המוניטין של סופטבנק צפוי להיפגע?
תאגיד סופטבנק היפני, בהובלתו של מאיסיושי סון, הצליח בשנים האחרונות לשנות את שוק ההשקעות בחברות טכנולוגיה, כאשר הקים במהלך 2017 את קרן ויז'ן שביצעה השקעות של מאות מיליארדי דולרים בסטרטאפים טכנולוגיים. ההתפתחויות האחרונות סביב סוגיית ההנפקה של WeWork, מטילות כעת ספק גדול בנוגע למודל הכלכלי של התאגיד.
בסופ"ש האחרון התרבו הדיווחים כי ההנפקה של WeWork נמצאת בצרות. בתחילה דווח כי בחברה שוקלים להוריד את שווי החברה בהנפקה מרמה של 47 מיליארד דולר לרמה של 20-30 מיליארד דולר. מאוחר יותר הגיעו הדיווחים כי החברה שוקלת לבטל לחלוטין את ההנפקה. היום הוול סטריט ג'ונרל מדווח כי בחברה שוקלים לחתוך עוד יותר את מחיר ההנפקה, אל מתחת לרף ה-20 מיליארד דולר.
סופטבנק היפני מחזיק היום בכ-29% ממניות WeWork, וזאת לאחר שהשקיע בעשור האחרון קרוב ל-10.7 מיליארד דולר בחברה, כאשר ההשקעה האחרונה התבצעה לפי שווי חברה של 47 מיליארד דולר.
המשמעות של גיוס במחיר נמוך משמעותי מהערך של ההשקעה האחרונה של סופטבנק היא כי התאגיד היפני יצטרך לזקוף הפסדי הון משמעותיים בספריו. אם היה מדובר באירוע מקרי, המוניטין של התאגיד יכול היה לספוג הפסד כזה, אך לאחר ההנפקות החלשות של אובר (סימול:UBER) וליפט (סימול:LYFT) וסלאק (סימול:WORK) מוקדם יותר השנה, מדובר במכה משמעותית מאוד. האפשרות הטובה ביותר עבור סופטבנק בסיטואציה הנוכחית היא דחייה של ההנפקה, בתקווה שהשווי של החברה יעלה בעתיד. מנגד, החתמים בהנפקה, לא מעוניינים בביטול ההנפקה.
המוניטין של סופטבנק חשוב במיוחד כעת לתאגיד ברקע לגיוס של קרן ויז'ן 2 שהתאגיד מבצע כעת. על הקושי של התאגיד בגיוס הכספים לקרן החדשה ניתן להסיק מהדיווח בחודש שעבר בוול סטריט ג'ונרל. ע"פ הדיווח, התאגיד היפני העניק לעובדיו, כולל למנכ"ל מאיסיושי סון, הלוואה בסכום של 20 מיליארד דולר, במטרה שהעובדים ישקיעו את הסכום בקרן. נציין כי רבים בשוק ראו במהלך היוצא דופן של התאגיד היפני כסימן לבועתיות בשוק.
ולסיכום: ההנפקה של WeWork הופכת לאירוע גדול במיוחד, לא רק בגלל גודל החברה, אלא שהיא צפויה להשפיע על התאגיד שביצע את ההשקעות הגדולות ביותר בשנים האחרונות בסקטור הטכנולוגיה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.את אדם נוימן זה כבר לא מעניין..חח (ל"ת)ג 10/09/2019 09:43הגב לתגובה זו0 0סגור