בונוס ביוגרופ קיבלה פטנט באירופה על שתלים חיים של עצם
חברת בונוס ביוגרופ 0% בונוס ביוגרופ 11.5 0% בסיס:11.5 פתיחה:11.7 גבוה:11.7 נמוך:11.4 תמורה:55,090 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: חברת ביוטכנולוגיה, המפתחת טכנולוגיה חדשנית וייחודית של הנדסת רקמות לגידול שתל חי של עצם אנושית, להשלמת חסר בעצם בבני אדם, מדווחת על קבלת אישור של משרד הפטנטים באירופה לפטנט המעניק לחברה הגנה על בלעדיות הפיתוח, השימוש והמסחור של שתלים חיים של עצם, באירופה, לשם השלמת חסר בעצם, בין אם הוא ניתן למטופל בדרך של הזרקה ובין אם בכל דרך אחרת.
לקריאה נוספת על בונוס ביוגרופ
> בונוס ביוגרופ: השקעה של כ-48.5 מיליון שקל בפרמיה של 5.7%
> בונוס ביוגרופ: הצלחה בניסוי הקליני השני להשלמת חסר עצם בלסת
> בונוס ביוגרופ קיבלה אישור שימוש במזרק מה-FDA
> הפוטנציאל של בונוס ביוגרופ אדיר, אך בינתיים המשקיעים מסתפקים בעצמות
קודם לקבלת אישור הפטנט באירופה, המעניק בלעדיות עד ליום 7 באפריל, 2029, קיבלה בעבר החברה את אישור משרד הפטנטים האמריקאי לרישום הטכנולוגיה, כפטנט בארה"ב, המעניק בלעדיות עד ל-12 בפברואר 2030, וכן אישור משרד הפטנטים האוסטרלי לרישום טכנולוגיה הכוללת את ההרכב הייחודי של שתלים חיים של עצם כפטנט באוסטרליה, המעניק בלעדיות עד ל-8 באפריל, 2035.
בחברה מציינים כי זכויות החברה בטכנולוגיה המוגנת בפטנט זה ובטכנולוגיות המוגנות בפטנטים אחרים, עשויות להקנות לחברה בלעדיות במסחור של שתל עצם עבור כ-850 מיליון איש, המהווים 70% מאוכלוסייה של 1.21 מיליארד איש במדינות בעלות הכנסה גבוהה, כפי שהוגדרה על ידי הבנק העולמי.
הפטנטים עשויים למנוע תחרות פוטנציאלית
עוד מסבירים בחברה, כי זכויות החברה בטכנולוגיה המוגנת בפטנט זה, הן בנפרד והן בשילוב עם זכויותיה בטכנולוגיות המוגנות בפטנטים אחרים ובבקשות פטנט מגנים על החברה לא רק על בלעדיות המסחור של שתל העצם החי, כמוצר סופי, אלא אף על שלבי פיתוחו, ייצורו וגידולו של שתל העצם, ובכלל זה, על השימוש בסוגים אחדים של תאים לשם ייצור שתל חי של עצם, מחוץ לגוף המטופל, וכן ועל שילוב כלל הרכיבים במזרק ייחודי.
בבונוס מעריכים כי הואיל ואין כיום אפשרות לייצר שתל חי של עצם באמצעות שימוש בסוג אחד בלבד של תאים, אלא יש צורך במספר סוגי תאים לייצור כל שתל חי של עצם, עשויים הפטנטים למנוע ממתחרים פוטנציאליים ישירים, לא רק לייצר ולמכור שתל חי של עצם הדומה למוצר של בונוס ביוגרופ, אלא גם לייצר ולמכור כל שתל חי אחר של עצם.
בונוס ביוגרופ מחזיקה כיום בזכויות שימוש בלעדיות בשש משפחות של פטנטים ובקשות פטנט, המכילות ארבעה עשר פטנטים מאושרים ושמונה עשרה בקשות פטנט. תקופת הבלעדיות בשימוש בטכנולוגיה המוגנת בכל פטנט מאושר, מתחילה, לכל המאוחר, במועד הגשת בקשת הפטנט ומסתיימת, בדרך כלל, 20 שנה לאחר מכן.
העצם מיוצרת מרקמות שומן, מחוץ לגוף המטופל
שתל חי של עצם אנושית בהזרקה, מתוצרת בונוס ביוגרופ, מגודל מחוץ לגופו של המטופל, במרכז הייצור של החברה, על בסיס תאים שנלקטו מרקמת שומן שנלקחה מגופו. השימוש בתאים שמקורם בגופו של המטופל, מפחית את הסיכון לתגובה חיסונית ולדחיית השתל, האופייניים לטיפולים בהם נעשה שימוש בתאים או ברקמות שאינם נלקחים מהמטופל לו הם מיועדים, אלא מתורם זר.
בנוסף, השתלת שתל עצם זה, איננה מצריכה הליך כירורגי מורכב, וכך עשויה להקל על המערכת הרפואית, מחד, ולהחיש את השיקום של המטופל, מאידך.
מה חדשני במוצר של בונוס?
בונוס ביוגרופ מפתחת שתל חי של עצם אנושית המגיע בצורת נוזל המורכב מחלקיקי עצם רבים ומיוצר במעבדת הייצור של החברה בחיפה, במערכת גידול המדמה את התנאים הדרושים לייצור עצם בגוף האדם. תהליך הייצור של העצם מבוסס על דגימה של תאים מרקמת שומן של המטופל ואורך כשבועיים.
עם תום הגידול של נוזל חלקיקי העצם במעבדה, הנוזל מועבר לבית החולים או למרפאה ומושתל באמצעות זריקה לגופו של המטופל. בגלל שמדובר ברקמות חיות, הנוזל מתאחה בתוך הגוף בזמן קצר והופך לעצם, כאשר לאחר כחודשיים, העצם מגיעה לדרגת חוזק מקסימלית ו"בעצם" מביאה להחלמה מלאה של המטופל.
שוק של 8 מיליארד דולר בשנה
על פי דיווחי החברה, השוק העולמי של שיקום עצם נאמד בכ-8 מיליארד דולר, בשנת 2020. הפתרונות האלטרנטיביים הקיימים כיום, הינם ניתוח לקצירת עצם ממקום אחר בגופו של המטופל, ביחד עם כלי הדם ההיקפיים שלה, והשתלתם באזור החסר בעצם של המטופל. מדובר בניתוח מורכב שיכול לארוך 15 שעות. לחילופין, ניתן לעשות שימוש בתחליף מלאכותי לעצם האנושית, אשר לא מביא לריפוי מלא ולא מאפשר חזרה של המטופל לתפקוד רגיל, עקב היעדר חיבור טבעי בין התחליף המלאכותי של העצם לבין הגוף האנושי.
מבחינת עלות, ניתוח קצירת עצם והשתלתה בגוף המטופל, נעה בטווח של 15-10 אלף דולר עבור חסר עצם קטן (בשיקום לסת למשל), כאשר בניתוחים מורכבים יותר, כגון חוסרים בגפיים, עלות הטיפול נעה בטווח של 80-70 אלף דולר.
רכיבי העלות כוללים הוצאות בגין שעות מרובות של חדר ניתוח ואישפוז ארוך לאחר הטיפולים ובחברה צופים כי מחיר הטיפול יעמוד בסדר גודל דומה. לגבי היקף עלות המכר או שולי הרווחיות הגולמית הצפויה, בונוס ביוגרופ טרם חשפה נתונים כלשהם.
מתי צפוי מסחור של מוצר החברה?
לצורך מסחור מוצר החברה, נדרשת השלמת שלב III אשר צפויה לארוך כשנתיים מהשלמת שלב II. כלומר, תרחיש הבסיס של החברה מניח תחילת הכנסות לקראת סוף שנת 2021. על כן, ככל הנראה השקעה במניית החברה תדרוש סבלנות, למרות שאין לפסול אפשרות של עליית מחיר המניה לפני תחילת המסחור בפועל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בונוס למבינים ומתמידיםאנונימי 22/01/2020 13:59הגב לתגובה זו2 0יש רגעים שישאלו איפה היית כשבונוס היתה בשער כזה מצחיק........סגור
-
יתעוררו שתהיה ב100+ (ל"ת)צודק בהחלט 22/01/2020 16:55הגב לתגובה זו0 0סגור
-
וצדקת 113.9 . (ל"ת)משקיע צעיר 31/01/2021 02:06הגב לתגובה זו0 0סגור
העמוד