המלט: הסכם מסגרת עם היונדאי בהיקף של 10-12.5 מיליון דולר

החברה תספק מוצרים לבקרת זרימה לעד 25 אוניות שמובילות גז טבעי. היקף ההזמנות הראשוני צפוי לעמוד על כחצי מיליון דולר לכל אוניה ותוקף ההסכם הוא עד סוף השנה
 | 
telegram

נופלים וקמים: לאחר שנה לא פשוטה לחברת {המלט}, החברה שבשליטת קרן פימי (30.5%) מדווחת כי חתמה על הסכם אסטרטגי עם חברת היונדאי הקוריאנית, לאספקת מוצרים לבקרת זרימה בתחום הקריוגני לשימוש של אוניות המובילות גז טבעי נוזלי (LNG) בהיקף מצטבר של כ-10-12.5 מיליון דולר.

להערכת החברה, היונדאי צפויה לבנות בין 20 ל-25 אוניות המובילות גז טבעי נוזלי (LNG) כאשר היקף ההזמנות הצפוי של מוצרים לכל אוניה הינו לפחות 0.5 מיליון דולר. לפי הדיווח, ההסכם יתחיל באופן מיידי. תוקף ההסכם הוא עד סוף השנה. עם זאת, אין התחייבות מצד היונדאי לצבר הזמנות.

"להערכת החברה, ההתקשרויות בהסכם זה משקפות את מעמדה של הקבוצה ומסמלות הכרה בנוסף להסכם עם חברת Samsung באיכות ואמינות של המוצרים שלה על ידי המספנות הגדולות בעולם", נכתב בהודעת החברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשנה האחרונה, לאור המשבר בשוק המוליכים למחצה, מניית המלט הייתה תנודתית במיוחד. עם זאת, הירידה של המניה שבשליטת קרן פימי ביחס לתחילת ינואר 2019 היא חסרת משמעות. לאחרונה, בעקבות הכניסה הצפויה של 5G, חלה התעוררות בשוק ואנליסטים צופים שהוא ימשיך לצמוח.

אמיר וידמן, מנכ"ל המלט: "החברה שמחה לדווח כי חתמה על הסכם התקשרות על חלק מהמוצרים שיסופקו לאניות שבונה חברת היונדאי בקוריאה כאשר היקף רכישת הברזים הכולל לאנייה מסתכם בכ-5 מיליון דולר. אנחנו פועלים במרץ על מנת להגדיל את סל המוצרים והיקף הרכישות בקרב יצרניות האניות בקוריאה ועם היונדאי בפרט. ההסכמים שנחתמו כעת עם היונדאי ועם סמסונג לפני כשנה הינם אסטרטגיים לחברה ובראייה קדימה המלט רואה ביקושים גבוהים בתחום אוניות המובילות גז טבעי נוזלי (LNG). אנו ערוכים להגברת כושר הייצור בקוריאה ככל שנדרש בשנים בהן יבנו 60 אניות LNG בקוריאה. קוריאה מהווה טריטוריה דומיננטית וחשובה ואנו רואים בחברת הבת בקוריאה, S&S Valve, שבבעלותנו פלטפורמת מכירות ושיווק לכלל מוצרי המלט בקוריאה וכן פוטנציאל מכירה משמעותי של מוצרי S&S דרך זרוע המכירות של המלט ברחבי העולם".

השליטה בהמלט נרכשה על ידי קרן פימי ב-2012 בתמורה ל-58 מיליון דולר. בחודשים האחרונים היו שמועות לפיהן המלט נמצאת על המדף, אולם בספטמבר פימי ביצעה עסקה מחוץ לבורסה, בה מכרה מניות תמורת כ-150 מיליון שקל ובנובמבר מימשה פימי פעם נוספת 11% ממניותיה בחברה בהיקף של 100 מיליון שקל.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות