אפקט הקורונה: תעשיית הקרנות איבדה כ-3.2 מיליארד שקל ביומיים

תעשיית קרנות הנאמנות המסורתית האקטיבית ספגה בתחילת השבוע פדיונות של מעט יותר מ-600 מיליון שקל; בקרנות הפסיביות נפדו 900 מיליון שקל; בנוסף, ירידות השערים הביאו לירידת ערך של 1.7 מיליארד שקל
 | 
telegram
(1)

על רקע הגאות בשוק המניות ורמות המחיר הגבוהות במדדים המרכזיים בעולם, בהלת התפרצות נגיף הקורונה בסין ככל הנראה נתפסה כהזדמנות לממש רווחים עבור חלק גדול מהמשקיעים בקרנות הנאמנות.

על פי בדיקה שנערכה בבית ההשקעות מיטב-דש, ירידות השערים החדות שנרשמו בשוקי המניות בעולם בסוף השבוע שעבר, יחד עם הירידות החדות שנרשמו בפתיחת השבוע הנוכחי בישראל, ביום ראשון, ובמיוחד ביום שני, הביאו ליציאת כספים גדולה מקרנות הנאמנות.

כמה גדולה? לדברי צבי סטפק, מייסד מיטב דש ויו"ר דירקטוריון מיטב דש קרנות נאמנות, תעשיית קרנות הנאמנות המסורתית האקטיבית ספגה פדיונות בסכום כולל של מעט יותר מ-600 מיליון שקל, סכום שכמותו לא יצא ביום אחד מאז דצמבר 2018. סכום זה מהווה כשליש מהסכום שנכנס אליה מתחילת ינואר ועד ליום שני.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עיקר הפדיונות התרכזו, בדרך הטבע, באותן קטגוריות שגייסו לאחרונה: קרנות מנייתיות שפדו כ-260 מיליון שקל וקרנות אג"ח כללי, אשר לרובן יש גם רכיב מנייתי בשיעורים של 10% עד 50%. מקרנות אלה יצא סכום כולל של כ-280 מיליון שקל. שאר הכספים יצאו בסכומים קטנים, כמו מקרנות אג"ח חברות כ-40 מיליון שקל ומקרנות המתמחות באג"ח מדינה - כ-20 מיליון שקל, ועוד.

בעולם קרנות הנאמנות הפסיביות, יציאת הכספים בקרנות המחקות נאמדת בכ-300 מיליון שקל ובקרנות הסל היא נאמדת בסכום כפול של כ-600 מיליון שקל.

סך יציאת הכספים מהקרנות המסורתיות, האקטיביות והפסיביות, מסתכם, איפוא, בכ-1.5 מיליארד שקל, ולכך נוספה ירידת ערך עקב הירידות בסך של כ-1.7 מיליארד שקל.

אז האם צריך להתחיל להיבהל?
כנראה שלא. לפחות לא על בסיס מה שאנחנו לומדים מההיסטוריה. בשני העשורים האחרונים נרשמו מספר מקרים של התפשטות נגיפית בסין, ומבין הבולטים שבהם ניתן למנות את שפעת העופות, שפעת החזירים ואת ה-SARS. לדברי רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של IBI  בית השקעות "במרבית המקרים התפשטות הנגיף לוותה בחששות לפגיעה מהותית בפעילות ובשווקים הפיננסיים, שאכן אירעה, אך היא הייתה לטווח קצר בלבד. בהתאם לכך שהפגיעה בצמיחה מאירועים אלו נמשכה כ-3-6 חודשים (כתלות בענף הנפגע), הרי שההתאוששות בפעילות ובשווקים הפיננסיים שלאחריה הייתה מהירה למדיי". 

גוזלן ציין, כי מבחינת שוקי המניות, השוואה לאירוע ה-SARS ב-2003 מעלה כי הידיעות על התפשטות הנגיף תוך זינוק מהיר בהיקף הסיקור התקשורתי, הובילו לירידות בשוקי המניות בעולם. עם זאת, עד מהרה הירידות התמקדו בשווקים הסיניים (HANG SENG), בעוד השוק האמריקאי (S&P500) עבר למגמה חיובית.


מקור: IBI בית השקעות

הירידות בשוק הסיני נמשכו עוד מספר שבועות, וכאשר היקף הסיקור התקשורתי הגיע לשיא, יחד עם ידיעות ראשונות על השתלטות על עוצמת ההתפשטות, ניתן האות לתיקון חיובי מהיר בשוק הסיני.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מדד שמוחזק בידי בנקים 5
    התעללות 29/01/2020 16:49
    הגב לתגובה זו
    1 0
    התעללות מאז 2007 במשקיע בשוק חסר ההון בישראל. איך זה יתכן שמי שמחזיק קרוב לעשור וחצי רק נשחט??? לא מספיק מחקו לנו חצי מהמניות הסחירות בשוק, גם מי שנותר יורד ויורד, כל פעם סיבה אחרת. השקעה בישראל שומר נפשו ירחק, את תקשיבו לבעלי עיניין, הבורסה קפיטלסטים שמפמפמים שוק ההון. אני כן קפיטליסט וישראל אסון רגולטורי שמסייע רק לבנקים ומכחיד את השאר.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות