מסחר בני"ע: למה רוב הסוחרים נכשלים, ומה יכול לגרום לכם להצליח?

איך אפשר להצליח בשוק ההון, מהן החוזקות שלכם ואיך לבחור אסטרטגיית השקעה שמתאימה לכם? כתבה שנייה בסדרה

בהמשך לכתבה הראשונה בסדרה על מסחר בניירות ערך הנה הכתבה הנוכחית ואנו מקווים שלא תוציא את מעט הרוח שנשארה לסוחרים הפוטנציאלים במפרשים.

אם חשבתם שמה שצריך לעשות כדי להרוויח ממסחר בבורסה זה לקרוא כתבות או הודעות בפורומים של שוק ההון שממליצים לקנות מניה (ולא משנה איזו ומדוע), ותפעלו בהתאם, צר לנו לאכזב אתכם - זה לא עובד.

אם חשבתם שתלכו לקורס ניתוח טכני ותלמדו איפה ומתי לקנות ואיך למקם סטופ ואיך למכור ביעד ותרוויחו – בהצלחה עם זה. יש סבירות גבוהה מאוד שזה לא מה שיקרה. אפילו אם חשבתם שתלכו ללמוד תואר (גם מתקדם) במנהל עסקים או כלכלה או ראיית חשבון ותלמדו לנתח דוחות פיננסיים ולהעריך שווי חברות ותרוויחו מזיהוי חברות שנסחרות בזול, או מחברות צמיחה שהולכות להתפוצץ מעלה בשנים הקרובות – גם כאן אנחנו לא אנשי בשורה. מרבית הסיכויים שלא תניבו ערך עודף על השקעה במדד עצמו אם בכלל תייצרו תשואה חיובית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למעשה אפילו אם תהיו עם השכלה פיננסית אקדמית מתקדמת ועם ניסיון של שנים בעבודה בשוק ההון כאנליסטים או ברוקרים או אפילו יועצי/מנהלי השקעות ותבואו לסחור עבור עצמכם בכסף שלכם אתם תגלו שזה ממש קשה להרוויח כסף ממסחר/השקעה בבורסה. מעטים אלו שמצליחים לעשות את זה ומעטים עוד יותר אלו שמצליחים לעשות את זה לאורך זמן ולשמור על הרווחים.

אבל זה בהחלט אפשרי .

מה צריך לעשות כדי להצליח?
מה שסוחר/משקיע צריך כדי שכן יהיה לו סיכוי להצליח לאורך זמן, ובעיקר היכולת להתאושש ממשברים, שללא ספק יקרו זה לפחות יתרון אחד חזק ומובנה על כל שאר הסוחרים שהוא מתחרה איתם. כי בסופו של דבר זה משחק סכום אפס - מה שאתם מפסידים מישהו אחר מרוויח. והכוונה לרובוטים, לסוחרים אנושיים ואפילו למנהלי השקעות מוסדיים (הם זזים לאט ואפשר לרכב על הגב שלהם אבל זה נושא אחר).

מבחינת יתרונות יש יתרונות הגנתיים ויש יתרונות התקפיים. בואו ניקח לדוגמה קרב בין שני אנשים. לאחד יש שריון פלדה וקסדה ולשני אין. לאדם המשוריין יש יתרון הגנתי. בעולם ההשקעות אפשר להמשיל את זה למי שקונה מניות ללונג – מהמר בעד המניה – ללא הגנות ולמי שקונה מניות ללונג אבל משקיע גם בביטוח כלומר רוכש גם אופציות פוט להגנה. וזה הלקח הראשון – כמו שאתם לא נוהגים ברכב בלי ביטוח (אנחנו מקווים) אל תקנו מניות בלי ביטוח.

תעבדו על החוזקות שלכם
נחזור לאותה דוגמה הפעם במקום שריון נצייד את אחד המתמודדים בקרב בחרב ואילו את השני נשלח לקרב בידיים חשופות. לאדם החמוש בחרב יש יתרון התקפי ובעולם ההשקעות אפשר להמשיל את זה למישהו שיש לו אסטרטגיית מסחר חזקה ו/או ידע ייחודי וכו'.

השלב הראשון הוא בכלל להבין אם יש לך יתרון על סוחרים אחרים ומה היתרון הזה. היתרון הזה חייב להיות ייחודי ולבדל אותך מכל השאר. אם אין לך יתרון כזה אתה יוצא לקרב בידיים חשופות ובלי שריון מול צבא של סוחרים שרובו חמוש ומוגן מכף רגל ועד ראש. הפסד ידוע מראש.

אבל יתרון כזה הוא דבר נרכש ולא צריך להרים ידיים. לעתים היתרון הזה נמצא מול העיניים שלנו ואנחנו לא מזהים אותו. זה יכול להיות התמחות בענף מסוים שאתם מכירים - אם למשל מישהו עובד כמתווך נדל"ן באזור מסוים המון שנים והוא מזהה שיש חברה בורסאית שמתחילה לבנות בו פרויקט ענק ובמקביל שהמחירים באזור עולים בהתמדה, אז הוא יכול להעריך שהחברה הזו כנראה תרוויח המון עם סיום הפרויקט ויכול לאסוף את המניות שלה.

זה יכול להיות ידע איך לזהות ולהרוויח כסף מאירועים יחסית נדירים כמו זיהוי בזמן אמת של השלכת מה שקורה לחברה אחת בסקטור לחברה אחרת בסקטור - לדוגמה לפני מספר שנים אינטל החליטה להיכנס בעוצמה לתחום הרכב האוטונומי באמצעות קניית מובילאיי ביותר מ-15 מיליארד דולר.

סוחרים זריזים הבינו כי הערכת השווי הזו יכולה להיות מושלכת על חברות ציבוריות אחרות בתחום הרכב האוטונומי ובזמנו הייתה רק חברה אחת כזו בבורסה הישראלית שנקראה פורסייט ושנסחרה בשווי של פחות מ-100 מיליון דולר, מרגע ההכרזה ועד שפורסייט החלה לעלות באגרסיביות עברו יומיים שלמים שהתחילו מהלך עליה של מאות אחוזים בנייר שמאז התרסק לתהום, חושבים שאנחנו סתם כותבים בדיעבד? חישבו שוב.

 
אילו עוד יתרונות יכולים להיות לסוחר?
יתרון יכול להיות אסטרטגיית מסחר חזקה ומוכחת. אולם יש אסטרטגיות שונות שעובדות מצוין בתנאי שוק מסוימים ומפסיקות לעבוד בתנאי שוק אחרים. יש אסטרטגיות שעובדות במשך זמן מסויים ואז מפסיקות לעבוד לחלוטין כי השוק למד אותן ואיין את כל הערך העודף שהיה לסוחרים בהן. לצערנו זה אפילו לא חייב להיות חוקי – יש ככל הנראה לא מעט סוחרי מידע פנים משגשגים (חברי כנסת כאלו ואחרים שלא נציין את שמם) ועוד.

אחד היתרונות הכי חשובים שיכולים להיות לסוחר – בעצם גם לחברה או אפילו מדינה – הוא נזילות גבוהה. במילים אחרות הרבה כסף (ולא כזה שמקורו בחוב) שזמין 100% מהזמן. אבל מה יעשה מי שאין לו יתרון כזה? הדבר הראשון שאנו יכולים לומר לו לעשות זה שישמור על הכסף שכן יש לו עד שהוא ישיג כזה יתרון.

הכלל הראשון בהתנהלות פיננסית נכונה הוא לשמור על מה שיש. ואם הבנתם מה שכתבנו עד עכשיו אז גם הבנתם שבבורסה מאוד קל להפסיד כסף כי הכל פועל נגדכם – עמלות מסחר, מס רווח הון עצום של 25%, חוסר נזילות, חוסר ידע וכמובן צבא סוחרים מתוחכם שבו אתם נלחמים.

מה אומרים המומחים?
אנו שומעים בכנסים כלכליים וקוראים בעיתונות הכלכלית ובפורומי שוק ההון מזה שנים רבות שלל המלצות של כותבים ומנתחים מוכשרים על שווקים, על סקטורים ועל חברות. אינסוף מלל ואינסוף רעיונות של אנשים שמרוויחים את לחמם אם ישירות ואם בעקיפין משוק ההון.

חלקם יודעים על מה הם מדברים וחלקם פחות. חלקם שמים דגש על ניתוח פונדמנטלי וחלקם על ניתוח טכני ויש כאלו שמשלבים אותם זה בזה. אבל יש אלמנט משותף לרובם והוא ההתמקדות במגמה אחת. בעיקר לונג ומסיבות מובנות – השווקים לאורך זמן עולים ולכן מי שממליץ רק על פוזיציות לונג מטה לאורך זמן את סיכוייו להצליח כלפי מעלה במידה ניכרת.

אבל השווקים לא תמיד עולים וכשהם יורדים, זה בדרך כלל מהיר וכואב בכיס ומעטים אלו שיודעים לזהות את השינוי במגמה בזמן ולפעול בהתאם. בסופו של יום, הדבר הקבוע היחיד בבורסה שאפשר לומר על ניירות ערך הוא שהם עולים ויורדים.

המסחר בבורסה כולו הוא בעצם מסחר בתנודתיות, אפשר להמר על כוון של התנודה – למעלה או למטה – ואפשר על העוצמה של התנודה (בעיקר לסוחרי אופציות). כל הסוחרים יכולים להרוויח רק מהתנודתיות של ניירות הערך שהם סוחרים בהם. אלו שמשקיעים לאורך זמן יכולים לטעון כי הם מרוויחים מהדיבידנדים שחברה מחלקת גם אם שער המניה נותר ללא שינוי, בעיקר אם הם מקפידים לרכוש בכל חלוקת דיבידנד מניות נוספות של החברה וכך סך המניות שלהם גדל מבלי שהשקיעו כסף חדש.

אבל אם שער המניה יורד בשיעור הדיבידנד ולא מתקן מעלה – ולכן המילים "ללא שינוי" – אז גם הם לא ירוויחו כלום. למעשה הם יפסידו כי הדיבידנד מנוכה ברוטו משער המניה אבל הם מקבלים אותו בניכוי מס רווח הון 25%.

נניח למשקיעים להשקיע ונחזור לסוחרים שטווח ההשקעה שלהם נע מטווח קצר ועד 12 חודשים לכל היותר ואם נייר עומד במקום הם בזבזו הן את זמנם והן את כספם – הפסד פוטנציאלי של פוזיציות מוצלחות שויתרו עליהן.

בחרו את האסטרטגיה המתאימה לכם
כל ההקדמה הזו באה לומר שהמקום שבו סוחר עם יתרון צריך לחפש לפעול הוא מניות תנודתיות ולא מניות שלא זזות. לאחר שהגדרנו את שוק המטרה צריך לבחור אסטרטגיית מסחר שבפני עצמה אמורה להוות יתרון מובנה למי שהיתרון היחיד שיש לו הוא נזילות גבוהה (תנאי הסף).

בעולם שיש בו פחות או יותר אינסוף אסטרטגיות מסחר צריך להתמקד בציפיות מהאסטרטגיה הנבחרת ולפסול את כל אלו שלא עונות על כל הציפיות הללו. הדבר הראשון שנצפה מאסטרטגיה כזו הוא שלא תהיה תקרה לרווח אבל שתהיה רצפה ברורה להפסד – ולא אפס.

באופן זה מיד נפסלות אסטרטגיות רבות למשל כתיבת אופציות חשופות שבהן הרווח מוגבל לגובה הפרמיה שמקבלים תמורת כתיבת האופציה. הדבר השני שנדרוש מאסטרטגית מסחר הוא הפוטנציאל להרוויח בכל מצב שוק – עולה, יורד או מדשדש.

בשוק עולה הרוב המכריע של המניות עולה ובשוק יורד הרוב המכריע של המניות יורד. בשוק מדשדש יש איזון. המשמעות היא שלהרוויח מלונג בשוק יורד או להרוויח משורט בשוק עולה, זה לא רק קשה אלא גם מסוכן - המשפט "לא לתפוס סכין נופלת" הוא לא רק קלישאה אלא אמת לאמיתה.

דרישה נוספת מהאסטרטגיה היא שתהיה פשוטה להבנה ושהביצוע שלה לא יהיה מורכב – כלומר שלא יהיו בה הרבה חלקים. ובמילים אחרות שיהיה קל לפתוח וקל לסגור אותה. כלומר אנחנו נדרשים לפעול לא רק בניירות ערך תנודתיים אלא גם בניירות ערך נזילים.

לצערנו בבורסה המקומית אין הרבה מניות כאלה. דרישה נוספת מהאסטרטגיה היא כמובן רקורד היסטורי עשיר ומוצלח שמעיד על יכולתה לעמוד לאורך זמן בסביבות שוק שונות. יש דרישות נוספות כמובן אולם מבחינתנו אלו הדרישות העיקריות והן שמובילות לאסטרטגיית לונג-שורט.

מסחר במרווחים – מה זה? למה זה טוב? ואיך עושים את זה? על כך בכתבה הבאה

חנה סלע הדר, רו"ח MBA
יהושע הדר , MBA, סמנכ"ל קופ"ג דיסקונט לשעבר

** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(29):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 17.
    כתבה מאוד מעניינת (ל"ת)
    גל 24/10/2019 10:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 16.
    רק מדדי מניות
    עידן 22/10/2019 14:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל השקעה אחרת נדונה לכישלון. בכלל לדעתי עדיף כרגע לשים חלק גדול מהכסף בחוץ המפולת תגיע בקרוב.
    סגור
  • השקעה לטווח ארוך עדיף מדדים אבל
    השקעה מול מסחר 23/10/2019 08:27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    במסחר לטווחים קצרים יותר לא. סוחרים טובים לא מתעניינים במה שעושה המדד. הם אמורים להרוויח בכל מצב שוק. בהשקעה במדדים אתה מרוויח רק במצב שוק אחד - עולה. בשאר מצבי השוק אתה לא מרוויח . זו כתבה לסוחרים .
    סגור
  • 15.
    תקראו טוב
    לא קלישאות 19/10/2019 13:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ....והוא מזהה שיש חברה בורסאית שמתחילה לבנות בו פרויקט ענק ובמקביל שהמחירים באזור עולים בהתמדה, אז הוא יכול להעריך שהחברה הזו כנראה תרוויח המון עם סיום הפרויקט ויכול לאסוף את המניות שלה. יש לפחות חברה אחת כזו מתחילה ב - א . תתחילו לחפש
    סגור
  • 14.
    כלאם פאדי (ל"ת)
    רוני 18/10/2019 12:40
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • טען עוד
  • 13.
    מה המסקנה הדרמטית...
    מביש 18/10/2019 09:49
    הגב לתגובה זו
    3 1
    עדיף להשקיע לטווח ארוך, בכסף שלח בלי מינוף ועדיפות למדדים ופיזור ואת זה צריך לכתוב באלפי מילים...
    סגור
  • עדיף למשקיעים (ל"ת)
    לא לסוחרים 18/10/2019 22:56
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 12.
    צריך להוסיף לקלישאות של המאמר את הקלאסי
    א 18/10/2019 09:14
    הגב לתגובה זו
    8 0
    לקנות נמוך למכור גבוהה
    סגור
  • 11.
    מי שחס על כספו שלא יתקרב לשוק האכזרי הזה (ל"ת)
    בעל ניסיון 17/10/2019 20:45
    הגב לתגובה זו
    5 1
    סגור
  • 10.
    המסקנה המתבקשת - השקעה במדדים, הלא כן?
    מנסה להבין 17/10/2019 19:06
    הגב לתגובה זו
    6 2
    בפרט לאור האמור בציטוט הבא: "חלקם יודעים על מה הם מדברים וחלקם פחות. חלקם שמים דגש על ניתוח פונדמנטלי וחלקם על ניתוח טכני ויש כאלו שמשלבים אותם זה בזה. אבל יש אלמנט משותף לרובם והוא ההתמקדות במגמה אחת. בעיקר לונג ומסיבות מובנות – השווקים לאורך זמן עולים ולכן מי שממליץ רק על פוזיציות לונג מטה לאורך זמן את סיכוייו להצליח כלפי מעלה במידה ניכרת. אבל השווקים לא תמיד עולים וכשהם יורדים, זה בדרך כלל מהיר וכואב בכיס ומעטים אלו שיודעים לזהות את השינוי במגמה בזמן ולפעול בהתאם. בסופו של יום, הדבר הקבוע היחיד בבורסה שאפשר לומר על ניירות ערך הוא שהם עולים ויורדים".
    סגור
  • צודק - השקעה במדדים
    דוד מירושים 18/10/2019 01:21
    הגב לתגובה זו
    4 0
    זו ההשקעה היחידה הבטוחה לאורך עשרות שנים. ואכן, אם נבדוק 30-40 שנה אחורה נראה שמי שהשקיע למשל ב 20 המדדים החשובים בעולם הרוויח בכולם חוץ מאשר במדד היפני כך שהתשואה הכוללת חיובית
    סגור
  • "השקעה במדדים"
    שטויות 19/10/2019 10:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ב2008 השקעה כזו ירדה בעשרות אחוזים,ובמצב כזה באמת "מחכים" להתאוששות,לא,הרוב בורחים!!!!
    סגור
  • כוונתך
    מוקיר 17/10/2019 22:05
    הגב לתגובה זו
    2 1
    להשקעה במדדים לאורך זמן, ולכן לאור העובדה שלאורך זמן השווקים עולים, כפי שנכתב במאמר וכפי שצטטת, אכן אולי כדאי להשקיע במדדים.
    סגור
  • 9.
    מתי אנשים יבינו ?? - מי שיודע איך להרויח בבורסה לא ....
    דוד הגנן 17/10/2019 19:02
    הגב לתגובה זו
    11 2
    אנשים טובים- מי שיודע ריך להרוויח בבורסה לעולם לא ישתף אחרים אלא אם זה האחים שלו או ילדיו. מעבר לזה איזה אינטרס יש לו ????!!!!
    סגור
  • למלמדי ניתוח טכני יש אינטרס שתלמד אצלם וירוויחו מהלימוד (ל"ת)
    אלין 18/10/2019 12:44
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 8.
    מחבר המאמר מולטי מיליונר
    יצחק 17/10/2019 18:27
    הגב לתגובה זו
    12 0
    עם העצות שלו אני מתאר לעצמי שהוא מולטי מיליונר
    סגור
  • 7.
    רק תעודות סל אגחיות!
    Roobin Hood 17/10/2019 18:19
    הגב לתגובה זו
    4 5
    לפזר את הסיכון. להשקיע בתעודות סל אגחיות. אלה תעודות סל חצי מנייתי חצי אגח שניתנות להמרה. גידור מושלם לסיכון!!
    סגור
  • השם מחייב רווח
    לרובין הוד 19/10/2019 10:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שחלקו יעבר לעניים,הלא כן?אך לצערך עם הסלים המדוברים אתה בקושי רואה שקל רווח פחות מס,לכן לאיפה נגיע לשיטתך?לעוד הפסדים!!!
    סגור
  • לך הביתה
    יחיאל 18/10/2019 11:30
    הגב לתגובה זו
    1 1
    רובין הוד. עשה לנו טובה ותשאר איפה שאתה. התגובות המטופשות שלך לא תורמות. בבקשה לא לזהם את הדיונים.
    סגור
  • 6.
    אלגו טריידינג הרס את המשקיעים הקטנים
    איתי 17/10/2019 17:32
    הגב לתגובה זו
    4 3
    מכיוון שלמוסדיים יש אלגו טריידינג אוטומטי שפועל בשנייה שיש חדשות בנוגע למניות והם קוראים את כול החדשות אוטומטי ופועלים לפי זה זה מוריד מהסיכוי של משקיע פרטי להרוויח.בנוסף האלגו מאפשר למוסדיים לתאם בנהם בהעברת קודים מוצפנים דרך כמויות קניה ומכירה.וככה הם נלחמים במשקיעים הקטנים אז המצב הוא קרוב לאבוד.לצערנו רשויות החוק שבויות בידי הכסף הגדול של המוסדיים והלוביסטים ולא מפקחים עלהם.היה צריך להוציא מחוץ לחוק את האלגו טריידינג
    סגור
  • לא מדויק
    יוסי חבקוק 17/10/2019 18:51
    הגב לתגובה זו
    7 2
    היתרון הוא שהמכונות מזרימות נזילות. נכון שסוחר יום נמצא בנחיתות.אבל כהשקעה לטווח ארוך זה לא רלוונטי מאחר ומדובר ברעשי רקע.
    סגור
  • 5.
    המשך לכתבה...
    סוחר שנכווה קשות 17/10/2019 17:11
    הגב לתגובה זו
    8 4
    אם חשבתם שקריאת כתבות כגון אלה יעזרו לכם להרוויח בשוק ההון צר לנו לאכזב אתכם זה פשוט לא יקרה מהסיבה הפשוטה שהסיכוי להרוויח בשוק ההון קלוש מאוד עד בלתי אפשרי.
    סגור
  • 4.
    "מה שאתם מפסידים מישהו אחר מרוויח" חחחחחחחחחחח קשקוש
    אורן 17/10/2019 17:08
    הגב לתגובה זו
    12 7
    מקושקש. בורסה זה ממש לא משחק סכום אפס ואם הפסדתי זה לא אומר שמישהו אחר הרוויח. נניח שקניתי מניה בשער 100 ומכרתי ב-90. זה שקנה ממני ב-90 בהחלט יכול גם להפסיד ולמכור אותה ב-80. זה שקנה ב-80 יכול בהחלט גם להפסיד ולמכור ב-70 וכו' וכו'
    סגור
  • רווח הכללי הוא עליית הערך הרב שנתית של כל השוק...
    י.ב 19/10/2019 15:18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    במידה ויש כזאת. כל השאר אלו "משחקי" עליות ירידות שבהם כל קונה אם העסקה הפרטנית שלו.
    סגור
  • אתה טועה
    תחשוב חזק 18/10/2019 12:55
    הגב לתגובה זו
    3 1
    מי שמכר לך את המניות ב 100 הרוויח את מה שהפסדת כשמכרת ב 90 (אחרת זה היה הפסד שלו)
    סגור
  • 3.
    התשובה לשאלה היא שאף אחד לא יכול לחזות את העתיד .
    שלמה 17/10/2019 17:05
    הגב לתגובה זו
    15 1
    ושאר הסיבות הם צדדיות ושוליות
    סגור
  • 2.
    טיפ נוסף: לא להקשיב לשרלטנים כמו יוסי חבקוק (ל"ת)
    Roobin Hood 17/10/2019 16:38
    הגב לתגובה זו
    9 5
    סגור
  • 1.
    מה לא לעשות
    יוסי חבקוק 17/10/2019 16:26
    הגב לתגובה זו
    13 4
    מה שבטוח, זה מה שאסור לעשות:1. להקשיב לרונן גורביץ או כל שרלטן שקורא לעצמו "מנתח טכני". לברוח כמו מאש.2. לא להקשיב ל"מומחה" יודע כל כמו שלמה גרינברג.מה כן לעשות:1. לחפש מניה של חברה יציבה עם הנהלה יציבה.2. לראות שהגרפים הבאים עולים מדי שנה: מכירות, רווח והון עצמי.3. לוודא תזרים חיובי מפעילות שוטפת.4. שוק יציב שלא צפוי לזעזועים.5. מכפיל סביר ביחס לענף. לא גבוה מדי ובטח לא נמוך מדי.6. עדיף מניה שלא מחלקת דיבידנד, ואם כן, לוודא שהדיבידנד שמרני ולא מממן חברת אחזקה מלמעלה.בהצלחה.
    סגור
  • לחפש מניה יציבה חחח כיל וטבע חחחחח (ל"ת)
    חחח 17/10/2019 18:29
    הגב לתגובה זו
    11 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות