מטומי: התקדמות במו"מ למכירת Team Internet
התקדמות במשא ומתן בין אוטומקס +1.11% אוטומקס 18.2 +1.11% בסיס:18 פתיחה:18 גבוה:18.9 נמוך:18 תמורה:13,307 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לבין הרוכש הפוטנציאלי בעסקת מכירת 90% מהחברה הבת Team Internet (מלוא אחזקותיה). על פי הודעת החברה, שלב גילוי הנאות הסתיים וכעת הצדדים מוכנים להתקדם לעבר תנאי העסקה.
נציין כי עבור מטומי, מכירת Team Internet - פעילותה היחידה - היא הדרך היחידה בה תוכל החברה לשלם את חובה למחזיקי האג"ח, שמצידם מאבדים סבלנות ומבקשים פרעון מיידי אם החברה לא תבצע פרעון חלקי של 5.5 מיליון דולר או לחלופין שבעלי המניות יזרימו כספים.
הקריסה של מטומי שהחלה את דרכה בשווי שוק של 350 מיליון דולר ביום ההנפקה בבורסה לפני 4 שנים, וכיום שוויה עומד על 10 מיליון שקל בלבד, היא למעשה סיפורו של שוק האד-טק (חברות טכנולוגיות הפרסום שעסקו ברכש וסחר בשטחי פרסום על גבי מערכות פרוגרמטיות מבוססות ביצועים, מ"ב) שחטף זעזוע בשנים האחרונות.
החברה הונפקה בתחילה בבורסה בלונדון כשגייסה בקיץ 2014 כ-70 מיליון דולר לפי שווי של כ-350 מיליון דולר. בפברואר 2016, לאחר שהמניה בלונדון צברה כבר ירידה של כ-50% לעומת מחיר ההנפקה, עשתה החברה עלייה ונרשמה למסחר גם בבורסה של תל אביב.
התוצאות החלשות של מטומי דרדרו את מניה, ובספטמבר 2016 נכנסה קרן ברוש - קרן השקעות אקטיביסטית פרטית - להשקעה במטומי. ברוש "ניצלה" את השערים הנמוכים בבורסה, ורכשה את המניות במחירים שבין 3.5-5.5 שקלים למניה. כיום נסחרת המניה בשער של 10 אגורות.
אז מה בעצם דירדר את מטומי?
בראש ובראשונה מדובר בהתפכחות והתבגרות של השוק שבעבר "מכר" למפרסמים ולמשקיעים אגדות על חשיפה והחזר השקעה גבוה על כל דולר שהושקע בפרסום הדיגיטלי, ובפועל היה למעשה מערב פרוע פרוץ וחסר שקיפות - מין קופסה שחורה עם אלגוריתם מכושף, שכ-60% מכל דולר שהושקע בו על פרסום היה למעשה Fraud לכאורה - רמאות והונאה בהגדרה. התרמית לכאורה הייתה בכמה רבדים של טראפיק וקליקים: הן בחשיפות לגולשים שברוב המקרים כלל לא צפו בפרסומות, הן בחשיפות לרובוטים ולא לגולשים אמיתיים והן בתכנים לא הולמים שהגיעו לקהל הלא נכון ועוד.
רק בשנים האחרונות, כאשר מפרסמי ענק – בהובלתה של P&G - אמרו באופן ברור ששוק הדיגיטל מוצף ברמאות וחוסר שקיפות, הנושא הפך לשיח שהוצב בגלוי על סדר היום ובמהרה דחף את המפרסמים לדרוש להבין לאן בדיוק מוזרם כספם, אפקט הדומינו הוביל את כל חברות האד-טק לאבד גובה בשווקים.
לאחר שנים רבות שבהן נהנתה מחוסר ההסדרה, הרגולציה, הפיקוח והבקרה, מטומי הפכה לקורבן של השוק חסר השליטה שבו היא פעלה וממנו היא הרוויחה כך שאין לה על מה להלין. בשיא פריחתה בתחילת העשור, החברה ייצגה את עתיד הפרסום והתהדרה בטכנולוגיה מתקדמת שרבים מהמפרסמים שהעבירו אליה את תקציבי הפרסום לא היו מודעים באופן מלא לטיב הסחורה - מלאי פרסום בשיטת בורסה - שאותה הם רוכשים.
מטומי, אשר איבדה בשנה האחרונה כ-92% מערכה, פרסמה את תוצאותיה הכספיות בתחילת החודש והציגה ירידה של כ-21% בהכנסות לעומת החציון הראשון של 2018. ההפסד הנקי של החברה זינק בכ-270% והסתכם בכ-16.6 מיליון דולר.
עם פרסום הדוחות אמר מנכ"ל החברה, סמי תותח: "מטומי ממשיכה במאמצים לתת מענה לאינטרסים של כל בעלי העניין בחברה, כולל באמצעות מכירת החברה הבת Team Internet".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.כתבה שטחית, פשטנית ואפילו מטעהאיש מהתעשייה 22/09/2019 22:05הגב לתגובה זו0 0מציע לכתב שישקיע יותר מעשר דקות לסכם נושא מורכב ואם אין לו את הזמן שיסקר דברים אחרים או יחפש עבודה אחרתסגור
-
2.מגרד לי לשים עוד כסף על האגחשולתתתתת1 22/09/2019 18:53הגב לתגובה זו1 0סיכון וסיכוי...סגור
-
1.אמןאמן 22/09/2019 10:13הגב לתגובה זו2 0שיהיה בהצלחהסגור