MMT ביפן? הממשל משיק תוכנית סיוע, הבנק המרכזי יממן

יפן היא המדינה עם יחס החוב הגדול בעולם, אך זה לא מונע ממנה היום להשיק תוכנית סיוע פיסקאלית בהיקף של 120 מיליארד דולר. במקביל לתמיכה בכלכלה המקומית, הגידול בחוב צפוי לפתור לבנק המרכזי במדינה בעיה שהתפתחה לאחרונה
 | 
telegram
(4)

עם יחס חוב לתמ"ג של קרוב ל-240%, היחס הגבוה ביותר בעולם, הממשלה היפנית הודיעה היום על השקה של תוכנית סיוע פיסקאלית בהיקף של 120 מיליארד דולר שתגדיל עוד יותר את החוב של המדינה. כיצד זה אפשרי? הבנק המרכזי במדינה ממשיך להיות הנושה הגדול ביותר של החוב הממשלתי.

לטענת הממשל היפני, חבילת החילוץ מגיעה במטרה להתמודד עם ההאטה הכלכלית העולמית, והנסיגה הצפויה בפעילות הכלכלית שצפויה להגיע לאחר אולימפיאדת 2020 בטוקיו. תוכנית הסיוע צפויה להעלות את התמ"ג המקומי ב-1.4% במהלך 2021.

הנתונים הכלכליים במדינה הידרדרו במהירות בחודשים האחרונים ברקע לירידה בייצוא, ולמרות ההכנות לאולימפיאדה הקרובה, כאשר האומדן האחרון של התמ"ג הצביע על צמיחה של 0.1% בלבד ברבעון השלישי של 2019. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הגידול המתוכנן בחוב הממשלתי צפוי לפתור בעיה נוספת שצצה לאחרונה – הבנק המרכזי יוכל להמשיך להזרים כסף לכלכלה. נכון לנובמבר האחרון, הבנק המרכזי במדינה (BOJ) הוא הבעלים של כ-43.5% מהחוב הממשלתי. עובדה זו גרמה לקשיים מצד הבנק המרכזי להמשיך בקצב הרכישות של השנים האחרונות, והבנק נאלץ להוריד בצורה משמעותית את קצב הרכישות בשוקי האג"ח כאשר ההערכות בחודשים האחרונים היו כי הבנק יאלץ להפסיק לחלוטין את רכישות האג"ח במהלך השנה הבאה. 

החזקות הבנק המרכזי ביפן בחוב הממשלתי: הבנק המרכזי הלאים את שוק האג"ח הממשלתי

קצב הרכישות של הבנק בשוקי האג"ח הממשלתי: הבנק המרכזי היה צריך להפסיק את הרכישות בשנה הבאה אם כמות החוב לא הייתה גדלה. קרדיט - דויטשה בנק

למרות הנתונים שמראים כי הבנק המרכזי הפך לממן העיקרי של הממשל המקומי (וגם של שאר החברות הגדולות במשק), בכירי הבנק ממשיכים להתעקש כי לא מדובר ביישום של התיאוריה המוניטרית המודרנית (MMT), תיאוריה שעלתה לכותרות בשנים האחרונות ברקע לגידול החד בחוב הממשלתי ואינספור תוכנית ה-QE שמבצעים הבנקים המרכזיים בשנים האחרונות.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    קומוניזם
    בר 06/12/2019 07:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הבנק המרכזי ביפן קונה את האגחים של המדינה, הוא גם קונה מניות בשוק על מנת למנוע מפולת כשהבנתי המרכזי של יפן יקנה את כל המניות בשוק כל החברות יהיו חברות ממשלתיות לזה קוראים קומוניזם
    סגור
  • גם חברות ענק מנפיקות אגרות חוב ורועדות את המניות שלהם,
    רק שאלה 07/12/2019 16:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אז נה ההבדל? יפן זו מניה ?
    סגור
  • 2.
    נגידים פשוט השתגעו (ל"ת)
    לא יאומן 05/12/2019 18:08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    עצה לבנק המרכזי
    המשועמם 05/12/2019 17:19
    הגב לתגובה זו
    2 0
    יקנה את כל האגחים והמניות ביפן ולאחר מכן את כל המניות בארה"ב, כך המניות יראו תמיד תשואת יתר ויעלו לעד. הבנק המרכזי יהיה בעל השליטה על כל החברות הגדולות בעולם.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות