האם ג'ימי דיימון שוב מטעה את המשקיעים?
"אני לא חושב שאנחנו נראה ריבית שלילית בארה"ב, אך אנחנו בהחלט חושבים כיצד להתכונן לסיטואציה כזו, כחלק מניהול הסיכונים הרגל של הבנק. ברור שצריך לדאוג מההשפעה ארוכת הטווח של שיעורי ריבית אלו", טען אמש מנכ"ל ג'ייפי מורגן במהלך שיחת ועידה עם משקיעים, בהתבטאות שרמזה על הצפי של הבנק בנוגע לשוק האג"ח האמריקני. האם ניתן לסמוך על התבטאויות של דיימון, או שוב דיימון גורם למשקיעים לפעול בכיוון הנגדי לכיוון שהבנק פועל?
ההתבטאות אמש הזכירה את ההתבטאות של דיימון באוגוסט 2018, כאשר טען כי המשקיעים צריכים להתכונן להתמודדות עם תשואה של 5% או יותר באגרות החוב של ארה"ב לתקופה של 10 שנים. דיימון טוען כי התנהגות שוק האג"ח הפתיעה אותו בשנה האחרונה, וכי הוא לא צפה את הירידה החדה בתשואות. הדו"חות של הבנק לשנת 2018 חושפים תמונה קצת אחרת: בעוד דיימון טען בתקשורת כי אגרות החוב של ארה"ב עשויות לצנוח, ג'יי פי מורגן הגדיל את הפוזיציות שלו על אגרות החוב החוב ב-22% במהלך 2018. נציין כי גם שאר הבנקים הגדילו באופן דרמטי את אחזקותיהם בשוק האג"ח במהלך השנה האחרונה.
הכותרות שהציפו את התקשורת הכלכלית באוגוסט שעבר: בפועל, ג'יי פי מורגן פעלו באופן נגדי להצהרותיו של דיימון
אך האם יש אינטרס נוסף לדיימון להטעות את הציבור בנוגע לכיוון התשואות? התשובה היא ייתכן. הבנק המרכזי באירופה (ECB) צפוי להודיע מחר על הורדה של הריבית ב-20-10 נק' בסיס, ולהשיק תוכנית רכישות בשוקי האג"ח בהיקף של 30-40 מיליארד אירו בחודש. העשור האחרון מראה לנו שבניגוד להגיון: השקה של תוכנית רכישות מצד הבנקים המרכזיים גורמת דווקא לעלייה בתשואות האג"חים, והפסקה של הרכישות גורמת דווקא לירידה בתשואות האג"חים.
תשואות האג"ח של ארה"ב: עולה בזמן QE מצד הבנקים המרכזיים, ויורדת כאשר התשואה עולה
הסיבה להתנהגות כזו היא שוב המערכת הבנקאית. כפי שהסברנו בחודש שעבר (לכתבה המלאה), המערכת הבנקאית לא קונה אגרות חוב בתשואה שלילית למטרת השקעה, אלא למטרת יצירת בטחונות שיאפשרו מימון בשוק ה-REPO. כאשר יש ירידה בכמות הכסף בשוק, הבנקים אוגרים כמה שיותר ביטחונות, ולהיפך.
התנהגות שוק האג"ח בשבוע האחרון מצביעה כי הבנקים בטוחים לחלוטין כי ה-ECB יכריז על תוכנית חדשה מחר, ולפיכך הצורך לאגור ביטחונות מתפוגג במעט, והתשואות מתחילות לטפס.. עם זאת, חשוב להדגיש כי פרט נוסף שצפוי להשפיע על התנהגות האג"חים הוא הירידה בכמות הכסף בארה"ב בחודשים הקרובים. נכון להיום, שוק האג"ח מתמחר כי הפעולות של ה-ECB יהיו משמעותיות יותר לטווח הקצר.
המסקנה העיקרית שצריך לקחת מההתנהלות של הבנק בשנה האחרונה היא כי יש לקחת בערבון מוגבל את הצהרותיו של מנכ"ל הבנק. האינטרס שלו ושל המשקיעים איננו משתלב תמיד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.מה ההבדל בין הכתבה של דיימון-לכתבה של עמית מיולי אוגוסט (ל"ת)fu,c 12/09/2019 10:36הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.הוא חכם (גם נוכל)-"אתם תפסידו והוא ירוויח)- כך גם תשובה (ל"ת)משה ב. 12/09/2019 09:00הגב לתגובה זו1 0סגור
-
3.גימי דימון הוא שקרן וגנב (ל"ת)סוחר זקן 11/09/2019 21:34הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.הוא והפד מסמאים עיני כלנו מה 11/09/2019 21:02הגב לתגובה זו1 0בנקאי זה כינוי לרודף בצע כסף רבית עושק והפחדות.זו היתה המנטרה של מייסד שושלת מורגן.סגור
-
1.ומה חדש שמספרים משהו ועושים הפוך ??!! (ל"ת)דוד הגנן 11/09/2019 20:47הגב לתגובה זו0 0סגור