גב ים ואמות רכשו חברה ב-37 מ' שקל ודיווחו על שווי למס של 20 מ'

החברות רכשו חברה אך דיווחו לרשות המיסים על שווי עסקה נמוך לצורך חישוב מס הרכישה, המשקף לגישתן (כמקובל) את שווי השוק של הקרקע; בפסק דין תקדימי בית המשפט לא קיבל את גישת החברות
 | 
telegram
(1)

ועדת הערר בבית המשפט המחוזי בתל אביב דחתה את ערעורן של חברות גב ים +2.72% גב ים 2,948 +2.72% גב ים בסיס:2,870 פתיחה:2,870 גבוה:2,970 נמוך:2,830 תמורה:3,794,788 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו אמות -0.2% אמות 1,960 -0.2% אמות בסיס:1,964 פתיחה:1,950 גבוה:1,963 נמוך:1,938 תמורה:9,870,247 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  נגד מנהל מיסוי מקרקעין, וקבעה בפסק דין תקדימי כי יש לחשב מס רכישה לפי התמורה אותה שילמו עבור מניות חברה אותה רכשו, ולא לפי שווי השוק של המקרקעין שלה.

גב ים ואמות השקעות החברות תכננו להקים על קרקע שבבעלותן בתל אביב פרויקט משרדים, כאשר בין השטחים הפרידה חלקת קרקע שהיתה בבעלות איגוד מקרקעין ועליה בניין ישן שעמד בחזית המבנה שתוכנן, על אחד מצירי התנועה המרכזיים הצמודים למתחם.

בשנת 2015 החברות רכשו את מלוא הון המניות של איגוד המקרקעין בתמורה לכ-37 מיליון שקל ודיווחו לרשות המיסים על שווי העסקה לצורך חישוב מס הרכישה של כ-20 מיליון שקל בלבד, המשקף לגישתן את שווי השוק של הקרקע.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לטענתן, התמורה החוזית שהסכימו לשלם בעד המניות עולה בהרבה על ערך המקרקעין, וכי התשלום הנוסף, של כ-17 מיליון שקל, נבע מרצונן לסלק את הבניין הישן שהיה על הקרקע, והיווה "מטרד" מבחינתן, שפגע בנראות הפרויקט שהתכוונו להקים. רשות המיסים מצידה דחתה את טענת החברות וסברה שיש להעמיד את שווי הקרקע בהתאם לתמורה החוזית ששולמה בעד המניות -  37 מיליון שקל.

על פי החוק, מס רכישה המוטל על רכישת מניות באיגוד מקרקעין, מחושב לפי שווי הזכויות במקרקעין וזאת להבדיל משווי המניות. פסק הדין הנוכחי דן בשאלה האם כחלק מהעסקה, רכשו החברות זכות נפרדת מהמקרקעין, ומהו שוויה של הזכות הנרכשת – האם שווי השוק? או התמורה החוזית ששולמה בפועל?

ועדת הערר קיבלה את עמדת רשות המיסים והחליטה לשייך את מלוא התמורה החוזית בעד המניות של איגוד המקרקעין לזכויות בקרקע, והסבירה כי בידי איגוד המקרקעין הנרכש לא היו זכויות נוספת מלבד הקרקע והבניין שמעליה. בנוסף, התקבלה טענת רשות המיסים לפיה היכולת להרוס את הבניין אינה מהווה זכות בפני עצמה, אלא היא נטמעת בעצם הבעלות במקרקעין.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    נו באמת.....מישהו בדק מי מכר את הקרקע ?
    רפי 20/01/2020 18:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש מצב שמישהו בדק למה חברה ציבורית רוכשת נכס ב-17 מיליון שקל ממה שהיא חושבת שהוא שווה ? מישהו בדק האם מישהו פרטי עשה כאן סבוב על חשבון חברה ציבורית?? לא נראה לכם שמשהו כאן מסריח ??? אדם פרטי קונה נכס, אותו אדם שיש לו עמדה בחברה ציבורית מוכר את הנכס לחברה הציבורית שמישהו שם יתעורר...משהו מסריח כאן בטרוף
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות