לבנון במשבר: התשואה על אגרות החוב ל-2020 מעל לרף ה-100%
המחאה החברתית בלבנון נמשכת גם בימים האחרונים ונראה כי הכאוס הכלכלי במדינה מתרחב, כאשר התשואות על אגרות החוב הדולריות של המדינה מזנקות בימים האחרונים לרמות שיא כל הזמנים.
> בגלל זה נסראללה נצר את האש? יוכרז מצב חירום כלכלי בלבנון
> ההפגנות נמשכות: גובר החשש מפני משבר מזומנים בלבנון
למרות שלבנון מעולם לא הודיעה על פשיטת רגל, נראה כי היא עשויה לעשות זאת כבר בתקופה הקרובה. לפי קרן המטבע הבינלאומית, החוב הציבורי של המדינה מקביל ל-150% מהתמ"ג. התשואה על אגרות החוב של המדינה לשנת 2020 זינקה בסופ"ש האחרון לרמה של 105%, נתון שמאותת כי השוק לא מאמין ביכולתה של המדינה לשרת את חובותיה. נציין כי התשואה על אגרות חוב אלו עמדה על 13% בלבד בתחילת המחאה החברתית באוקטובר האחרון. במקביל, התשואות על החוב של המדינה לשנת 2021 זינקו בימים האחרונים לרמות של 60%.
לשם השוואה, תשואה של יותר מ-100% על אגרות החוב של מדינה היא נדירה במיוחד. היחידה שהגיעה לתשואה כזו היא וונצואלה.
התשואה על אגרות החוב של לבנון לשנת 2020
בתוך כך, נראה כי סקטור הבנקאות במדינה הופך לפגיע במיוחד. ע"פ הערכות בסופ"ש האחרון, הבנקים במדינה איבדו כ-10 מיליארד דולר בפיקדונות מאז תחילת המחאה החברתית, כאשר הבנקים נאלצים להיות סגורים ברוב שעות היממה. הדבר הוביל למספר הגבלות על האזרחים: נכון להיום, יש הגבלה על משיכה של עד 1,000 דולרים בשבוע, כאשר מותר להוציא כסף לחו"ל במקרים "חריגים בלבד".
נזכיר כי הטריגר למחאות החברתיות האחרונות היה סעיף אחד התוכנית הצנע שהציע ראש הממשלה סעד אל חרירי: מס של 6 דולר על שימוש באפליקציית הוואטסאפ. זה כבר היה יותר מדי. מאות אלפי לבנונים, בכל המדינה ומרוב הפלגים יצאו בהמוניהם לרחובות. בינתיים, אל-חרירי, שתחילה קרא לסיום ההפגנות בתוך שלושה ימים, התפטר. אבל ללבנונים זה לא מספיק. הם כבר רוצים לשנות את כל השיטה; כולל את שליטת חיזבאללה על המדינה.
לקריאה נוספת: ניתוח של שרית זהבי ממכון עלמא על המתרחש בלבנון כעת
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מה הבעיה?עידו 26/11/2019 15:34הגב לתגובה זו0 0שייצאו יותר טרור, בעיקר לאירופה. מה? אין ביקוש? זה רק עניין של מיתוג. הם יכולים לפוצץ את הביג-בן, לרצוח אלפי בריטים ולהגיד שזה בגלל "הכיבוש".סגור