לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר לאחר סוף שבוע ארוך לרגל ציון יום הנשיאים בארה"ב. המדדים בוול סטריט נעלו את שבוע המסחר החולף עדיין ברמות שיא, למרות הדיווחים סביב נגיף הקורונה שממשיכים לרכז עניין. עד כה, נדמה שהמשקיעים רואים כל ירידה בשוק כהזדמנות, כאשר חלק מהאנליסטים מעריכים כי השפעת הקורונה תהיה לטווח קצר ותתמקד בסין והסביבה ומנגד חלקם מעריך כי התנהגות שוקי המניות והאג"ח הקונצרני לא משקפת את הסיכונים הקיימים.
צמיחה צפויה בטווח של 1.4% עד 2.4% בארה"ב
בשבוע האחרון התפרסמו לא מעט נתונים בכלכלה האמריקאית, נתונים שציירו תמונה מאוד מעורבת בפתיחת 2020. מצד אחד, הדרישות הראשונית לדמי אבטלה ממשיכות לשהות ברמות שפל היסטוריות, אמון הצרכנים והעסקים הקטנים עלה וסביבת האינפלציה ממשיכה להיות יציבה. מצד שני, נתוני המכירות הקמעונאיות והייצור התעשייתי היו חלשים ובנוסף פורסם נתון חלש מהצפוי אודות היקף המשרות הפנויות במשק האמריקאי.
לדברי אורי גרינפלד הכלכלן הראשי של פסגות "מגמת ההאטה בצריכה הפרטית נמשכת והייצור התעשייתי, שהיה נראה כמתאושש, צפוי לחוות פגיעה ברבעון הראשון גם בשל השהיית הפעילות בבואינג ועכשיו גם בשל שיבוש הפעילות בסין. נכון להיום, אומדני הצמיחה הכלכלית של הפד עדיין מאוד לא עקביים – בצד אחד נמצא מודל ה-GDPNOW של שלוחת הפד באטלנטה אשר מאותת על קצב צמיחה של 2.4%, ובצד השני נמצא מודל ה-NOWCAST של שלוחת הפד בניו-יורק אשר מאותת על קצב צמיחה של 1.4%. לאור ההפרעות הצפויות במהלך החודשים הקרובים לפעילות הכלכלית, גם אם אלו יהיו זמניות, אנו נוטים הרבה יותר לכיוון האיתות המקבל משלוחת הפד בניו-יורק".
שוק המניות ממשיך "לדלג" מעל סיכוני הקורונה
"שוקי המניות ואג"ח החברות, במיוחד בארה"ב, אך לא רק בה, לא מייחסים כמעט משקל לנזק הכלכלי שיכולה לגרום מגפת הקורונה", כך טוען אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש במסגרת סקירת המאקרו השבועית.
כראיה לכך, מציין זבז'ינסקי כי מדדי התנאים הפיננסיים שמשקפים פרמטרים שונים (כגון מרווחים באג"ח הקונצרני ומדדי תנודתיות) נמצאים ברמה הגבוהה ביותר בחמש השנים האחרונות באירופה ובאחת הרמות הגבוהות שנמדדו בארה"ב.
מקור: מיטב דש
"מדד המניות שמשקף את מחירי המניות של עשרים החברות החשופות ביותר לסין מתוך מדד ה-S&P 500 ירד יחסית בחדות עם פרוץ המגפה, אך כעת כמעט סגר את הפער מול ה-S&P 500 מתחילת השנה", כותב זבז'ינסקי.
לדבריו, המשקיעים רואים כל ירידה בשוק המניות לא כביטוי של עלייה בסיכון, אלא כהזדמנות. לכן, זרימת הכספים לעשרת ה-ETF הגדולים ביותר המתמחים במניות נחלשה רק לפרק זמן קצר וכבר חזרה לקצבים שהיו טרום המגפה. בשורה התחתונה מעריכים במיטב דש כי התנהגות שוקי המניות והאג"ח הקונצרני לא משקפת את הסיכונים הקיימים וממליצים על חשיפה בינונית תוך החזקת הגנות.
ההשפעה תהיה לטווח קצר ותתמקד בסין והסביבה
מנגד, מעריכים כלכלני הראל פיננסים כי במבט קדימה, כי לאור הצעדים הגלובליים שנעשים ולאור שיעור הנדבקים הנמוך באופן יחסי למגיפות קודמות, השפעת הקורונה תהיה לטווח קצר בלבד ותתמקד בסין וסביבתה. "בתיקי ההשקעות אנו ממליצים להמשיך להיערך באמצעות הגדלת חשיפה לישראל, שמצטיינת בסטיית תקן נמוכה בהשוואה לשווקים מפותחים אחרים", כך לדברי כלכלני הראל פיננסים במסגרת המלצות ההשקעה השבועיות לשוק ההון.
בנוסף, ממליצים בהראל לפעול במישור הסקטוריאלי ע"י הקטנת החשיפה לסקטורים שהושפעו בצורה משמעותית מהנגיף כמו תעופה ותיירות ומנגד, הגדלת חשיפה לתחומים שיש להם יתרונות במיוחד במצבים כמו אלה שנוצרו בעקבות התפרצות השפעת בסין.
"מניות הציוד הרפואי הן דוגמה לסקטור מתאים לתקופה לא רק בשל המוצרים שמייצרות החברות (ציוד לחדרי ניתוח, מסכות וכו') אלא גם בזכות העובדה שמדובר בחברות שנהנות מביקוש צומח ורגולציה מקלה. בנוסף, יש לוודא בתקופות כאלו שיש פיזור רחב מאוד ברכיב המנייתי ולהימנע מאחזקה של שיעור גבוה במניה בודדת", סיכמו בהראל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תקנו עוד מניות תתרסקו בקרובמבין 18/02/2020 09:41הגב לתגובה זו0 1מי שלא מבין שהזהרת אפל זו רק ההתחלה שיבושם לו. תראו בקרוב נפיחה דו ספרתית בבורסות ואת הדולר מעל 3.5סגור