אקסלנס מתחילים סיקור למניית כיל, עם המלצת קניה ואפסייד של 27%
ירידות שערים חדות נרשמו לאחרונה במניות סקטור החקלאות בארה"ב לאחר דיווח של משרד החקלאות האמריקאי לפיו יבול התירס לשנים 2020-2019 צפוי להיות גבוה, באופן אשר הוביל לירידת מחירי התירס ולחשש מפני פגיעה בכוח הקנייה של החקלאים. מאז הדיווח (לפני פחות משבועיים), איבדה מניית איי.סי.אל +2.8% איי.סי.אל 1,689 +2.8% בסיס:1,643 פתיחה:1,621 גבוה:1,689 נמוך:1,616 תמורה:62,917,511 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: יותר מ-15% מערכה.
עם זאת, באקסלנס ברוקראז' מעריכים כי המחיר הנוכחי של מניית כיל מהווה הזדמנות. הם מתחילים סיקור למניה בהמלצת קניה, עם מחיר יעד של 20.2 שקלים - אפסייד של כ-27% ביחס למחיר המניה הנוכחי בבורסה בישראל.
לדברי האנליסט אלעד קראוס מאקסלנס ברוקראז', "כיל מספקת כיום תשואת תזרים מייצגת של כ-7.5% - מנוטרל CAPEX חד פעמי - ונסחרת ב-EV/EBITDA של 6.3 לשנת 2020. מדובר במכפיל נמוך יחסית למתחרות על אף איתנות פיננסית גבוהה ופיזור גבוה של פעילויות שונות".
כיל הינה הינה חברה גלובלית של מינרלים וכימיקלים מיוחדים, היא אחת מהיצרניות הגדולות בעולם בתחום האשלג והחברה הגדולה ביותר בתחום הברום. לדברי קראוס, "לכיל יתרון יחסי בולט על המתחרות, כתוצאה מאקלים חם ויבש של ים המלח, המאפשר את שיטת הייצור הייחודית והתחרותית ע"י בריכות אידוי וכן צבירת מלאים של יותר משנת ייצור שלמה, באוויר הפתוח ובעלות נמוכה באופן משמעותי ממתחרותיה, מה שמאפשר המשך יצור סדיר גם בתקופות של ביקושים נמוכים".
"בנוסף, המיקום הגיאוגרפי מעניק יתרונות לוגיסטיים עקב מרחק קצר יחסית מנמלי הים וקרבה לשווקים אסטרטגיים. הנגזרת של יתרון זה הינה בעובדה שכיל תחרותית בעלויות הייצור לסין והודו לעומת מתחרותיה בתחום האשלג", מציין קראוס.
מנועי הצמיחה של החברה
להערכתו של קראוס, החברה צפויה להמשיך להציג תוצאות טובות בתחום הברום על רקע עליית מחירים. בתחום האשלג, מעריך קראוס כי המחירים לא צפויים להשתנות בצורה משמעותית בשנה הקרובה, מה שיספק יציבות לחברה.
לפי קראוס, לכיל יש מספר מנועי צמיחה אשר עשויים להיות משמעותיים בשנים הבאות. הראשון שבהם הינה פעילות הפוליסולפט אשר צפויה להיות משמעותית יותר בעתיד עם הגדלת כמויות הייצור והמכירה. מנוע נוסף הינו בתחום הדשנים המיוחדים ע"י פיתוחים חדשים והתרחבות – גיאוגרפית. לבסוף, מנוע חבוי בחברה הינו בחטיבת פתרונות פוספט - פיתוח של החברה המבוסס על פתרונות לתעשיית תחליפי הבשר.
שיפור תמהיל הכנסות מקומודטי לספשלטי
"לכיל מאזן חזק ויכולת פיננסית גבוהה של חוב ל-EBITDA העומד על כ-1.8 לשנת 2019. המשמעות - יכולת לבצע רכישות ומיזוגים בהיקף של עד מאות מיליוני דולרים והחברה אף הצהירה כי היא מעוניינת להרחיב את מגזר הפתרונות החדשניים לחקלאות גם ע"י צמיחה חיצונית", כותב קראוס.
"בנוסף, החברה עושה מעבר ברור מייצור של קומודטי לייצור של מוצרי המשך עם ערך מוסף גבוה יותר. ככל שהחברה תעבור מחברת קומודטי לחברת ספשלטי, כך מרווחי החברה יעלו", סיכם קראוס.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה