"החרפת מלחמת הסחר עשויה להגביר את קצב הורדות הריבית"

הבנק המרכזי ביפן רכש תעודות סל בהיקף של כ-70.4 מיליארד יין במטרה לעצור את הירידות בשווקים. לאומי שוקי הון: "הסינים לא מגיבים טוב לאיומים, נראה שהעסק תקוע וקרוב לעלות על שרטון. היפנים הם המפסידים הגדולים"
 | 
telegram
(4)

תשואת האג"ח האמריקאי צוללת מחשש להחרפה נוספת שתאט עוד את הכלכלה העולמית, כאשר התשואה ל-10 שנים על אג"ח ממשלתיות אמריקאיות יורדת לראשונה משנת 2016 אל מתחת ל-1.8% והיואן הסיני, פוחת לראשונה בעשור האחרון מעל לשער של 7 יואן לדולר - אולי עדות לתגובה ראשונית של הממשל הסיני להתפתחויות האחרונות בגזרת מלחמת הסחר מול ארה"ב (לכתבה המלאה).

החרפת מלחמת הסחר עשויה להגביר את קצב הורדות הריבית
"החרפת מלחמת הסחר עם סין עשויה להגביר את קצב הורדות הריבית", כך מעריכים כלכלני אופנהיימר. להערכתם, "הנתונים הכלכליים שיפורסמו בשבועות הקרובים הם שיכריעו אם הפד יוריד את הריבית פעם נוספת בישיבותו הקרובה, ב-17-18 בספטמבר. יחד עם זאת, החרפת מלחמת הסחר עם סין עלולה להגביר את התנודתיות בשווקים הגלובליים, ובכך לשמש ככלי להפעלת לחץ על הפד להגביר את קצב הורדות הריבית ל-0.5%".

יו"ר הפד, ג'רום פאוול, ציין כי ההחלטה להוריד ריבית הייתה התאמה של אמצע מחזור, כלומר מעין פעולת ביטוח שתגן על המשק האמריקאי מפני האטה בכלכלה העולמית, כך שאין מדובר בתחילתה של מגמת הורדות ריבית. בכל זאת, הפד השאיר דלת פתוחה להורדות ריבית נוספות בישיבות הבאות. "המשקיעים כמובן לא קיבלו את ההודעה בהפתעה גמורה, כאשר החוזים העתידיים על ריבית הפד מצביעים כי השוק צופה שתי הורדות ריבית עד סוף השנה", מציינים באופנהיימר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סיום תהליך צמצום המאזן של הפד
במקביל להורדת הריבית, הודיע הפד על סיום תהליך צמצום המאזן (QT) באוגוסט 2019, חודשיים לפני המועד המקורי. האסטרטגיה של הפד הנה לתכנן מחדש את תמהיל הנכסים שלו במאזן, באמצעות רכישה חוזרת של איגרות חוב ממשלתיות, בעוד האג"ח מגובות משכנתאות (MBS) שיגיעו לפדיון יושקעו מחדש באג"ח ממשלתיות. 

"למהלך זה ישנה חשיבות רבה, אך חלק ניכר של סקירות המאקרו נוטות לדלג על עניין זה, ובכך לפספס את התמונה הגדולה. מדובר על מעין דלת אחורית שמאפשרת לפד ליזום תוכנית הקלה כמותית (QE), מה שאמור להוביל להקלה נוספת בתנאים הפיננסיים בארה"ב, מעבר להפחתת הריבית בשיעור של 25 נ"ב. על פי TS Lombard, השקעה מחדש של ה-MBS המגיעים לפדיון באג"ח ממשלתיות קצרות טווח אמורה להביא לעלייה מתונה בתלילות העקום, ובכך לתרום להפחתת חששות המשקיעים מפני מיתון בארה"ב", מסבירים באופנהיימר.

עם זאת, מציינים באופנהיימר כי זה תלוי בנתונים הכלכליים שיתפרסמו בשבועות הקרובים ובתנאי השוק הנוכחיים. "אם התנודתיות בשווקים תעלה ותשפיע על הצמיחה בארה"ב והציפיות האינפלציוניות (גורמים המשפיעים שלילית על תלילות העקום), הפד צפוי להמשיך להוריד את הריבית לפחות פעם אחת", מעריכים באופנהיימר.

"היפנים הם המפסידים הגדולים"
"היפנים הם בהחלט המפסידים הגדולים מההחרפה הנוכחית", כך לדברי ליאור פאוסט, מנהל מסחר מט"ח בלאומי שוקי הון, אשר מפרסם היום התייחסות לנעשה בשוקי המטבעות בעקבות מלחמת הסחר ומציין כי היין היפני, כתמיד בעיתות משבר, מהווה נכס מקלט ומתחזק אל מתחת לרמה של 106 יין לדולר. בתוך כך, על פי דיווח בסוכנות הידיעות בלומברג, הבנק המרכזי ביפן רכש היום תעודות סל בהיקף של כ-70.4 מיליארד יין במטרה לעצור את הירידות בשווקים - קצב הרכישות הממוצע של הבנק עומד על 470 מיליארד יין בחודש.

"השאלה לאן מועדות פנינו קשה. טראמפ ממשיך להעלות את גובה ההימור ואינו מוכן להודות בכישלון התהליך אותו החל. הסינים לא מגיבים טוב לאיומים, ונראה שהעסק לא רק תקוע אלא גם קרוב מתמיד לעלות על שרטון", כותב פאוסט.

הפד לא סיפק את הסחורה
לדברי פאוסט, ביום רביעי שעבר, בנאום שלאחר הורדת הריבית, הפד לא סיפק את הסחורה. לא מבחינת השוק שציפה להודעה יונית יותר ותימחר בוודאות הולכת וגוברת הורדה נוספת עד לסוף השנה (ואולי כבר בספטמבר), ובוודאי שלא מבחינת הנשיא דונלד טראמפ.

"במקום להישמע מודאג מההאטה הכלכלית בעולם והרפיון המסוים בנתונים בארה"ב, הפד בחר שלא לרצות את "הבוס" מהבית הלבן וה"קליינטים" מוול סטריט, ובמקום זה העדיף לגלות עצמאות שיצרה את התחושה כי הורדת הריבית היא התאמה חד פעמית לריבית שעלתה קצת מהר מידי בהתחשב במידע החדש שנכנס. אבל לא חלק מתהליך", אומר פאוסט. 

"ההפתעה הלא נעימה הזו הובילה לדולר חזק, אבל יותר מכך, כנראה לתסכול אצל טראמפ. ואכן, לא לקח זמן רב עד שקיבלנו את התשובה בצורת ציוץ שטרף את הקלפים בשווקים והחזיר את מלחמת הסחר אל קדמת הבמה", סיכם פאוסט.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    צריך פיחות גם בארץ
    משה 05/08/2019 13:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אבל הנגיד החדש לא מתפקד ומתנהג בשוק המטח כמו נער בתול בבית זונות .......רחמים עליו
    סגור
  • 3.
    יורדים לאפס
    יורדים לפאס 05/08/2019 13:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    וזה יקרה עוד החודש. אין מנוס.
    סגור
  • 2.
    לא נורא אפשר למכור לנו דולר בכיף (ל"ת)
    sus 05/08/2019 12:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    בעוד שבועיים גם בישראל
    ריבית אפס 05/08/2019 11:58
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הרמזים כבר ניתנו. היום מותר לשנות מדיניות בגלל שינוי מהיר בתנאים הגלובליים. ואת הדוגמא לשינוי מהיר רואים היום מסין.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות