"מיתון אינו סביר ב-2020 למרות האטת הצמיחה; מעמד הביניים נחלש"
מה צופן העתיד לכלכלה העולמית בשנת 2020? ב-Ostrum Asset Management , שלוחה של נטיקסיס לניהול השקעות, צופים כי 2020 תתאפיין במידה של המשכיות לשווקים ב-2019, שכן הצמיחה ככל הנראה תמשיך להאט והבנקים המרכזיים צפויים להכיל את המצב. מנקודת מבט רחבה שכזו, גיוון תיק ההשקעות יישאר הפעולה במרכזית בחתירה של משקיעים לתשואה.
"אנו מאמינים שתפיסת הסיכון תהיה נמוכה יותר בשנת 2020, בעיקר בגלל 3 סיבות מרכזיות. הראשונה זה אינדיקטורים מובילים שהגיעו לשפל. הסיבה השנייה הוא מדיניות מוניטרית שתישאר נוחה מאוד והשלישית זו הקלה במתיחות סביב הסחר, אם כי ראוי לנטר מקרוב את השפעת המשבר בהונג קונג", קובעים ב-OAM.
איברהים קובר, המשנה למנכ"ל ומנהל השקעות הראשי באוסטרום, צופה כי "הריבית על אגרות חוב ארוכות טווח תעלה רק במעט ובעיקר בגלל התגברות עקום התשואה, כאשר מרווחי האשראי יתרחבו מעט".
מה לעשות עם תיק ההשקעות?
במבט על שווקי המניות, יציבות צריכה להיות מילת המפתח והתנודתיות עשויה להישאר נמוכה עם מדד V2X שעומד על 13%. ההקצאה המוצעת של Ostrum AM מבוססת אפוא על חלוקת תיק ההשקעות ל-65% על אג"ח, 25% על מניות ו-10% בנכסים נזילים.
אגרות חוב - אנו מעדיפים אג"ח ממשלתיות על פני אג"ח זבל, משום שהן מאפשרות נחיתה רכה במקרה של תרחישים שליליים. אנו מעדיפים אג"ח בדירוג אשראי BBB ואג"ח ממשלתי באזור האירו במטרה להמשיך בתשואה. רכישות של אגרות חוב לטווח קצר (3-5 שנים) יעזרו לבלום את ההשפעה על משך הזמן. לבסוף, כחלק מהאסטרטגיה מבוססת התשואות שלנו, אנו מעדיפים אגרות חוב במטבע קשה ותשואה גבוהה בשוק המתעוררים.
הקצאת הון - אנו מתמקדים בתשואת דיבידנד, ומציעים כ -3% לעומת 0% על אג"ח אירו. באירופה, על בסיס הערכת שווי, אנו מעדיפים חברות בגודל בינוני ומניות שוק מתעוררות.
נכסים נזילים - למרות תשואות שליליות, אנו שומרים על פוזיציית מזומן של 10% כדי לנצל את ההזדמנויות ברבעון הראשון, למשל נשקול המרה במקרה של גל תנודתיות, או שינוי ריבית בשוק האשראי העיקרי.
איברהים קובר מסכם בכך שיהיה חשוב "לשמור על גישה הקצאה מגוונת בשנת 2020. יהיה חיוני לנווט את יתרות המזומנים למנף הזדמנויות הנובעות מתנודתיות, אשר תהיה מרכיב מרכזי בשווקים בשנת 2020".
2020 תמשיך את המגמה של 2019
"שנת 2019 הייתה שנה של מתח מחודש בהגנה על התוצר המקומי, של המשך סאגת הברקזיט – שעדיין לא הגיעה אל קיצה – ושל צמיחה פוטנציאלית איטית יותר בשווקים מפותחים וגם בסין. 2020 תתאפיין במידה של המשכיות, שכן הצמיחה ככל הנראה תמיש להאט והבנקים המרכזיים צפויים להכיל את המצב. מנקודת מבט רחבה שכזו, גיוון תיק ההשקעות יישאר הפעולה במרכזית בחתירה של משקיעים לתשואה", קבעו וטוענים כי
מיתון אינו סביר בשנת 2020 למרות האטת הצמיחה
פיליפ וכטר, כלכלן ראשי בחברת אוסטרום ניהול נכסים, מציין כי "מוקדם מדי להמר על זעזוע שיכול להפוך את המגמות הכלכליות בשנת 2020. המיתון של ענף הייצור - שנגרם במיוחד על ידי מלחמות הסחר – מושך בהדרגה את ענף השירותים כלפי למטה.
"אך עם זאת, עדיין לא ניתן להצביע על האטה גלובלית מלאה. עם זאת, אנו לא מצפים לראות חבילות עידוד כלכליות שמזכירות את מאמצי ה-G20 בלונדון באפריל 2009 לשנות את המצב העגום באותה תקופה", אמר.
"עולם כיום פחות משתף פעולה, והגישה פחות מתואמת. תפקידה של המדיניות המוניטרית יהיה כעת לשמור על נטייה מכילה ולבלום את הסיכונים למשק כך שאנו יכולים לצפות כי הריבית תישאר נמוכה לאורך 2020", מוסיף וכטר.
הצטמצמות כוחו של מעמד הביניים
"הבנקים המרכזיים לא יעמדו תחת איום מאינפלציה מחודשת, והתנודתיות כאינדיקטור היא בסך הכל השתקפות של שינויי מחירי הנפט: כלומר האינפלציה צפויה להישאר ללא שינוי. שיעורי הריבית בגוש האירו נעו לריבית של 1% מאז 2013 והמגמה הזו משקפת בעיקר התאמות בשוק העבודה ואת כוח המיקוח המצטמצם של מעמד הביניים.
"אנו רואים מימד פוליטי חשוב יותר בשנת 2020 לעומת 2019. מצב זה עשוי להשפיע על תחזיות המשתתפים בשוק. במבט קדימה, הבחירות לנשיאות ארצות הברית ב -3 בנובמבר 2020 מצביעות על מגוון רחב של אפשרויות, המשקפות חברה שונה יותר.
"בינתיים בסין, צמיחה איטית יותר מבחינה מבנית ואי שקט בהונג קונג עשויים להחליש את כוחו של הנשיא שי ג'ינפינג. כאן ביבשת הישנה, הנציבות האירופית החדשה תצטרך לגייס תנופה ולגרום ללכידות אם האזור יתמודד עם המאבק האמריקני והסיני להשפעה. לנשיאת הבנק האירופי כריסטין לגארד יהיה תפקיד מפתח בטיפוח המומנטום באירופה, ותפקידה ככל הנראה יכלול יותר מסתם משימה כספית", קובעים ב-OAM.
הבנקים המרכזיים ימשיכו לשמור על נזילות בתשואות האג"ח
למרות תקופת אי הוודאות, השווקים הפיננסיים רשמו תשואות חזקות בשנת 2019, כאשר מדד ה-CAC 40 עלה השנה כמעט 25%. ההקלות הכספיות שהתחילו ביוני אילצו את המשקיעים לשקול מחדש את הקצאותיהם.
"הבנקים המרכזיים מפקחים על תשואות האג"ח", קובע אקסל בוטה, האסטרטג הגלובלי של ב-OAM. "הביקוש לתשואה גבוהה יישאר חזק, למרות עלייה בשיעור אי הפירעון בשנה הבאה", הוסיף.
בינתיים, צפויה הקלה נוספת במדיניות המוניטרית בארה"ב. הגירעון הציבורי בארה"ב יכול לגרור כלפי מטה את התשואות לטווח הארוך, אך נראה כי הפד' מתכוון למנוע עלייה דרמטית מדי בריבית. אנו צופים כי החובות המתהווים על ידי הדולר יאוזנו על ידי דרגת יציבות בתשואות של אג"ח ממשלתי אמריקאי, כאשר אנו סבורים כי הסיכון מוגבל ל-2% לאג"ח לעשר שנים.
"לסיום, המניות צריכות להתייצב בנקודה גבוהה, כאשר הערכות השווי יעלו משמעותית ועכשיו נסחרות במכפיל 14 לרווחי 2020. תשואת דיבידנד - שעומדת על כ -3.5% באירופה - תספק את החלק הארי מהביצועים הכוללים של המשקיעים בשנת 2020", קבעו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה