הליש"ט רושמת את הזינוק הדו יומי החד ביותר מאז 2016
שוק המט"ח סוער היום, כאשר הליש"ט הבריטית רושמת כעת זינוק של כ-1.7% מול הדולר, ומשלימה עלייה חדה של 3.5% ביומיים. מדובר בעלייה החדה ביותר שרשמה הליש"ט מול המטבע האמריקני מאז יוני 2016. האם הפעם האופטימיות סביב סוגיית ה"ברקזיט" תצדיק את עצמה?
ברקע לזינוק ביומיים האחרונים, הצדדים הקשורים למשא ומתן מציגים אופטימיות בנוגע לסיכויים להגיע להסכם שימנע "ברקזיט קשה", כלומר היפרדות של בריטניה מהאיחוד האירופאי ללא הסכם. דונלד טוסק, נשיא מועצת האיחוד האירופאי טען היום כי הוא "רואה סימנים מבטיחים לגבי הסיכוי להסכם, גם אם התוכנית הנוכחיות עדיין לא מעשיות וריאלית". במקביל, 2 הצדדים טוענים שסבב השיחות הבוקר בברסיל היו "בונות".
נזכיר כי אמש נפגש ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, עם עמיתו האירו ליאו וראדקר להמשך שיחות על "הברקזיט". בהצהרה המשותפת נכתב "ראש הממשלה ג'ונסון וראדקר ניהלו דיון מפורט ובונה. שני הצדדים מאמינים כי הסכם הוא אינטרס של כל הצדדים, וכי הם מסכימים כי ניתן להגיע להסכם בסופו של דבר".
בדומה לאירועים סביב שיחות הסחר בין ארה"ב לסין, מספיק מספר "הודעות אופטימיות" על מנת להצית ראלי בשווקים ובשוקי המט"ח.
גרף הליש"ט מול הדולר ביומיים האחרונים: מהלך חד ברקע לאופטימיות של 2 הצדדים
נזכיר כי תהליך ה"ברקזיט" מלווה את השווקים כבר למעלה מ-3 שנים, כאשר לא נראה כי קיים פתרון באופן. המועד הנוכחי להיפרדות בריטניה מהאיחוד האירופאי הוא סוף החודש הקרוב, כאשר עד אז הצדדים צריכים להגיע להסכם ביניהם. ג'ונסון איים בחודשים האחרונים כי הוא לא חושש מ"בקרזיט קשה", כלומר ברקזיט ללא הסכם. עם זאת, מדובר בסיטואציה בה 2 הצדדים יוצאים מופסדים, לכן רבים מעריכים היא הסיכויים לתרחיש כזה הם קלושים.
הבעיה העיקרית בין הצדדים היא צפון אירלנד, שנשלטת על ידי בריטניה, ומעמד הגבול שלה עם אירלנד העצמאית, שנשארת באיחוד. עקרונית, לצורך מימוש הברקזיט יש לקבוע גבול בין המדינות, אחרת אן משמעות לברקזיט שכן ניתן יהיה להעביר סחורות ללא מכסים מאירלנד לצפון אירלנד, ומצפון אירלנד ליתר חלקי בריטניה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אבל אבל אבלשוב יצאת. טמבל 11/10/2019 17:15הגב לתגובה זו2 0השוק בורח לכם כמו שברח כל השנה.תעבור לסקר עגבניות יא טמבלסגור