"למשקיעים קטנים יש לעתים קרובות יתרון על הגופים הגדולים"

פיטר לינץ', לשעבר מנהל קרן ההשקעות מגלן ומי שכתב מספר ספרים על השקעות מסביר בראיון למגזין בארונס על הכללים החשובים למשקיעים. "אחד הביטויים השנואים עליי הוא "משחק בשוקי המניות", מכיוון שזה לא משחק ושום השקעה לא בטוחה"
 | 
telegram

פיטר לינץ' בן ה-75 כבר עזב את תחום ההשקעות, אבל ההישגים שלו ותורת ההשקעות שלו משפיעים מאוד על משקיעים קטנים וגדולים - הספרים שלו הם מהנקראים ביותר בתחום ההשקעות, הקורסים המבוססים על תורת ההשקעות שלו מבוקשים מאוד, ומשקיעים רבים לרבות מנהלי השקעות גדולים, מחקים את המתודה שלו.
 
לינץ' היה מנהל קרן ההשקעות מגלן, המנוהלת על ידי פידליטי. ב-13 שנים תחת ניהולה השיגה הקרן תשואה של 2700%. 
 
לינץ' שבתואר הראשון למד היסטוריה ופילוסופיה, עשה מאסטר בניהול באוניברסיטת פנסילבניה. אל פידליטי הגיע כמתמחה. לאחר שעבר להיות עובד קבוע הועסק כאנליסט מחקר. ב-1977 מונה לנהל את הקרן האנונימית מגלן והגדיל את שווי הנכסים שלה מ-18 מיליון דולר ל-14 מיליארד דולר. הוא כתב שלושה ספרים ובהם היסודות לתיאורית ההשקעה שלו (2 הספרים המוכרים הם One Up on Wall Street ו- Beating The Street).
 
במהלך ראיון קצר שביצע לינץ' עם הת'ר סטן, כתב במגזין ההשקעות ברונס, מספק לינץ'  מספר תובנות מקצועיות וגם מבט גם על חיו האישיים. 

לטענתו של לינץ', למרות המעבר בשנים האחרונות להשקעות פאסיביות (המחקות מדדים),  המשקיעי האינדיבידואלי בהחלט יכול להשיג יתרון על השחקנים הגדולים, אבל הם צריכים להיות ממשומעים ולעקוב אחר כללים מסויימים. "למשקיעים קטנים יש לעתים קרובות יתרון מכיוון שהם יכולים לאתר מגמות בחייהם לפני שהמקצוענים יצטברו". 

אחד הכללים הראשונים שלינץ' טוען שחשוב למשקיע הוא "להכיר את הנרטיב". חשוב להבין את הסיפור הרחב של החברות שבבעלותך וכיצד הן מרוויחות כסף. לטענתו, אנשים עושים מחקר רב יותר כאשר הם קונים בתים או מכוניות מאשר הם קונים כאשר הם קונים מניות. "מניות אינן כרטיסי הגרלה. מאחורי כל מניה עומדת חברה. אם החברה מצליחה טוב, עם הזמן המניה מצליחה".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"כל מי שרוכש מניות בודדות צריך להבין את הסיפור. רשמו "למה אני הבעלים של החברה? ולא רק כי המניה עולה"". 

הכלל השני לינץ הוא להתעסק קצת במתמטיקה. "הקדישו 30 דק' על סוגיית הכספים של החברה. אם עברתם את כיתה ה', אתם יכולים להתמודד עם המתמטיקה. כלומר, זה לא דברים מורכבים. קבעו אם לחברה יש מספיק מזומנים כדי להימנע מבעיות נזילות". "פשיטות רגל היו הבעיה היחידה הכי גרועה שלי", מציין לינץ'. 

כעת, לינץ' טוען כי צריך לעקוב בעקביות אחר השינויים המתרחשים בחברה, ובמקביל לנסות להעריך את גורמים שעשויים להפריע.  

"אבל זה לא אומר שהשקעה היא קלה...", מדגיש לינץ' וממהר לטעון כי אחד הביטויים השנואים עליו הוא "משחק בשוקי המניות", מכוון שזה לא משחק ושום השקעה לא בטוחה. "אני יכול לספור על שתי ידיים את מספר המניות שהיו ממש קלות, אחרי 50 שנה". מסכם לינץ'. 

לינץ' אוהב לחקור. הוא  מציין בראיון כי אוהב לשאול חברות מיהם האנליסט ה"שורי" ביותר המכסה את המניה ומיהו האנליסט ה"דובי" הדובי ביותר. לאחר מכן הוא אוהב להתקשר לאותם אנליסטים האלה ושואל אותם אילו חברות הם באמת אוהבים (בדרך כלל, זו לא החברה המפנה). לינץ' מציין שאחד הכללים שלו הוא לקיים לפחות שיחה אחת עם נציג של כל אחת מהקבוצות הגדולות בענף לפחות פעם בחודש. "עדיף לפלפל את השאלות האלה עם פיסות מידע, כך שהמקור שלך חושב שעשית את שיעורי הבית שלך.

לינץ טען בראיון כי הוא אוהב לעקוב אחר המהלכים של וורן באפט, רון בארון (מייסד Baron Capital) ומריו גאבלי, אך לא עוקב היום בטוויטר אחרי אף אחד. בנוגע לשאלה מה היה ממליץ לעצמו לעשות כאשר היה בן 35? התשובה הייתה "לבלות זמן רב יותר עם בנותי". 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות