וירוס הקורונה יגרום לעולם לפזר סיכונים - הייצור יעבור מסין למקומות נוספים
האם אנחנו עומדים לצפות באקסודוס כלכלי מסין? לפחות לפי מכון המחקר היוקרתי מילקן, התשובה היא כן. לטענת קרטיס צ'ין, חבר במכון המחקר, אנחנו צפויים לראות יותר ויותר חברות בינלאומיות שיצאו מסין – במה שמכונה Decoupling, או שבירת "הזוגיות" בין ארצות הברית והמערב לסין.
"היו דיבורים על שבירת הזוגיות במלחמת הסחר, שהאיצה את התהליך ההיפרדות", אמר צ'ין בראיון ל-CNBC. "הווירוס יאיץ את התהליך הזה, כשארצות ועסקים יתחילו לחשוב בטווח הארוך על שרשרת הייצור שלהם. אי אפשר שהכול יהיה בסין. עכשיו אנחנו עדים לתוצאות בהישענות על שוק אחד מרכזי", הוסיף.
"המציאות היא שהכלכלה האמריקאית והכלכלה הסינית קשורות, משרשרת הייצור, דרך השקעות וזרימת הסחר – והן ימשיכו להיות קשורות בשנים הקרובות", המשיך צ'ין, "אבל המשבר הנוכחי גרם לארצות הברית וליתר המדינות להבין את הערך שבגיוון של שרשרת הייצור".
במכתב למשקיעים, סוכנות נומורה כתבה אתמול כי חלקה של סין בסחר העולמי עומד על 12% ב-2019, ובשנים הקרובות נראה אם המגמה הזו משתנה, או שסין מצליחה, באמצעות מתחמי הידע והעוצמה שצברה בשנים האחרונות להתמודד עם המשבר, שצפוי להיות לו השפעה על כמות כוח האדם המועסק במדינה.
צ'ין מוסיף כי הווירוס מעניק לשתי המדינות "נקודת יציאה" מהסכם הסחר. "בהרבה מאוד מובנים, הכול קפוא עכשיו מבחינת דינמיקת הסחר בין ארצות הברית וסין. אני לא רואה מצב שבו משלחות הסחר בין המדינות נפגשות כעת", אמר.
"באופן מעניין מאוד, כשחושבים על השלב הראשון בהסכם הסחר, וירוס הקורונה נותן לשתי המדינות נקודת יציאה. אם אחד מהצדדים לא יעמוד בההתחייבויות בהסכם, הוא פשוט יגיד זה וירוס הקורונה", סיכם.
בסוף השבוע כתבנו כאן על ההשפעות שיהיו לווירוס ולסגירת המחוזות התעשייתיים במדינה על מקומה של סין בשרשרת הייצור העולמית ועל הנזק שייגרם לתעשייה הישראלית, כולל צרכני הקצה, אם שרשרת הייצור לא תתחדש בקרוב. יו"ר התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר הזהיר כי הצרכן הישראלי עלול להיתקל במדפים ריקים אם יימשך המשבר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.אין בעולם מיליארד ידיים עובדות בזולצחי 12/02/2020 12:06הגב לתגובה זו0 0בלי סין תשלמו על כל דבר פי כמה וספק אם העולם יוכל לספק את מגוון הייצור הסיניסגור
-
2.בוקר טובאלון 12/02/2020 11:46הגב לתגובה זו0 0כבר לפני למעלה משבוע כתבתי כאן שזה מה שיהיה. משברים בדרך כלל גורמים לכלכלה העולמית לפרוח ולבורסות לעלות. גם אם ענפים מסוימים נפגעים, ענפים אחרים מרוויחים יותר ומפצים על הפגיעהסגור
-
1.רק בדרך יהיה כאוס "קטן" חוץ מזה הכל וורוד (ל"ת)אופטימי 12/02/2020 10:17הגב לתגובה זו2 2סגור