מה זאת רפואה מרחוק ולמה מניית ליבונגו זינקה בחודש האחרון?

חברות שירותי הבריאות מקבלות זרקור על רקע הקורונה; המטרה שלהן לשפר את חייהם של חולים באמצעות מכשירי הקצה. יונתן מצ'אדו, מנהל תחום הבריאות בקרן ההון סמסונג נקסט בראיון
 | 
telegram
(2)

ההשקעות בסקטור הבריאות הן עצומות. הסקטור הגלובלי מוערך בכ-3 טריליון דולר. זה עוד לפני השקעות העתק בגלל וירוס הקורונה. התחום הזה צפוי להמשיך ולצמוח גם בעתיד ואולי בשיעורים גבוהים יותר מבעבר. 

כשמדברים על תחום הבריאות לרוב מתכוונים לתחום התרופות, ו/ או למכשור רפואי, אבל תחום הבריאות הרבה יותר רחב כיום משני הענפים המרכזיים האלו - תרופות ומכשור רפואי. הפעם נתרכז בסקטור השירותים הבריאותיים, שמחולק לשניים פחות או יותר. הסקטור הראשון הוא לתחום ניהול מערכות בריאות, כמו גם הקשר שלהן עם המטופלים. הסקטור השני מתמקד ב-Well Being של המשתמשים.

המגמה שמסמנת את בריאות הציבור של המחר
דוגמה חשובה לשירותי בריאות היא השימוש הגובר של קופות חולים בשיחות וידאו בין רופאים למטופלים, כדי להוריד את כמות המטופלים המגיעים למרפאות. כמו בבנקים, גם במערכות הבריאות המודרניות מנסים להוריד את כמות החשיפה של פונים למרפאות. אין ברירה אחרת. זה התעצם כמובן על רקע משבר הקורונה והסגר - אנשים עוברים לאונליין - גם בבריאות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

זה החל לפני עשור ויותר. אז חברות כמו נייקי (סימול:NKY) הציגו אפליקציות למדידת צעדים ומדדים נוספים. בהתחלה היה לזה הייפ גדול, זה מעט נרגע, אבל יש לזה עדיין ביקוש מרשים. היום, לפי יונתן מצ'אדו, מנהל תחום הבריאות העולמי בסמסונג נקסט, זרוע החדשנות בתחום התוכנה והשירותים של סמסונג, זה בדיוק הסקטור החם היום. הקרן העולמית עם נציגויות בארצות הברית ובאירופה, משקיעה בהיקף של 150 מיליון דולר ומחפשת השקעות בתחום המיזוגים והרכישות, AI ועוד. בראיון לביזפורטל הוא מספר על אסטרטגיית ההשקעות של סמסונג נקסט ועל מה הוא באופן אישי מחפש בהשקעות.

 
יונתן מצ'אדו, סמסונג נקסט; קרדיט צילום: Ariel Efron

איך אתה ניגש להשקעה בחברה?
"הגישה הישראלית היא יותר אופרטוניסטית. אנחנו מנסים לבנות תזה של השקעות ללכת לכל תחום עם רמת מומחיות כמה שיותר גבוהה. הרבה מחקר. אני בניתי את תזת הבריאות שלנו. צריך לדעת מה הטרנדים, איך זה מועיל לסמסונג ומה הזווית שלי על מה שמתפתח והולך להיות מעניין. אז כשאני ניגש לשוק אני מגיע עם המון ידע.

"אחד הטרנדים הוא דמוקרטיזציה של שירותי בריאות. במקום להגיע לקליניקה לרופא, המערכת קורסת ורוצים להוציא שירותים החוצה, לקצה. לסמסונג זה טוב. כי בהרבה מקרים מכשירי הקצה הם שלנו.

"משזיהיתי את זה, אני מחפש שירותים שיעזרו לנו לייצא את השירותים באמצעות המכשירים של סמסונג. בתוך עולם של מלא חברות, אני מוצא את מה שמתאים לי  באופן ממוקד מבלי שאני סגור לשמוע על תחומים חדשים. אחת הדוגמאות healthy.io שהשקענו בה, מאפשרת להחליף מעבדה רפואית בטלפון ולבצע מגוון בדיקות שתן באמצעות הטלפון הנייד.

"עוד דוגמא היא חברה בשם DayTwo שגם בה הובלתי את ההשקעה של סמסונג נקסט, והיא (לאחר בדיקת של הmicrobiome) מייצרת דייטה מותאמת אישית שמתוקשרת לאנשים דרך אפליקציות בנייד."

אילו פרמטרים אתה מודד?
בתחום הבריאות, חשוב מאוד שלצוות יהיה רקע רלוונטי בתחום ולו בצד העסקי של מכירות לתוך מערכות הבריאות הרלוונטיות (אירופאיות / אמריקאית). גם היתרון התחרותי שאפשר להשיג הוא מהותי. 

"עד להתפרצות הקורונה, היינו ב-"שוק של יזמים" – כלומר שוק שיש בו יותר כסף מאשר רעיונות טובים. בשוק כזה היתרון הוא אצל היזמים, ועל המשקיעים להיות בררנים מאודץ בשוק כזה עצם גיוס הון ע"י חברה אינו מהווה אינדיקציה לאיכות חברה כמו בתקופה שבה השוק הוא "שוק של משקיעים.

"מאז התפרצות הקורונה, הרבה יזמים ומשקיעים צופים שאנחנו בתחילתו של שוק של משקיעים. לטעמי, 2 הרבעונים הבאים יהיו קריטיים וככול שהמשבר יימשך אכן צפוי שהשוק יהיה פחות ידידותי ליזמים".

ספר על שוק הבריאות העולמי
"שוק הבריאות זה שוק שאין שני לו בגודל. השוק העולמי מוערך ב-3 טריליון דולר. זה שוק משוגע מבחינת הגודל. כל תת קטוגריה אזוטרית, דברים שלא שמעת עליהם מעולם, מוערכת במיליארדים. אין לזה אח ורע באף תחום אחר.

"צריך גם להבין שכל מערכת היא שונה מהשנייה. אחד הטרנדים בארצות הברית, היא לעשות את מה שישראל עושים במשך שנים. כלומר היום יש ניסיון להאחדה של ה-DATA, כי מערכת הבריאות מאוד מבוזרת ותלוי איפה אתה מבוטח. היתרון שלנו זה שאנחנו יודעים על ההיסטוריה הרפואית עשרות שנים אחורה".

אז מה הטרנד המוביל היום בתחום?
"היום הטרנד המוביל הוא לחזור ל-WELLNESS אבל לתת ערך אמיתי לצרכן הקצה. נניח אפשר למדוד דפיקות לב דרך הטלפון למישהו בעל בעיות לב, זה מאפשר גם לתת לו התראות בנושא וגם להתריע בפני רופאים אונליין. יש לזה המון משמעויות. צריך לייצר ממשק שיעזור לאנשים עם צרכים אמיתיים ולשפר להם את איכות החיים".

תן לי דוגמה למניה שמייצרת דיסרפשן בשוק
"תראה זה שוק די צעיר עדיין. יש חברה שהונפקה לא מזמן שקוראים לה Livongo (סימול: LVGO), שעוסקת בתחום ניהול מחלות כרוניות, שעוסקת ספציפית בשיפור חייהם של חולי סוכרת – כאלה שנדרשים לטיפול יומיומי.

"החברה היא עם מרקט קאפ של 3.3 מיליארד דולר (המשבר עשה לה טוב - היא עלתה ב-20% בחודש האחרון - א.ל), היא צעירה ורווחית והמכפיל רווח שלה סביר בהינתן הצמיחה. יש פייפליין של חברות בתחום שהולכות לכיוון. זה גם משהו שאנחנו מחפשים – טכנולוגיות שעוזרות לאנשים ושאפשר יהיה להטמיע אותם במכשירי סמסונג".

ליבונגו היא אכן מניה מעניינת מאוד. התחזיות הממוצעות של הרווח למניה של האנליסטים עולה מהפסד של 0.3 סנט למניה ב-2020, לרווח של 0.13 סנט למניה ב-2021. ההכנסות צפויות לקפוץ מ-267 מיליון דולר ב-2020, לרמה של 431 מיליון דולר בשנה הבאה.

העלייה במכירות החברה צפויות להיות 63% השנה ו-61% ב-2021. מאז שהונפקה המניה היא אמנם ירדה ב-20% מרמה של 38 דולר למניה ל-33 דולר למניה, אבל היא כבר ביקרה לפני שבועות בודדים ב-22 דולר.

אסור לשכוח שמדובר בחברה יחסית צעירה, אבל כזו בעל רווחים שעולים בכל שנה. כך שנראה שרק התחזיות מותירות את המחיר למטה.

מה לדעתך צפוי לנו בעתיד בשוק הזה?
"תהיה בהתחלה נסיקה של חברות, אבל נראה קונסלידציות מסוימות, כי בעולם ה-IT לקנות חצי פיתרון זה לפעמים הגיוני, כי בסוף יש מי שיחבר בין הפייר וול לאנטי וירוס. בבריאות, פציינט הסכרת לא רוצה אפליקציה אחת לזריקות ואחרת למדדים אחרים. הוא רוצה אפליקציה אחת שתיתן לי מענה על כל הבעיה במקום, מה שנקרא one stop shop. וזה גם מתבקש. בתחום קוראים לזה מודל פול סטאק".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    TDOC - Teladoc Health, Inc.
    ברווז 13/04/2020 00:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סימול TDOC נותנים אותו שירות, ויש יציביות הרבה יותר טובה : )
    סגור
  • 1.
    כתבה מענינת ומאירת עיניים?? (ל"ת)
    יו 12/04/2020 23:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות