ברקת: "חברות הביטוח יוכלו להשקיע בתשתיות סכום של 100 מיליארד שקל"
לראשונה מאז נכנס לתפקידו, הממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ד"ר משה ברקת, הניח היום בפני ועדת הכספים את תכנית העבודה של הרשות ומדיניותה ביחס לגופים תחת פיקוחה.
הממונה על הרשות הציג כי הגופים המפוקחים ע"י הרשות מנהלים נכסים בגובה של 1.77 טריליון שקלים. "כשהגעתי לא הבנתי את העדר התקנים בתחום הזה, אחרי חצי שנה של עבודה מטורפת, אני מקווה שתהייה רגולציה ראויה. צריך להבין שקריסה של גוף מפוקח, זה קטסטרופה לכל הצדדים, למבוטחים, למדינה ולכלכלה. מעל הכל בראש מעייננו הדאגה לאזרחים", הוסיף.
ברקת ציין כי הרשות פועלת לקידום תחומי הסייבר בגופים שתחת פיקוחה, באמצעות רשות הסייבר הלאומית, וכי הרצון הוא לקדם ביטוחי סייבר, לא רק בגופים הגדולים, אלא גם בגופים קטנים, וכן לקדם פרויקטים כלכלים שמכניסים טכנולוגיה וגופים ישראלים מצטיינים בהם. כמו כן, הציג יעדי על שעל שולחן הרשות, בהם: קידום התנהלות הוגנת ושקופה של השחקנים בשוק, הבטחת מוצרים הוגנים שקופים וזמינים כלפי הציבור, ופיתוח רשות עצמאית ומקצועית.
להשאיר את כספי המוסדיים בהשקעות בישראל
ברקת הוסיף כי בכוונת הרשות לקדם הבאת גופים בינ"ל לשוק המקומי, כדי להגביר את התחרות. "הסכומים הגדולים האלה, חלקם עוברים לחו"ל, צריך לראות איפה הם מושקעים, במה, צריך לראות מה הבקרה ומדוע הסכומים לא מושקעים בישראל.
"אם תהייה נפילה בחו"ל, ייתכן שהפנסיונרים יפגעו, אז אנחנו בסיכון ואיפה הרווח למשק הישראלי? לכן אנחנו הולכים לפתוח שוק של אפשרויות השקעה בתשתיות מקומיות, של סכומים של מעל 50 מיליארד אולי 100 מיליארד ש"ח, שיוכלו הגופים להשקיע בפרויקטים של תשתיות ישראלים", הדגיש.
"כספי החוסכים צריכים לקבל את התשואה הנאותה, אבל אין סתירה בין הדברים. זה לא יהיה על חשבון החוסכים. אנחנו יכול לדאוג לתשואות ובאותה נשימה לדאוג למשק הישראלי. אפשר לייצר מצבים של WIN-WIN. ה-1.7 שייכים לאזרחי ישראל ולא לחברות הביטוח".
לשאלת חברי כנסת, ציין ברקת ציין כי בכוונת הרשות להפחית את דמי הניהול המקסימליים על הצבירה של גימלאים מכחצי אחוז כיום, וכי החלטה תתקבל בתוך חצי שנה. ברקת ציין כי הרשות פועלת לשיפור מצב מימוש ביטוחי הבריאות והסיעוד, בדגש על אוכלוסיות חלשות, והפסקת טרטור האזרחים.
ראש הרשות ציין כי בכוונת הרשות לפעול גם לעניין רציפות הפנסיה של צעירי ישראל במעבר בין עבודות, וכן לעניין הפרמיות הגבוהות שמשלמים נהגים צעירים על ביטוחי הרכב.
בהמשך הציג ברקת את פעילות הרשות השנה, וציין לעניין ביטוחי החיים 'ריסק', הפחיתה הרשות 30% וכן סיכמה עם הגופים על הנחה מינימלית על התעריף בגובה 15% נוספים, לתקופה של 6 שנים ומעלה.
לעניין סוכני הביטוח ציין ברקת כי הרשות מתכוונת לעגן בחקיקה את תפקידם, כך שיפעלו לטובת הציבור ולא למען תגמול כספי חד פעמי: "אנחנו רואים בסוכן לא כאיש מכירות, אלא כמי שצריך לסייע לצרכן לבחור מוצר. לכן הלכנו על מודל של סוכן אובייקטיבי שיעמוד לצד הצרכן, שלא יהיה מוטה בתקצוב שלו, ולא יונע על ידי תגמול של מכירת ביטוח אלא על תגמול שווה לאורך זמן, או על תגמול מהציבור".
הממונה הוסיף כי הרשות מגבשת טיוטת חוזר לעניין אובדן כושר עבודה: "נפסיק את החקירות האקטיביות מול מבוטחים, אנשים עם אובדן כושר יקבלו את המגיע להם".
"אני לוקח אחריות על הכול, כי בידי הכוח לשנות. אך למען השירות לציבור, אני מבקש שתיתנו לגוף הזה את הכלים לעשות את עבדותו, אין שום סיבה שלא תהייה לו גופים תפקודיים כמו שיש לפיקוח על הבנקים ולרשות לניירות ערך. התקציב שלי הוא שליש מתקציב הפיקוח על הבנקים", סיכם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.ברכות-בתקווה שאכן כן (ל"ת)כותבי תרחישים 23/10/2019 23:19הגב לתגובה זו0 0סגור