לקראת רגע האמת: הלילה ישוגר הלוויין עמוס 17, לאן הולכת חלל תקשורת?

החברה שכבר הוספדה נמצאת בנקודת ציון משמעותית לחזור לקדמת הבמה של התקשורת הלוויינית והלילה, במידה והשיגור יוכתר כהצלחה זה יקרה - המניה זינקה ב-173% תוך פחות משנה
 | 
telegram
(7)

חברת חלל תקשורת 0% חלל תקשורת 33.7 0% חלל תקשורת בסיס:33.7 פתיחה:33.7 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: תשגר הלילה ב-02:00 שעון ישראל, את הלוויין עמוס 17, הלוויין שאמור להחליף את הלוויין עמוס 5 שאבד בחלל והיה אמור לכסות את יבשת אפריקה. הלוויין היחיד של החברה שנבנה על ידי חברה רוסית וסבל מתקלות חוזרות ונשנות עד שאבד איתו הקשר בחלל.

לאחר שהקשר עם עמוס 5 אבד, סבלה החברה מטראומה נוספת במסגרתה הושמד עמוס 6 לאחר פיצוץ הטיל של SPACEX שהיה אמור להביאו לחלל במהלך תדלוק. עמוס 6 היה אמור להחליף את עמוס 2 שהגיע לסוף חייו. עמוס 2, יש לציין, מספק שליש מהיכולת שלו לממשלת ישראל, שליש מהיכולת שלו לחברת Yes והשליש האחרון נמכר ללקוח נוסף.

שורה של כשלים
שנת 2016 תירשם בספרי ההיסטוריה של חלל תקשורת כאחת השנים שאיימו על חיי החברה. החברה, כאמור, איבדה את הלוויין עמוס 5 והלוויין עמוס 6 הושמד על הקרקע. רצף אירועים אלה איימו על קיום תעשיית החלל האזרחית הישראלית וגררו שורה של האשמות נגד הנהלת החברה שהחליפה את החברה שמשגרת את הלוויינים ל-SPACEX האמריקאית בעיקר בגלל שלחברת השיגור לא היה אז ניסיון בשיגור לוויינים לחלל. הפיתוי בדמות תשלום נמוך לחברה המשגרת היה גדול מידיי והסיכון שהתממש איים על עצם קיום החברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עמוס 6 היה אמור להיות חוד החנית של חלל תקשורת, כאשר הדובדבן שבקצפת היה אמור להיות הסכם מרחיק לכת עם ענקית האינטרנט פייסבוק (סימול: FB) לפיו הרשת החברתית תשלם לחברה הישראלית 100 מיליון דולר כדי להביא אינטרנט לאפריקה ולמעשה לאותם חלקים בעולם שטרם מחוברים לרשת האניטרנט.

פייסבוק וגוגל עושות מאמצים כבירים להביא את האינטרנט לאותו חלק מאוכלוסיית העולם שטרם חובר ומדובר, על פי ההערכות, בכמחצית מאוכלוסיית העולם. ענקיות הטכנולוגיה ניסו שורה של דרכים קונבנציונליות יותר או פחות להביא את האינטרנט לאזורים הלא מחוברים של אפריקה אולם כל הפתרונות הללו לא היו ישימים כמו הלוויין עמוס 6.

אובדן לקוחות
חלל תקשורת אמנם שכרה לוויין (עמוס 7) כדי לעמוד בהתחייבויות ללקוחות (ובעיקר ל-Yes) והמשיכה במקביל לבנות עם בואינג את הלוויין עמוס 17 שישוגר הלילה, אך נראה כי מצבת הלקוחות של החברה מתערערת. חברת הטלוויזיה בלוויין Yes קיבלה לאחרונה החלטה אסטרטגית לעבור תוך מספר שנים לשדר ללקוחותיה באמצעות רשת הסיבים האופטיים במקום באמצעות לוויינים, מה שמערער לחלל תקשורת לקוח ששווה לה כ-20 מיליון דולר (נכון לשנת 2017). כאן המקום לציין שעל פי הידוע, ההכנסות מ-Yes משירותי לוויין משמשות לתשלום לחברת אסיה סאט עבור השכרת הלוויין עמוס 7 מה שהופך את השירות הזה ללא רווחי עבור חלל תקשורת.

בעיה נוספת שיש לחלל תקשורת היא עם הלוויין עמוס 8. תעשייה אווירית שיכולה לבנות את הלוויין הזה עבור החברה דורשת סכומים גבוהים ולוחות זמנים ארוכים ממה שיכולה חלל לקבל מייצרנים בחו"ל אבל לא חברה כמו התעשייה האווירית תוותר והנה ועד עובדי התעשייה האווירית הפעיל לחצים גדולים על הממשלה שאיימה על חלל כי אם לא תרכוש את עמוס 8 מהתעשייה האווירית הרי שהממשלה תרכוש לוויין כזה מהתעשייה האווירית ותקבל ממנו את שירותי התקשורת שלה במקום מחלל תקשורת.

בינתיים אין התקדמות משמעותית עם הלוויין עמוס 8 אבל בדרך לא חתמה חלל על הסכם אחר לייצור לוויין חלופי והמצב עצמו סביב נושא הלוויין שאמור לספק שירותים לממשלה לוט בערפל.

התקווה הגדולה
הלוויין עמוס 17 הוא התקווה הגדולה של חלל תקשורת. בהנחה שהחברה תצליח לשגר אותו ולהפעיל אותו כך שיספק שירותים באפריקה הרי שנפתחת לה הדרך לחידוש ההסכם עם פייסבוק אבל לא רק. יבשת אפריקה מאופיינת בפוטנציאל צמיחה דרמטי ובקשיים רבים לפריסת אמצעי תקשורת (בעיקר בגלל קשיים טופוגרפיים, ריחוק של מרכזי אוכלוסייה אחת מהשנייה וביטחון אישי), תקשורת לוויינית איכותית עשויה להיות הפתרון לכך ואם חלל תצליח במשימה הרי היא תתמקם בעמדת פריצה משמעותית.


דוד פולק, מנכ"ל חלל תקשורת ועמוס 17 לקראת השיגור

עמוס 17
הלוויין עמוס 17 עלה לחלל תקשורת כ-150 מיליון דולר ועלותו הכוללת כ-300 מיליון דולר. נכון לחודש אפריל, צבר ההזמנות של החברה עבור שירותים ממנו עומד על 30 מיליון דולר. על פי ההתחייבויות של בואינג, משך החיים המתוכנן של עמוס 17 יעמוד על 15 שנים כאשר תקופת השירות בפועל תהיה של 21 שנים (הדלק בלוויין אמור על פי החוזה לספק ללוויין משך חיים של 19 שנים).

בחודש שעבר צוטטו גורמים בחלל תקשורת כאומרים שעד כה צברה החברה הזמנות בהיקף כספי של 58 מיליון דולר (כשנכון לחודש אפריל עמד צבר ההזמנות על 30 מיליון דולר). ההערכה היא שחלל תוכל להחיות את החוזה עם פייסבוק במידה והשיגור יצליח.

המניה זינקה ב-173% תוך פחות משנה
בחודש דצמבר 2018 נסחרה המניה בנקודת שפל. נכון, כל השוק ירד בחודש דצמבר השחור של שנת 2018 אבל נראה היה באותה נקודת זמן שכדאי לתפוס מרחק ממניית חלל עד שיתבהרו העננים סביב עמוס 17. עם זאת, נראה שהמשקיעים צוברים ביטחון בעתיד החברה ומאותה נקודת שפל של חודש דצמבר 2018 עלתה המניה ב-173% תוך עלייה עקבית במחזורי המסחר.

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    Yes בלווין בלבד
    גיא 07/08/2019 08:09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רוצים את שידורי yes רק בלווין וגם אישור מההגבלים לשירות חזור בכדי של yes תינתן באפשרות לספק אנטרנט לווני לבתים במהירויות מטורפות
    סגור
  • 4.
    תעשיה אוירית מתנהגת כמו מאפיה,חברה לא יעילה ומושחתת
    טוני 07/08/2019 07:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עלויות העובדים מטורפים מלא עובדים מיותרים לוקחים מיליארדים ממשרד הבטחון לשם מה ,להחזיק את התנאים המושחתים של העובדים. ראה חיים כץ ובנו.צריכים להתעורר ולהפסיק לממן את החברה המושחתת הזאת.
    סגור
  • מה הקשר לתעשייה אווירית? (ל"ת)
    יוסי 07/08/2019 18:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    הצלחה
    אהרון 06/08/2019 22:23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חלל תחזור לקדמת הבמה ותעלה עוד 150 אחוז תוך פחות משנה
    סגור
  • יש לה עוד 400 אחוז לחזור לאן שהייתה
    אוהד 07/08/2019 07:36
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לדעתי שער 6000 יחזור ומהר מאוד.זה היה ערב השיגור הקודם שנכשל.
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    בהצלחה
    יניב 06/08/2019 19:09
    הגב לתגובה זו
    4 0
    מחזיקים אצבעות
    סגור
  • 1.
    לפי פרסום שראיתי השיגור מתוכנן להלילה בשעה 01:52
    אחד 06/08/2019 18:34
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מקווה שהשיגור ישודר הלילה באתר spaceX
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות