רשות התחרות הולכת אחורה: הקלות רגולטוריות על דירקטורים

"מעולם לא הגשנו כתב אישום נגד דירקטורים רק מנהלים פעילים. ולכן, הוויתור על הכללת הדירקטורים הוא לא דרמטי".
 | 
telegram
(1)

מיכל הלפרין העומדת בראש רשות התחרות התייחסה לאחריות של עורכי הדין במידה והם מדברים עם הלקוחות ומייעצים להם בעניינים הקשורים לתחרות - "עורכי הדין לא אוהבים את זה כי זה שם אותם במקום שזה מטיל עליהם אחריות", היא אמרה והוסיפה - "התייעצות עם עורכי דין לא פותרת אנשי עסקים. מתחשב בזה ברמה מסוימת אבל זה  לא מעניק חסינות.

הממונה על התחרות אמרה את הדברים במפגש בוקר של איגוד הדירקטורים, בו השתתפו גם עו"ד מיכל מור קופל, מנכ"לית משותפת איגוד הדירקטורים בישראל ועו"ד מיכל רוטשילד, ראש מחלקת תחרות, משרד ארדינסט, בן נתן, טולידאנו ושות'.

"העולם הפיננסי דורש הכי הרבה עבודה כדי לייצר תחרות אמיתית. אנחנו משקיעים המון משאבים בשוק ספציפי הזה. מנסים לשמור יד על הדופק. לאו דווקא בתעשיה ספציפית, אלא בכל התעשיות, אך תחום הפיננסים בולט בכך"

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לגבי ההתפתחויות בחוק הדירקטורים אמרה הלפרין - "בחוק הדירקטורים הושמט הסעעף בנוגע לאחריות על דירקטורים. בסעיף הקודם היתה אחריות מוחלטת שהותוותה עי אחריות שילוחית במסגרת חוק ההגבלים העסקיים. בעניין הזה נשמעו להוראות משרד המשפטים. שם לא רוצים שוני בין החוק לחוק אחר. העברנו את האחריות השילוחית לאחריות פיקוחית. זו הקלה עצומה על המנהלים. אפילו הורידו לשנה מאסר בלבד, וויתרו על הדרישות מצד הדירקטורים.

"מעולם לא הגשנו כתב אישום נגד דירקטורים רק מנהלים פעילים. ולכן, הוויתור על הכללת הדירקטורים הוא לא דרמטי".

ובכן, מה המשמעות של הכניעה הזו? זה אומר שרשות התחרות הולכת אחורה. רשות התחרות צריכה להצטייד בכלי נשק משמעותיים כדי להאיץ את התחרות במשק, ובמקום זה היא בעצם מוותרת על אפשרות לתבוע דירקטורים - חבל. 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    משרתת של הטייקונים
    מיכל הלפרין 25/02/2020 12:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הש..וטה הזאת
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות