לא מדובר בתמריצים, אלא פעולה למניעת בעיות במערכת הבנקאית
לאחר פיחות חד שנרשם בחודש אוגוסט, היואן הסיני משלים בימים האחרונים התחזקות של 1.3% מול המטבע האמריקני, דבר שמפחית במעט את החששות מבריחת הון מהמדינה. ברקע לתיקון בימים האחרונים, הממשל הסיני הסכים לחדש את שיחות הסחר עם ארה"ב בחודש הבא, ובמקביל הרוחות בהונג קונג נרגעו במעט ברקע ההחלטה לבטל לחלוטין את הסכם הסגרה לסין. למרות זאת, הדיווח היום על הורדת יחס ההון הנדרש מהבנקים הוא איתות נוסף לבעיות כעת בסקטור הבנקאות המדינה. לפיכך, התיקון ביואן הוא זמני בלבד.
הבנק המרכזי במדינה הודיע הבוקר על הורדה של יחס ההון הנדרש מהבנקים במדינה ב-0.5%, כאשר בחלק מהבנקים היחס צפוי לרדת בכ-1%. הצעדים צפויים להיכנס לתוקף ב-16 בספטמבר, כאשר המהלך צפוי להקל את מצוקת הנזילות בבנקים ב-900 מיליארד יואן (כ-126 מיליארד דולר).
יחס הרזרבה החדש הנדרש מהבנקים בסין והצפי לאחר ההודעה הבוקר
לא מדובר בתמריצים!
המערכת הבנקאית בסין (ובכל מדינה) צריכה הזרמה יציבה של דולרים, כיוון שחלק נכבד מהפיקדונות/הלוואות בבנקים הם בדולרים. כאשר היצע הדולרים יורד בצורה מהותית, מאזני הבנקים מתחילים להיות לא יציבים, והבעיות בכלכלה מתחילות. צמצום כמות הדולרים בשווקים הספיקה בשנה האחרונה כבר לערער בצורה משמעותית את הבנקים במדינה, כאשר הממשל האמריקני נאלץ להלאים 3 בנקים מסחריים (לכתבה המלאה). נציין כי יש היום עוד כ-16 בנקים במדינה שמצויים בסכנת הלאמה.
הירידה בכמות הכסף, שהחלה השבוע וצפויה לצבור תאוצה בשבועות הקרובים, צפויה להחריף את מצוקת הנזילות של הבנקים במדינה. הורדת דרישות ההון מהבנקים היא בסה"כ מהלך של הממשל למנוע מצב שבנקים נוספים יתקשו לעמוד בתנאים הרגולטורים.
מה הבעיה? הפיחות ביואן הסיני
היואן הסיני מגיב היום בהתחזקות, אך מדובר בתגובה ראשונית בלבד להורדת הלחץ על הבנקים. את הגרף הבא, שמציג את הקשר בין יחס הרזרבה הנדרש מהבנקים לשער הדולר/יואן הצגנו מוקדם יותר השנה. בעקבות הצעדים הבוקר, הסיכונים לפיחות חד נוסף בשער היואן עולים משמעותית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.עמית שאלהגיא 09/09/2019 11:00הגב לתגובה זו0 0כמה אנחנו קרובים לנפילות?סגור