מלחמת ההישרדות של WeWork: תשואות האג"חים מזנקות ל-11%

לאחר הכישלון בהנפקת החברה, המשקיעים חוששים היום מיכולתה של החברה לעמוד בהתחייבויותיה. אגרות החוב צוללות היום לשפל חדש. סוכנות הדירוג S&P הורידה את דירוג החוב של החברה לרמה של B-. במקביל, נראה שכדאי להתחיל לעקוב אחר חוזי הביטוח נגד חדלות פירעון של סופטבנק
 | 
telegram

לאחר הכישלון הצורם בהנפקת החברה מוקדם יותר החודש והפיטורים של מנכ"ל החברה, אדם נוימן, נראה היום כי מלחמת ההישרדות של WeWork רק מתחילה, כאשר תשואות האג"חים של החברה על החוב ל-2025 מזנקות היום לרמה של קרוב ל-11%, רמה המאותתת על חוסר אמון בשווקים ביכולתה של החברה לעמוד התחייבויותיה. 

התשואה על אגרות החוב של WeWork בחודשים האחרונים 

בתוך כך, חברת הדירוג S&P חתכה לפנות בוקר את דירוג האשראי של החברה, לרמה של B-, עמוק בטריטוריה של "אג"ח זבל". בחברת הדירוג מציינים את חוסר הוודאות לגבי יכולתה של החברה לגייס הון באופן שיתמוך בצמיחה האגרסיבית של החברה, ובמקביל יוריד את מצוקת הנזילות שלה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בחברה כבר החלו ב"הידוק מהיר של החגורות": ע"פ הדיווחים ביומיים האחרונים, הנהלת החברה החדשה החליטה על קיצוץ משמעותי בכוח העבודה של החברה, כולל בכירים. במקביל, החברה הודיע על עצירה של רכישת מבנים חדשים, והיא מעוניינת למכור חלק מהעסקים שאינם מהווים חלק מעסקי הליבה של החברה. בין הנכסים שיועמדו למכירה פומבית נמצא גם מטוס המנהלים מסוג גאלפסטרים שרכשה החברה בשנה שעברה תמורת 60 מיליון דולר.

הנהלת החברה חייבת לבצע שינויים רבים, בתקווה שהחברה תוכל להיות מונפקת בהמשך השנה. ללא יכולת להיות מונפקת בתקופה הקרובה, החברה צפויה למצוא את עצמה במצוקת נזילות משמעותית, שתאיים אפילו להביא אותה לכדי מצב של פשיטת רגל. 

אבל זה רק החלק הקטן בסיפור
כפי שדיווחנו בתקופה האחרונה, האירוע המשמעותי יותר מתרחש בסופטבנק היפני. התאגיד היפני, בהובלתו של מאיסיושי סון, הצליח בשנים האחרונות לשנות את שוק ההשקעות בחברות טכנולוגיה, כאשר הקים במהלך 2017 את קרן וויז'ן שביצעה השקעות של מאות מיליארדי דולרים בסטרטאפים טכנולוגיים.

התאגיד נמצא בימים אלו בגיוסים לקראת קרן הענק השנייה ויז'ן 2, כאשר רצף ההנפקות הכושלות שהוביל התאגיד בשנה האחרונה מטיל צד גדול על המודל העסקי של התאגיד. סופטבנק חייב לבצע בהצלחה את ההנפקה של WeWork בהמשך השנה, ולכן הוא דוחף לשינויים משמעותיים בהנהלת החברה. 

ברקע למינוף הגבוה של תאגיד הענק היפני (לכתבה המלאה), ביחד עם הקשיים בהנפקות האחרונות ושל WeWork, נראה כי המשקיעים הגדולים מתחילים לחשוש מחדלות פירעון של סופטבנק. חוזי הביטוח נגד חדלות פרעון של החברה (CDS) החלו לזנק בשבוע האחרון. אמנם עדיין מדובר ברמות נמוכות יותר מסוף 2018 (שיא הירידות בשווקים), אך נראה כי שווה להתחיל לעקוב אחר חששות אלו.

חוזי הביטוח נגד חדלות פירעון של סופטבנק: החלק המעניין יותר בכישלון ההנפקה האחרונה

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות