לחץ מכירות בשוק האג"ח הקוצרני: עלות המימון לחברות מזנקת

לאחר שהיה אדיש בשנה האחרונה לאירועים, נגיף הקורונה מחזיר את שוק האג"ח הקונצרני למוקד בימים האחרונים נרשמים פדיונות ענק מתעודות ה-HYG ו-JNK
 | 
telegram
(2)

במקביל לתנודתיות החדה בשוקי המניות בימים האחרונים, שוק האג"ח הקונצרני בארה"ב יוצא מהאדישות שאפיינה אותו במהלך השנה האחרונה. בימים האחרונים נרשמים פדיונות ענק בתעודות הסל  HYG ו-JNK, העוקבות  אחרת החברות עם הדירוגים הנמוכים ביותר. המשמעות: מחיר ההון עולה משמעותית. 

סקטור האנרגיה מהווה את החלק הגדול ביותר בחברות בדירוגים הנמוכים. הירידה בימים האחרונים במחיר הסחורה, שנמשכת גם היום, מפעילה לחץ רב על הסקטור. תעודת הסל העוקבת אחר הסקטור (סימול:XOP) מאבדת כעת 7.7% מערכה ומשלימה צניחה של יותר מ-40% בחודש האחרון. במקביל, החששות סביב סוגיית היציבות הפיננסית של החברות הקטנות יותר בסקטור עולים משמעותית. 

הקפיצה בריביות בשוק הקונצרני בולטת במיוחד בסקטור האנרגיה, אך היא מורגשת בכל הסקטורים. כך לדוגמא, התשואה על אגרות החוב של טבע (סימול:TEVA) לשנת 2026 קפצה ביומיים האחרונים מרמה של 4.6% לרמה של 5.4% כעת. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במקביל ללחץ המכירות בשוק הקונצרני, שוק ההנפקות קפוא בימים האחרונים. הבנקים הגדולים בארה"ב משלימים יום רביעי ברציפות ללא הנפקות אג"ח של חברות בדירוג הגבוה. באירופה, נרשם אתמול היום הראשון ב-2020 ללא הנפקת אג"ח קונצרני. מדובר בשינוי כיוון משמעותי ביחס לתחילת השנה – אירופה רשמה את ההתחלה החזקה ביותר אי פעם בתחום. 

עבור המערכת הבנקאית, מדובר באירוע שלילי במיוחד שכן איכות הביטחונות לקבלת אשראי יורדת משמעותית, דבר שמחייב את גופים מסויימים למכור נכסים. במקביל נציין כי אם הלחץ בשוק האג"ח הקונצרני ימשיך, מדובר בחדשות רעות במיוחד לשוק ה- collateralized loan obligation) CLO), שהפד' בתחילת השנה כי  שוק זה מהווה סיכון למערכת הבנקאית במקרה של האטה כלכלית, שתגרור לקשיים במחזור החוב של החברות בדירוגים CCC והורדות דירוג נרחבות לחברות בדירוגים BBB.

ה-CLO מזכיר מאוד את ה-CDO הידוע לשמצה ב-2008. השימוש במכשיר זה הפך לנפוץ במיוחד בשנים האחרונות: ע"פ דו"ח של הוועדה ליציבות פיננסית (FSB) שפורסם בחודש שעבר, סכומי ה-CLO בשוק הסתכמו ב-740 מיליארד דולר בתחילת 2019, כפול מהסכום בתקופה שלפני המשבר הכלכלי של 2008. ב-FSB מציינים כי במהלך השנים האחרונות הגדילו הגופים החוץ בנקאים בצורה משמעותית את חלקם בשוק זה.  סטנדרטים להלוואות אלו ירד בצורה משמעותית. מספר החברות עם יחס גבוה של חוב ל-EBITDA משתתפות בשוק זה. במקביל, החלק היחסי של החברות בדירוג B עלה משמעותית בשנים האחרונות.

לקריאה נוספת מהו שוק ה-CLO

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    דירה=קורת גג 28/02/2020 00:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    סגור
  • 1.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    דירה=קורת גג 28/02/2020 00:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות