"הגדלת הסכם ייצוא הגז - חדשות טובות לכל הסקטור"
שותפיות לוויתן ותמר הודיעו הבוקר על תיקון הסכם הייצוא מול חברת דולפינוס המצרית, והגדלתו בכ-34% להיקף של 60 מיליארד שקל ב-15 שנה. הנה מה שיש לאנליסטים לומר בנושא.
לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר באי.בי.אי. בית השקעות התייחס להגדלת הסכם ייצוא הגז עם חברת דולפינוס המצרית ואמר כי מדובר ב"חדשות לכל הסקטור שהחל לתמחר מצב של אין ייצוא כלל ומלחמה אגרסיבית על הביקושים בשוק המקומי".
לדבריו של לובלין, בהסכם החדש ניתנה עדיפות ללוויתן על חשבון תמר. "החוזים אמנם התארכו וכעת הם על בסיס מחייב אך הכמות השנתית הכוללת לייצוא לדולפינוס משני המאגרים יחד דווקא קטנה מעט. ברזולוציה גבוהה יותר ניתן לראות שהכמויות החוזיות בלוויתן גדלו משמעותית לעומת תמר שהקטין את חלקו בהסכם ובמקביל להתארכות החוזה המשמעות היא כמות שנתית קטנה ב-1.5 BCM".
עוד הוסיף לובלין כי ניתן ללמוד כי התיקון "נבנה בעיקר מהמקום שטוב לדלק קידוחים ורציו ובמובן מסויים הרע את המצב של שותפות תמר הקטנות יותר אבל סיפק יותר וודאות לסקטור כולו שמזה תקופה ארוכה נסחר כאילו אין ייצוא כלל. אין מידע חדש בנוגע למחירים אך על פי פרסומים בעיתונות מדובר במחיר נמוך יותר מזה שנגזר מההסכם הקודם (סביב ה 5 דולר).בדולפינוס נחושים להוציא לפועל את ההסכם ועצם הנכונות להתחייב על כמויות גבוהות יותר ותקופה ארוכה יותר מעידה על כך".
מקור: אי.בי.אי בית השקעות
"האם זה אומר שכל סימני השאלה סביב הסכם הייצוא התפוגגו? התשובה היא שעדיין לא. נושא הצינור נדחה (שוב) וזה ימשיך להוות עננה עד שייפתר אבל בסקטור שכל כך ממתין לחדשות חיוביות גם הודעות כאלו הן סיבה למסיבה".
לובלין סיכם את דבריו ואמר כי בשורה התחתונה, ההודעה אודות עדכון הסכם הייצוא משרתת במידה רבה את השותפות בלוויתן וזאת על חשבון מאגר תמר. "אנו סבורים כי על אף החלוקה החדשה של העוגה (שעל הדרך גם גדלה) החדשות הן טובות לכל הסקטור שהחל לתמחר מצב של אין ייצוא כלל ומלחמה אגרסיבית על הביקושים בשוק המקומי".
"בחודשיים הקרובים שווה לשים את תשומת הלב על שני אירועים מרכזיים, האחד סגירת עסקת EMG שצפויה לקרות ע"פ הדיווח במהלך אוקטובר והשניה תחילת הזרמת הגז ממאגר לוויתן במהלך נובמבר דצמבר. שני האירועים הללו צפויים להוות קפיצת מדרגה נוספת בהקטנת פרמיית הסיכון ובהצפת השווי הגלום במאגר לוויתן ובמקביל לתרום לשחרור הלחץ גם מעל שותפות תמר".
אלה פריד, אנליסטית בכירה לתחום האנרגיה בלאומי שוקי הון: "אנו רואים לחיוב את ההתאמה בין הכמויות בהסכם לתשתיות היצוא, בייחוד צנרת ישראלית, ובייחוד לאור הסיכונים הגיאו-פוליטיים. מבנה ההסכם מאפשר להעביר את מלוא הכמות ללא השקעות בשנת 2020 ובהשקעה מועטה בלבד בקומפרסורים בשנת 2022. נציין כי בשנת 2020 צפוי היצוא לעמוד על כ- 2.3 בי.סי.אם ללוויתן וכ-0.5 בי.סי.אם לתמר".
לדבריה של פריד: "העסקה הגיונית. במצב של סיכון גיאו-פוליטי היא מבטיחה כמויות קבועות של יצוא למצרים ואפס תלות בכמויות משתנות. נציין, כי התאמת הקיבולת בין התשתיות הקיימות בישראל לבין היקף היצוא מאפשרת דחיית השקעות מהותיות לשנת 2022 ובהחלט מצמצמת את הסיכון".
"מבחינת מאגר תמר אולי היינו רוצים לראות יותר כמות ליצוא, אבל הרגישות של תמר בטווח הארוך נמוכה יותר, שכן מאגר זה מתקרב לתשלום מלוא היטל ששינסקי בעוד התזרים מלוויתן פטור עד למלוא כיסוי ההשקעה. כך שבטווח הבינוני-ארוך גם 2 בי.סי.אם של חוזי "פירם" הם כמות מספקת. העסקה טובה מאוד לדלק קידוחים ולוויתן, ומבטיחה להם תזרים גבוה החל משנת 2022. להערכתנו, היא טובה גם לישראמקו, שכן היעדר ההשקעה המיידית תומך בדיבידנד של החברה, המצטיינת בנזילות גבוהה ובשמרנות רבה".
"נציין כי גם עבור בעלי החוב של תמר פטרוליום החוזה חיובי, שכן ההסכמים קבועים ואין השקעות מהותיות חדשות. אנו מעדיפים את ישראמקו בגלל הנזילות הגבוהה ואת דלק קידוחים ורציו בגלל הכמויות ליצוא. נציין כי כל השותפויות בסקטור מומלצות אצלנו ב"משקל יתר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
8.עניין של זמן בג"צ מחיר של ח.החשמלדודי 03/10/2019 00:11הגב לתגובה זו0 0כבר הפתיח נאמר המחיר נמוך בהרבה לאומת מחיר ש משלמים עם ישראל ל נובל ותשובה הפעם ביבי לאיכול לעזור נראה מה היה אגב מי ישמור על צינור הגז ב סיני?החותים או דעשסגור
-
7.איפה הגז ואיפה ההכנסות למדינהבן 02/10/2019 15:29הגב לתגובה זו0 2יש גז לאן הולך הכסף ? המדינה בגרעון עמוק והדלק במדינה יקר שודדים את אוצרות המדינהסגור
-
6.מה עם ייצוא הקנאביס שביבי עדיין תוקע ועושה נזק אדיר לכלגולן 02/10/2019 14:46הגב לתגובה זו0 0לכלכלת מדינת ישראל ולתחום כולו??? מה עם חקירה בנושא ??סגור
-
5.כמו שהם "שילמו" לחברת חשמל ככה הם ישלמו גם הפעם (ל"ת)רוני 02/10/2019 13:50הגב לתגובה זו0 1סגור
-
4.אתה שותף עם הטייקונים ?חיים 02/10/2019 13:28הגב לתגובה זו0 2למה למצרים מוכרים בהנחה ואותנו העם דופקים הרי המשאבים הם של המדינה. מי שנהנה מזה אלו הטייקונים והיתר סיפורי סבתא.סגור
- טען עוד
-
3.מצרים לא תשלםמשה 02/10/2019 12:20הגב לתגובה זו2 2מי שבונה על קבלת כסף ממצרים שם את כספו בקרן הצבי כמו שאומרים. כמו שלא שילמו את חובם לחברת החשמל למרות פסק דין שחייב אותם לעשות זאת כך לא ישלמו גם על הגז ואזרחי ישראל ישלמו על כך.סגור
-
2.מענין שהיא טובה לכל הסקטור רק למדינת ישראל והתמלוגים לאערן 02/10/2019 12:19הגב לתגובה זו0 2תודות לביבי ושטייניץ שמכרו את המדינה ואזרחיה לא נראה כסף עוד שנים רבות וגם אז גרושים בניגוד להולנד בלגיה נורבגיה וכוסגור
-
1.רק בעיה שלמצרים אין כסף לשלם (ל"ת)יובל 02/10/2019 11:10הגב לתגובה זו3 3סגור