השקעות מסביב לעולם - איך עושים את זה נכון

איך לפזר את הכסף בין סקטורים ובין מדינות? וגם - האם כדאי להשקיע בשוק הבריטי

ומה עם השוק האוסטרלי? ומדוע שוק מוצרי הצריכה מומלץ, ומנגד כדאי להתרחק משוק האנרגיה?

 | 
telegram
(1)

תיק השקעות צריך להיות מפוזר - גם בין מדינות וגם בין תחומים. המניות בתיק לא יכולות להיות רק בתחום אחד ורק במדינה אחת, כי אז הסיכון שלכם כמשקיעים גדול. השיטה לרוב היא לפזר. לא לשים את כל הביצים בסל אחד, לפזר את הביצים על כמה סלים.

באופנהיימר מספקים תובנות על פיזור בין מדינות ובין סקטורים ובדרך גם מספקים סלים מומלצים (קרנות סל מומלצות). המודל שלהם להקצאת הכספים בין מניות ומדינות מתבסס על מודל ה-MAER Monitor of Analysts’ Earnings Revisions שעוקב אחר שינויי תחזיות האנליסטים לגבי הרווח העתידי של חברות אמריקאיות וגלובאליות.

הרעיון הפונדמנטלי שעומד מאחורי המודל הוא מתאם גבוה בין שינוי בתחזיות הרווח של חברות לבין ביצועי מניותיהן. ניתוח מגמות הרווחיות במדגמים גדולים עשוי ללמד על התפתחויות בסקטורים ובשווקים גיאוגרפים, ובכך מאפשר להשיג תשואה עודפת לעומת שוק המניות הכללי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במהלך החודש החולף, מעדכנים באופנהיימר, לא חל שינוי משמעותי במצב תחזיות הרווח העתידי בשווקים הגלובאליים, כאשר שלוש מדינות דוברות אנגלית - ארה"ב (קרן סל: SPY), בריטניה (קרן סל מגודרת מטבע: HEWU) וקנדה (קרן סל מגודרת מטבע: HEWC), שמרו על המקומות הגבוהים בדירוג הכללי. בתחתית דירוג ה-MAER גם נמצאת מדינה דוברת אנגלית, אוסטרליה (קרן סל מגודרת מטבע: HAUD), המושפעת לרעה כתוצאה מהחלשות הביקושים לסחורות מסין, על רקע מלחמות הסחר, כאשר החודש הצטרפו אליה גם דרום קוריאה (קרן סל מגודרת מטבע: HEWY) וצרפת (קרן סל: EWQ), מדינה שמתאפיינת בתנודתיות גבוהה של תחזיות הקונצנדזוס.

ברשימת שאר המדינות הגלובאליות, כך על פי אופנהיימר, לא ניתן להבחין במגמה אחידה, כאשר במהלך החודש האחרון חל שיפור בתחזיות הקונצנזוס במדינות הפריפריה של גוש האירו, בספרד (קרן סל מגודרת מטבע: HEWP) ובאיטליה (קרן סל מגודרת: HEWI), בדנמרק (קרן סל: EDEN), ובמדינות מתפתחות שונות כמו ברזיל (קרן סל: EWZ), הודו (קרן סל: INDA) וטייוואן (קרן סל: EWT), כאשר שלושתן עמדו בתחתית הדירוג בחודש הקודם. בצד השלילי, נותרו מדינות המזרח הרחוק - אינדונזיה (קרן סל: EIDO), מלאיזיה (סימול: EWM) וסינגפור (קרן סל: EWS), וכן ודרום אפריקה (קרן סל: EZA).

אלוקציית השקעות סקטוריאלית בארה"ב – ספטמבר 2019: עליה בסקטורים הדפנסיביים, ירידה במחזוריים

דירוג ה-MAER הכללי של ארה"ב בחודש ספטמבר אמנם נותר גבוה מהממוצע הגלובאלי, אך הציג ירידה לעומת החודש הקודם: שיעור העלאות תחזיות הרווח במדד ה-S&P500 ירד ל-36% (מ-40% בחודש הקודם) ובמדד ה-Russell1000 – לרמה של 33% (לעומת 37%). בראש הדירוג הסקטוריאלי עומדים שלושת הסקטורים הדפנסיביים - סקטור הצריכה הבסיסית (קרן סל: XLP), שהפגין שיפור ניכר במצב תחזיות הקונצנזוס לעומת החודש הקודם, וסקטורים של הבריאות (קרן סל: XLV) והנדל"ן (קרן סל: XLRE), ששמרו על מקומותיהם הגבוהים. באופן יותר מפתיע, גם סקטור הסחורות המחזורי (קרן סל: XLB), הציג שיפור מהשפל של החודשיים הקודמים.

יחד עם זאת, שאר הסקטורים המחזוריים הפגינו חולשה ניכרת לעומת החודש הקודם. סקטור האנרגיה (קרן סל: XLE) נותר במקום האחרון בדירוג, עם ירידת שיעור העלאות תחזיות לשפל חדש של 6%, סקטור התעשיה (קרן סל: XLI) רשם גם הוא ירידה חדה במצב תחזיות הקונצנזוס, וכך גם סקטור הפיננסים (קרן סל: XLF), שסובל מהמשך ירידה בתשואות אג"ח לשפל חדש, וירד לתחתית הדירוג, עם שיעור העלאות תחזיות נמוך במיוחד של 20%, הקריאה הנמוכה מאז תחילת מעקב על מודל ה-MAER בינואר 2014.



*באדיבות אופנהיימר 



*באדיבות אופנהיימר



*באדיבות אופנהיימר

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    סייבר, ענן, ביטחון,תעופה וחלל,מיכשור רפואי... (ל"ת)
    סקטורים מובילים 03/09/2019 08:44
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות