מדריך לעסקים קטנים ובינוניים להערכות לסוף שנת המס
בימים אלו, עסקים רבים נערכים לדוחות השנתיים ומנסים לצמצם את חבות המס בהתאם למה שמאפשר החוק. כך עושים זאת נכון?
בישראל כל שנת מס עומדת בפני עצמה. כלומר, אנו משלמים את המס שלנו לפי מה שהרווחנו מחודש ינואר עד חודש דצמבר. עסקים רבים נערכים מראש לדוחות השנתיים וזאת במטרה להגיש אותם בזמן ולנסות לצמצם את חבות המס שלהם בהתאם למה שמאפשר החוק. איך עושים זאת נכון?
מיסוי
ערכו חישוב מס לסוף שנה על הרווח שגדל בשנת 2019 על בסיס דו"ח רווח והפסד האחרון של העסק שיופק ממערכת הנהלת החשבונות. מומלץ לבדוק את גובה סכום המס הצפוי לתשלום (או להחזר) מראש לפי הנתונים הנוכחיים בשנת 2019. לא שילמתם מספיק מס? אתם יכולים להקדים תשלומים על חשבון המס, או להמתין ולשלם את יתרת המס עם הגשת דוח המס לשנת 2019. שילמתם יותר? עצרו את מקדמות המס בתאום עם רואה החשבון שלכם.
דחו הכנסות והקדימו הוצאות
ככל שיש חבות מס גבוהה יותר לתשלום כדאי לבחון האם יש פעולות שניתן לנקוט בהן במטרה להקטין את ההכנסה החייבת במס. למשל, על ידי קבלת אישורי חובות אבודים, חיסול מלאי מת וקבלת הערכה שמאית על ירידת ערך מלאי המקרקעין למדווחים, דחיית הכנסות והקדמת הוצאות שוטפות למדווחים על בסיס מזומן, או על בסיס מצטבר.
אם יש הכנסה נמוכה או הפסדים בעסק, כדאי לדחות הוצאות ולהקדים הכנסות כדי להשאיר בידי העסק הכנסה חייבת, שמספיקה לניצול מדרגות המס הנמוכות, הניכויים והזיכויים האישיים המגיעים לו - שהרי לא ניתן להעביר את אלה משנה לשנה.
בחברה פרטית שווה לשקול הקטנת המשכורות של בעלי המניות כדי להקטין תשלומי מס הכנסה וביטוח לאומי. בשני המקרים, היפגשו עם רואה החשבון לבדיקת סבירות התוצאות ותכנון המס.
בנוסף - טיפול נכון במלאי, חובות אבודים של לקוחות, מדיניות פחת רכוש קבוע, מדיניות הכרה בהכנסה, רישום הפרשות חשבונאיות כל אלה עשויים להיות פתרון לשינוי בחבות המס מבעוד מועד.
צמחתם? אולי כדאי להקים חברה בע"מ
ככל שחל גידול בעסק בשנה האחרונה, ייתכן והוא יחויב לעבור לניהול ספרי חשבונות, על פי שיטת הנהלת החשבונות הכפולה. במקרה כזה, כדאי לשקול להתאגד כחברה בע"מ מתחילת שנת 2020. כך אפשר יהיה לשלם רק 23% מס על הרווחים בחברה בלי חבות בביטוח לאומי.
חשבונאות
חשוב להקדים וליצור את המאזן ליום 31.12.2019. הקדמת יצירת המאזן תאפשר לכם לקבל תמונה על היחסים הפיננסיים, עמידה בהסכמים עם בנקים ("אמות מידה"), יתרות מזומנים בדוחות, וסכום ההון העצמי. זוהי הזדמנות לאמץ כללים חשבונאיים חדשים המאפשרים שערוך נכסים לפי "שווי הוגן", הצגת התחייבויות לעובדים והתחייבויות נוספות לפי "שווי הוגן" תוך שיפור מצג הדוחות הכספיים בצד הנכסים וההון העצמי.
שינוי מבנה
בחברות בהן קיים הון הנובע מפעילות עסקית ונדל"ן, נכון לבחון "שינוי מבנה" כדי להפריד בין אחזקה בנדל"ן לבין פעילות עסקית. שינוי המבנה מסייע להקמת חברות ניהול, מטה ואחזקה לעומת אחזקה ישירה, רה ארגון במבנה קבוצת החברות ועוד. סיום שנה היא הזדמנות להכין תכנית זו ולהגישה לרשויות המס. אירועי שינוי מבנה מסוימים מחייבים "הודעה" בעוד אחרים המורכבים יותר מחייבים קבלת אישור מקדמי (פרה-רולינג) מרשות המיסים.
אלו לא כל הטיפים לחיסכון במס האפשריים, אבל הם מייצגים את החשיבה הנכונה לקראת סוף שנת המס 2019 והיערכות לתחילת שנת המס 2020.
הכותב הינו רו"ח זהר ממן, מנהל יחידת עסקים קטנים ובינוניים ב-BDO ישראל.
* אין מדובר בייעוץ מס וכל מקרה יש לבדוק לגופו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.כל הכבוד אבישי עובדיהאיתמר 26/12/2019 13:13הגב לתגובה זו0 0מאז שקנית את ביזפורטל אתה מתחיל להביא לאתר כותבים רציניים ואיכותיים, כיף לקרוא את ביזפורטל, אפילו יותר מגלובס בתקופה האחרונה.סגור