קרנות הגידור ירדו בממוצע בכ-2.5% בפברואר - מה לעשות עם תיק ההשקעות?

מדובר בביצועים טובים באופן יחסי למדדים המובילים בארצות הברית ובארץ, שירדו בקרוב ל-10%. וגם - מה חושבים מנהלי הקרנות על מצב השוק?
 | 
telegram
(1)

למרות המשבר המתמשך שיוצר וירוס הקורונה, קרנות הגידור הישראליות הצליחו יחסית לגדר את עצמן והציגו נתונים יחסית סבירים. זאת, אגב, למרות שבשנה שעברה מרבית הקרנות הגדולות לא הצליחו להכות את המדדים.

>>>קרנות גידור איך הן מצליחות לייצר תשואה עודפת?
לפי הנתונים העדכניים ביותר שהגיעו לביזפורטל, ממוצע התשואות בקרנות הגידור הישראליות נע בין ירידות של 2% ל-2.5%. מדובר בתשואה טובה יחסית למדדים המובילים. 

בחודש שעבר מדד ה-S&P 500 ירד ב-8.4% ומדד הדאו ג'ונס ירד ב-10.1%. מדובר בירידות החדות ביותר מאז המשבר הכלכלי של 2008/9. אז כשבוחנים את הירידה הממוצעת של קרנות הגידור, הן בהחלט עשו את מה שהן נועדו לעשות – לגדר מהפסדים. כלומר, בממוצע, הקרנות הישראליות הפסידו כרבע ביחס למדדים המובילים בוול סטריט. עם זאת, כמובן שיש קרנות גידור שהפסידו יותר מהממוצע האמור, וכאלו שגם הצליחו להרוויח.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ההערכות הן כי הקרנות החשופות יותר למניות הפסידו פי 2 ויותר. קשה להעריך בדיוק עד כמה, מאחר והנתונים האלה חסויים ברובם ומתפרסמים כשקלול חודשי ושנתי ללא פירוט ספציפי (פרסום באתר צור גלבוע).

גם בחודש ינואר הציג הממוצע של הקרנות נתון יפה ביחס למדדים המובילים. אמנם התשואה הממוצעת עומדת על 0.79% בלבד, הנתון החלש ביותר מאז 2016, אז הקרנות הציגו ירידה של 2.19%. כשמסתכלים על המדדים בוול סטריט בחודש ינואר שהציגו ירידה קלה, הביצועים יחסית טובים.

גורם המעורה בעבודת קרנות הגידור החמיא לאופן בו הן מתמודדות עם המשבר, אבל הוסיף שאנחנו רק בתחילה של סייקל תנודתי שאינו מבשר טובות לשווקים בטווח זמן הקצר. "אני עוד פסימי על ההשפעות הכלכליות. אני חושב שאנחנו רק בתחילת הדרך. משיחות עם הקרנות שרובם מאוד זהירים. מקטינים חשיפה וניגשים בזהירות לשווקים", אמר.

"בטווח הארוך זה יפתח הזדמנויות אבל כרגע לא כדאי למהר לתוך השווקים. זו רק ההתחלה וההשפעה על הכלכלה עוד לא ידוע. זה ייקח זמן וכרגע השווקים עשו רק תיקונון קטן", אמרו הגורמים", הוסיפו.

"בטווח הארוך הרווחים יעלו"
כחלק מאותם נתונים שהגיעו לביזפורטל, קרן עדן אלפא – שמתמחה בהשקעה בשווקים בינלאומיים ושאינה משקיעה כמעט בישראל, היכתה את השוק ב-9% בחודש שעבר וסיימה אותו בפלוס 1.2%. אסף נתן, ממייסדי הקרן, אומר שדווקא הגדיל את החשיפה למניות ל-75% מהתיק, כשבכניסה למשבר הם היו בחשיפה של 30%.

"אנחנו מאוד ערים ועוקבים אחר מדד ה-VIX (מדד הפחד), שכשהחל המשבר הוא היה ב-12 עד 15 נקודות, שזה מאוד נמוך. כיום זה גדל ל-45 נקודות עכשיו. הקפיצה פי 3 אומר שהסטייה גבוהה הרבה יותר. אז קנינו הגנות על התיק וזה אפשר לנו לעשות LAG לשוק", אומר נתן.

"מה שזה אומר, זה שהרווחנו מהפחד של האנשים וגם רכשנו מניות במחירים מדוכאים – שזה רווח כפול", ממשיך. "למי שמשקיע לטווח ארוך, הייתי ממליץ כמעט ולא לגעת בתיק. כשמסתכלים לטווח הארוך, רבעון או שניים אין להם משמעות בחיי של חברה מסחרית.

"אם לא התכוננת מראש למצב, צריך להבין שלשוק ייקח זמן לחזור לעליות, אבל בטווח הארוך הצפי הוא להרוויח", הוסיף נתן. "כדי להגן על תיק המניות, הייתי ממליץ להוריד חשיפה למניות תעופה, תיירות, מלונאות וגם בסקטור הפיננסים, שהם חשופים מאוד למשבר.

באילו סקטורים היית משקיע?
"הייתי משקיע במניות כמו נטפליקס וכל חברה שנותנת מנוי ביתי, כמו אדובי לדוגמה, כי אנשים נשארים בבית ועובדים מהבית – אז כל מי שמציע מנוי ביתי יכול להרוויח".

האם נהיה עדים להורדה בריבית בישראל?
"בישראל אין טעם להוריד ריבית. כי יש שוק בתחום ההיצע בשל התדלדלות במלאים. המהלך היותר נכון יהיה להעניק הלוואות בערבות מדינה, כי העסקים הקטנים נפגעים מאוד וככה הם יוכלו לשלם משכורות ועלויות נוספות. הגדולים בסוף יצאו חזקים יותר מהמשבר".

"סקטור הבריאות בארצות הברית הכי מעניין"
לטענת איתי ליפקוביץ, מנהל קרן הורייזן, שבשנה שעברה היכתה את השוק, הבחירות בארצות הברית ומועמדותו של ברני סאנדרס הפילו את השווקים לא פחות מהווירוס - מחשש של המשקיעים מהמדיניות של המועמד שנחשב סולציאליסטי. עכשיו כשג'ו ביידן ניצח בסופר טיוזדיי, השוק נושם לרווחה. 

"אני בהחלט רואה את התחתית. כשהתשואות על הממשלתיות הוא 0.8% בארה"ב, אני חושב שהתנאים הארוכי טווח לעליות הם יותר טובים", אמר ליפקוביץ. "השילוב של סאנדרס והקורונה זה לא טוב - הצרות באות בצרורות. הקורונה זה רבעון אחד שתיים, סאנדרס זה 5 שנים קדימה והמדיניות שהוא רוצה לקדם יכולה להיות הרסנית לשוק". 

"הזהב הוא חובה במיוחד ה-GDX, הכסף הזול והריביות הנמוכות יקפיצו את הזהב בכלל וזה נכון עם או בלי קשר לקורונה. עכשיו יש גם את תעשיית הבריאות. התעשיה מחולקת ל-2: תעשיית הביטוח ותעשיית התרופות.

"פעם דיברו על תמחור התרופות, אבל המשבר הזה הוריד מהם את הלחץ מהמניות שלהם. מצד שני הולך להגיע אליהם הרבה כסף שבניסיון לפתור את המשבר. 

"מי שבולטת היא מניית גיליאד (סימול: GILD) מכיוון שהיא מובילה בתחום הפיתרון לנגיף, בגלל שכבר פיתחה תרופה נגד אחד מזני הקורונה ויש אינדיקציות שזה יכול להיות מועיל גם במקרה הזה. באופן כללי המחיר שלה מאוד נמוך באופן יחסי והיא יכולה להביא רווחים נאים.

"בתעשיית הביטוח הרפואי, אנחנו גם נצפה בעלייה בסקטור. המצב בארה"ב מבחינת הקורונה הוא לא טוב והם נותנים לנגיף להתפשט. עכשיו כל מי שמגיע לבית חולים עם הנגיף זוכה לסבסוד ממשלתי, אז זה הולך להקפיץ את המניות, יחד עם הירידה של סאנדרס שהבטיח ביטוח בריאות חינם לכולם. 

"בנוסף, בגלל הורדת הריבית, כל תחום הנדל"ן הולך להרוויח שם. גם הריטים זה השקעה מאוד מעניינת למי שמחפש השקעה בטוחה באופן יחסי. וגם סקטור השירותים הולך להרוויח יפה מהורדת הריבית".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    "רכשנו מניות במחירים מדוכאים"..
    ליבי 04/03/2020 16:59
    הגב לתגובה זו
    2 2
    עוד יגלו שהמדוכא של היום, הוא העליז של מחר...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות