מלחמת הסחר: סין הגישה תלונה נוספת נגד ארה"ב לארגון הסחר העולמי

ארצות הברית בתגובה: "אימצנו אמצעים של הטלת מכסים כדי לנסות לנטרל את השפעת מדיניות העברת הטכנולוגיה הבלתי הוגנת והמעוותת של סין"
 | 
telegram

על פי החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט שנסחרו בנמוך היומי בירידות של עד 1.4% (כרגע יורדים רק 0.7%), מסתמנת פתיחה ברגל שמאל לחודש ספטמבר בבורסות בארה"ב. בנוסף להתפתחויות בגזרת הברקזיט עליהן דיווחנו מוקדם יותר הבוקר, חלה התחממות נוספת במלחמת הסחר ארה"ב-סין.

הסינים הגישו תלונה כנגד ארה"ב לארגון הסחר העולמי בעניין המכסים החדשים של ארה"ב על סחורות סיניות בהיקף של 112 מיליארד דולר אשר נכנסו לתוקף בתחילת ספטמבר. כך על פי הודעה רשמית של משרד המסחר הסיני.

ההסלמה האחרונה - ארה"ב התחילה להטיל מכסים בשיעור של 15% על מגוון סחורות סיניות ביום ראשון ומנגד סין החלה להטיל מכסים על נפט מארה"ב.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סין לא פרסמה פרטים בנוגע לתלונה והמהלך המשפטי שלה, אך הבהירה כי המכסים של ארה"ב השפיעו על 300 מיליארד דולר מהיצוא הסיני.

הטלת המכסים האחרונה הפרה את הקונצנזוס שאליו הגיעו מנהיגי סין וארצות הברית בפגישה באוסאקה, כך נמסר בהודעת משרד המסחר הסיני. סין תגן על זכויותיה החוקיות בהתאם לכללי ארגון הסחר העולמי, נמסר בהודעה.

התביעה הנוכחית היא השלישית שבייג'ין הגישה כנגד המכסים הספציפיים על סין של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ לארגון הסחר העולמי, הארגון הבינלאומי אשר אחראי להגביל את המכסים שמותר לכל מדינה לגבות.

גורמים רשמיים בארה"ב אומרים כי הם מענישים את סין בגין גניבת קניין רוחני שאינו מכוסה על פי כללי ארגון הסחר העולמי, אף שמומחי סחר רבים טוענים כי כל העלאת מכס מעל המקסימום המותר, חייבת לקבל אישור של ארגון הסחר העולמי.

מומחים רבים אף מתנגדים למדיניות הסינית של "להילחם באש עם אש", באמצעות הטלת מכסים על סחורות אמריקאיות שיובאו לסין, גם זאת ללא אישור ארגון הסחר העולמי.

ביום שישי פרסמה ארצות הברית כתב הגנה ראשון בעניין שלושת התיקים המשפטיים, בטענה כי סין וארצות הברית הסכימו כי אין לשפוט את הנושא בארגון הסחר העולמי.

"סין קיבלה את ההחלטה החד צדדית לאמץ אמצעי מדיניות תעשייתיים אגרסיביים כדי לגנוב או לרכוש בצורה לא הוגנת את הטכנולוגיה של שותפי הסחר שלה; ארצות הברית אימצה אמצעים של הטלת מכסים כדי לנסות לנטרל את השפעת מדיניות העברת הטכנולוגיה הבלתי הוגנת והמעוותת של סין", נכתב בכתב ההגנה.

עוד נטען, כי סין בחרה להגיב שלא באמצעות התייחסות לדאגות בארה"ב, אלא באמצעות הטלת מכסים משל עצמה, "במאמץ לשמור על מדיניותה הבלתי הוגנת ללא הגבלת זמן".

בכתב ההגנה שהגישה ארה"ב נטען גם כי פעולותיה פטורות מכללי ארגון הסחר העולמי מכיוון שהן מהוות "אמצעים הנחוצים לשמירה על המוסר הציבורי" - סעיף ששימש בעבר לטעון להגבלות סחר בגין הימורים, זכויות בעלי חיים ושידור ציבורי.

על פי כללי ארגון הסחר העולמי, יש לוושינגטון 60 יום לנסות ליישב את המחלוקת האחרונה. לאחר מכן, סין יכולה לבקש מארגון הסחר העולמי לפסוק, תהליך שיימשך מספר שנים, אשר בסופו, ייתכן שסין תזכה באישור ארגון הסחר העולמי לנקוט בסנקציות סחר, אם יתברר שארצות הברית הפרה את הכללים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות