע בשתי מדינות צומחות כפולין וצ'כיה כאשר כ-50% מהתיק מרוכז בערים המרכזיות ורשה ופראג. השקעה זו היא חלק מאסטרטגיה של איתור הזדמנויות השקעה עבור לקוחות הקבוצה לשם מקסום התשואות בתיק ההשקעות".

האסטרטגיה: החזקה בחברות פרטיות
בשנת 2015 היתה גזית גלוב חברת אחזקות אשר כ-80% מהשקעותיה היו בחברות ציבוריות. באותה שנה הודיעה גזית על שינוי האסטרטגיה, מכירת אחזקות בחברות ציבוריות והגדלת רכיב הנדל"ן הפרטי. מאז ביצעה החברה מכירות של שתי חברות ענק בארה"ב ובקנדה בתמורה למיליארדי דולרים. הגדלת האחזקה באטריום ומחיקת מניותיה מהמסחר מהווים צעד משמעותי ביישום אסטרטגיית גזית גלוב להגדלת רכיב הנדל"ן הפרטי תוך התמקדות בנכסים דומיננטיים בערים מרכזיות צפופות אוכלוסין. לאחר השלמת העסקה סך הנכסים באחזקה פרטית צפוי לגדול בכ-2.7 מיליארד אירו (כ-10.6 מיליארד שקל) ולהוות כ-82.3% מסך שווי הנכסים (סולו מורחב).

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מעניין
    לרון 23/07/2019 13:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמו בפעם שעברה טרום מפולת נדל"ן,הושקעו כספים במזרח אירופה,מוזר בעיני לצמצם בקנדה ולהשקיע במזרח אירופה,כמו שמוזר בעיני לרוץ אחר הנפקת אלטשולר!לעומת זאת נראית לי יותר הנפקת שבא ,לא ממליץ!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות