"הנפקות החלום" שהפכו בשנה האחרונה ל"סיוט" עבור המשקיעים
שוק ההנפקות בארה"ב מרכז עניין מיוחד בתקופה האחרונה לנוכח הקשיים בהנפקת הענק של WeWork (לכתבה המלאה). אם מתעמקים בשוק ההנפקות עד כה השנה, נראה כי יש לא מעט הנפקות שנחשבו בתחילה כ"הנפקות חלום" אך הפכו במהירות ל"חלום בלהות עבור המשקיעים".
מלבד WeWork, תאגיד הבנקאות היפני סופטבנק השקיע בשנים האחרונות עשרות מיליארדי דולר ב-3 חברות שהונפקו השנה והפכו לכישלון במהירות רבה. חברת הנסיעות השיתופיות ליפט (סימול:LYFT) הונפקה בסערה במרץ האחרון לפי שווי שוק של 26.6 מיליארד דולר. מניית החברה אמנם עלתה ביומה הראשון בוול סטריט ב-8.7%, אך היום נסחרת החברה במחיר הנמוך ב-47% מהשיא שנקבע ביומה הראשון בוול סטריט.
גרף מניית ליפט מאז ההנפקה
הנפקה נוספת הייתה של אובר טכנולוג'יס (סימול:UBER). החברה הגדולה בעולם להזמנת נסיעות גייסה במאי האחרון כ-8.1 מיליארד דולר לפי שווי שוק של 75.5 מיליארד דולר. מספר חודשים לאחר ההנפקה המתוקשרת, מניית החברה נסחרת היום במחיר הנמוך ב-37% מהשיא שנקבע ביומה הראשון בוול סטריט. נציין כי בדו"חות לרבעון האחרון, החברה דיווחה על הפסד עתק של 5.2 מיליארד דולר (לכתבה המלאה).
גרף מניית אובר מאז ההנפקה
ההנפקה הכושלת נוספת שקודמה ע"י התאגיד היפני היא של חברת סלאק (סימול:WORK). החברה שפיתחה אפליקציית צ'אטים פופולארית, הונפקה לפי שווי שוק של 15.7 מיליארד דולר, וביומה הראשון בוול סטריט אף הגיעה לשווי שוק של 24.5 מיליארד דולר. היום נסחרת המניה במחיר הנמוך ב-40% משיא שנקבע ביומה הראשון בוול סטריט.
המשותף ל-3 ההנפקות אלו היה כי כל החברות רושמו הפסדים משמעותיים. עם זאת, גם הנפקות של חברות מרוויחות רשמו כישלון עד כה השנה. חברת הביגוד Revolve (סימול:RVLV) רשמה ברבעון האחרון רווח נקי של 12.6 מיליון דולר. מניית החברה השלימה בימים האחרונים נפילה של יותר מ-55% מהשיא שנקבע זמן קצר לאחר ההנפקה.
חברה נוספת שקיבלה בימים האחרונות תגובה קרירה מהשווקים היא חברת SmileDirectClub (סימול:SDC). החברה הונפקה אמש לפי מחיר של 23 דולרים למניה, וסגרה את יום המסחר הראשון שלה בירידה של יותר מ-27%, בהחלט לא מחזה רגיל בוול סטריט.
עוד דוגמאות להנפקות חלשות הן ההנפקות של פייבר (סימול:FVRR) ותופין (סימול:TUFN) הישראליות, שזכו בהתחלה לקבלת פנים חיובית במיוחד בוול סטריט, אך מהר מאוד הסנטימנט השתנה. פייבר נסחרת היום במחיר הנמוך ב-55% מהשיא שנקבע ביומה ה-2 בוול סטריט, ותופין נסחרת במחיר הנמוך ב-44% מהשיא שנקבע במהלך יולי.
למרות המספר הרב של החברות שנכשלו בהנפקה, יש גם חברות שמספקות את הסחורה ובגדול - ביונד מיט (סימול:BYND) לדוגמא. למרות שמניית חברת תחליפי הבשר רשמה ירידות חדות בחודש וחצי האחרונים, מניית החברה נסחרת היום במחיר הגבוה ב-245% ממחיר ההנפקה.
ההנפקה הבולטת היום בוול סטריט היא של חברת אבטחת המידע Cloudflare (סימול:NET), שגייסה כ-525 מיליון דולר. נכון לשעת כתיבת הכתבה, ההנפקה עוברת בהצלחה רבה, ומניית החברה מזנקת ביומה הראשון ב-27%. החברה רשמה במחצית הראשונה של 2019 הפסדה של 36.8 מיליון דולר על הכנסות של 129 מיליון דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.לאדון עמיתלרון 27/09/2019 07:01הגב לתגובה זו0 0למה לסכם תמיד את העבר? ניתן לציין היום למשל את הבעיתיות בהנפקה העתידית של airbnb ו"להציל" כמה משקיעים פוטנציאליים!סגור
-
3.הנפקותלרון 14/09/2019 13:37הגב לתגובה זו1 0מטבע הדברים נעשות במחירי שיא כמה שניתן ע"י החברות המנפיקות אלא אם כן החתמים מגבילים אותםסגור
-
2.הנפקות שללרום 14/09/2019 08:22הגב לתגובה זו1 0חברות מפסידות בערכים חלליים בשוק גבוה ,למה ציפו? יכלו לשאול אותי......סגור
-
1.אנשים חושבים שללכת על הנפקה בראשית דרכה זו מציאה עכשיוקזינו רויאל 13/09/2019 19:37הגב לתגובה זו2 0הם מלקקים את הפצעים בירידות חדות של דם יזע ודמעות , הפסדים שקשה לדעת מתי יראו אותם אם בכלל לאור מצב התנודתי של השוק שיכול להבות בעיה במצבו הרגיש לכל תרחיש פוליטי כלכלי כזה או אחר . מכה קטלנית מהשדים . רודפי בצע ושלמונים זו התוצאה לכסף קל .סגור