"הנפט עלול לרדת מתחת ל-30 דולר, אבל בטווח הבינוני הוא יעלה"

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי מסביר מה עומד מאחורי צניחת מחירי הנפט, מה תמונת מצב הביקושים וההיצעים בנפט ובגז, ולמה הוא סבור שמחיר הנפט יתקן למעלה; האם יש כאן בשורה לקבוצת דלק?
 | 

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי אופטימי בקשר למחירי הנפט. הוא אמנם סבור שהמחיר יכול לרדת בטווח הקצר מתחת ל-30 דולר, אבל בטווח הבינוני והארוך המחיר לדעתו יתקן. בקבוצת דלק בטח אוהבים את התחזית הזו. על רקע המשבר הגדול של  דלק קבוצה +1.52% דלק קבוצה 47,570 +1.52% דלק קבוצה בסיס:46,860 פתיחה:46,880 גבוה:47,570 נמוך:46,880 תמורה:1,330,831 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הם היו מאמצים בשתי ידיים את הערכותיו - דלק נזכיר איבדה בימים האחרונים 60% משוויה ואגרות החוב שלה מבטאות חברה שהיא רגל וחצי בהסדר חוב (להרחבה). עם זאת, גם במחירי נפט גבוהים יותר, קבוצת דלק בברוך. יש סביבה שאלות פתוחות רבות - רצון של מחזיקים לעצור תשלומים כדי לא להגיע למצב של העדפת נושים, חשש גדול מפתיחת חוזים קיימים, ונקודת איזון כלכלית במחיר נפט גבוה בחלק מהמאגרים של איתקה. נקודת האור היא הגידורים שנעשו על רוב המכירות בשנתיים הקרובות. 

"החוזים העתידיים על הנפט צנחו בתחילת השבוע ואיתם המחירים בשוק", מתאר בפמן, "המסחר בשוק הנפט נפתח השבוע בירידה חדה של מחיר הנפט ל-30-35 דולרים לחבית. זאת, על רקע כישלון השיחות של OPEC לצמצום מכסות יצור הנפט, הצהרת ערב-הסעודית להגדלת יצור הנפט בחודש הקרוב", כותב בפמן בסקירה על המצב בשווקים, "כמו כן, קיימת ירידה בביקוש העולמי לנפט כתוצאה מהתפשטות וירוס הקורונה.

"במהלך השבוע האחרון, מגמת הירידה במחירי הנפט התחזקה וכאמור קיבלה תנופה משמעותית נוספת עם כישלון השיחות. לצד החשש מפני האטה בכלכלה העולמית וירידת הביקוש לנפט, נרשמה עלייה של 800,000 חביות נפט במלאי המסחרי של ארה"ב, לעומת רמת המלאי שפורסמה בסוף שבוע שעבר. העלייה במלאי התרחשה למרות ירידה בשיעור הניצולת של בתי הזיקוק בארה"ב לרמת ניצולת של 86.9%, ולמרות ירידה של כ-477,000 חביות נפט ביום ביבוא נטו, שנוצרה על רקע עלייה של 20,000 חביות נפט ביום ביבוא ברוטו, והיצוא ברוטו שעלה ב-497,000 חביות נפט ביום.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הביקושים לנפט יורדים
"עוד בצד ההיצע, פגישת חברי ארגון OPEC ב-5-6 במרץ נכשלה כישלון חרוץ. רוסיה התנגדה להצעת חברי OPEC לקיצוץ נוסף במכסות יצור הנפט, שנועד למנוע ירידה נוספת במחירי הנפט על רקע הירידה לביקוש לנפט שנובעת מהשפעתה של התפשטות וירוס הקורונה על הכלכלה העולמית. התנגדות רוסיה לקיצוץ במכסות יצור הנפט, נובעת מכך שתקציבה עמיד יותר מאשר בעבר בפני ירידה במחיר הנפט, ועל רקע אי פגיעה ביצוא הנפט הרוסי לאסיה במהלך חודש פברואר, למרות השפעת התפשטות וירוס הקורונה על הביקוש לנפט העולמי בכלל ועל הביקוש לנפט בסין בפרט.

"נראה שאי ההסכמה של רוסיה לקיצוץ מכסות הייצור נועד להוריד את מחירי הנפט על מנת לפגוע בכדאיות תעשיית פצלי השמן בארה"ב, במטרה להעניש את ארה"ב על הסנקציות שהוטלו על צינור הגז הרוסי Nord Stream 2 שנועד לייצא גז טבעי רוסי לאירופה דרך גרמניה, ולחזק את כוחה הגלובלי של רוסיה באירופה ובפרט בגרמניה. נראה שמדובר בפתיחה של מלחמת נפט שבמסגרתה רוסיה וסעודיה מנסות להגדיל את נתח השוק שלהן ובדרך זו לשמר את הפדיון שלהן באמצעות הגדלת כמות הנפט הנמכרת, זאת על אף מחיר הולך ופוחת.

"עוד בצד ההיצע, במהלך חודש פברואר, יצור הנפט של OPEC ירד ב-480,000 חביות ביום לרמה הנמוכה מאז המשבר הפיננסי ב-2009 של 27.91 מיליון חביות ביום, כתוצאה מקיצוץ וולנטרי בייצור הנפט של המדינות החברות ב-OPEC וכן כתוצאה מעצירת יצוא הנפט מלוב, על רקע הסכסוך המתמשך שבין הצבא והממשלה בלוב.

"הביקוש לנפט באירופה בכלל ובאיטליה בפרט צפוי להתמתן, כתוצאה מהתפשטות וירוס הקורונה באירופה והשפעתה השלילית על הכלכלה. מדובר בהשפעות שונות הנובעות מצמום ביקוש לאנרגיה לצרכי תחבורה ותובלה שונים וכן על רקע האטה ניכרת הצפויה בפעילות הכלכלית האירופאית. לעומת זאת, כלכלת סין מתחילה להראות סימני התאוששות ראשונים וחזרה חלקית לפעילות, זאת למרות שהתפשטות וירוס הקורונה טרם נבלמה לחלוטין. במסגרת המהלכים לחדש את הפעילות בסין, נציין שבתי הזיקוק בסין הגבירו את פעילות הייצור בשבוע האחרון ב-300,000 חביות ביום לעומת השבוע שעבר שגם בו הם העלו את יצור הנפט, לאחר שבאמצע פברואר יצור הנפט בבתי הזיקוק ירד ב-25%. בנוסף, סין החלה להחזיר אנשים לעבודה באופן הדרגתי, מה שצפוי להעלות חזרה את הביקוש של סין לנפט, לאחר שהוא ירד ב-13% בפברואר לעומת החודש הקודם. נתוני הביקוש לאנרגיה לצרכי הפקת חשמל מלמדים גם הם על עלייה מסוימת.

"במבט קדימה לתקופה הקרובה, מחיר הנפט יושפע בטווח הקצר מההחלטות שיקבל ארגון OPEC, מהחלטות רוסיה ומן ההערכות בנוגע להתפשטות וירוס הקורונה בסין ובעולם והשפעתו על הכלכלה העולמית. כפי הנראה, שוק הנפט נכנס לתקופה של תחרות על נתחי שוק, בין OPEC לבין רוסיה, מה שצפוי לגרום לירידה נוספת במחירי הנפט בטווח הזמן הקצר. מצד שני, ירידת מחירי הנפט צפויה לגרום לירידה במספר האסדות הפעילות, בהתאם למתאם החיובי, הבין-זמני, שבין מחירי הנפט לבין מספר האסדות הפעילות, וכתוצאה מכך היצע הנפט יקטן.

"בטווח הבינוני, ישנם מספר גורמים התומכים בביקוש לנפט ובהם: המשך צמיחת כלכלת ארה"ב, אף אם בקצב איטי; מהלך יישום תקנות IMO 2020 שיעלה את הביקוש לתזקיקים דלי גופרית; אופטימיות זהירה השוררת בשוק כתוצאה מהחתימה על שלב א' בעסקת הסחר שבין ארה"ב ובין סין, הצפויה להביא בהמשך לשיפור הדרגתי במגזר היצרני במהלך המחצית השניה של שנת 2020. אולם כפי הנראה כרגע, כתוצאה מהתפשטות וירוס הקורונה, סין תתקשה לקיים בזמן הקרוב את התחייבותה בשלב א' בהסכם הסחר להגדיל את היקף רכישות האנרגיה מארה"ב ב-52.4 מיליארד דולרים בשנתיים הקרובות. במהלך המחצית השניה של 2020,

"לאחר בלימת התפשטות וירוס הקורונה, הביקוש לנפט צפוי לחזור לצמוח בעולם בכלל ובסין בפרט. עם עצירת וירוס הקורונה וחזרה הדרגתית של המפעלים בסין לפעילות, הביקוש לנפט בסין צפוי לעלות בשיעור חד ולגרום לעלייה במחירי הנפט. הביקוש לנפט ברביע הקרוב צפוי לקטון ב-3.8 מיליון חביות ביום, ירידה זו בביקוש היא חריפה יותר מאשר הירידה בביקוש לנפט בתחילת 2009.

"ברביע השני של השנה, מלאי הנפט צפוי להישאר גבוה כתוצאה מהירידה בביקוש לנפט ושוק הנפט צפוי להישאר בעודף במהלך המחצית הראשונה של 2020. אולם, הביקוש לנפט במחצית השנייה של 2020 צפוי לגדול ולאזן את שוק הנפט. להערכת ה-IEA, הביקוש לנפט יצמח ב-2020 ב-800,000 חביות נפט ביום. צפי זה משקף צמיחה בביקוש לנפט הנמוכה מהצמיחה הממוצעת ב-10 שנים האחרונות שעומדת על 1.3 מיליון חביות ביום. בצד ההיצע, יצור הנפט בארה"ב צפוי לצמוח ב-2020 ב-860,000 חביות ביום. צמיחה זו נמוכה בכ-450,000 חביות ביום לעומת הצמיחה בייצור הנפט בארה"ב בשנת 2019 שהייתה 1.3 מיליון חביות ביום".

רוסיה וערב הסעודית ברוגז
"כישלון הפגישה שבין ארגון OPEC בהובלת ערב הסעודית ובין רוסיה הובילו לפירוק ארגון OPEC+, לאחר שלוש שנים בהן רוסיה וערב הסעודית הצליחו להגיע להסכמות ולפשרות, ופתחו את שוק הנפט לתחרות בין שתי יצרניות נפט מרכזיות OPEC בהובלת ערב הסעודית ורוסיה.

"התחרות שנפתחה בין רוסיה וערב הסעודית בתפיסת נתחי שוק הנפט, תוך ניסיון לשמר את הפדיון באמצעות הגדלת נתח השוק, גורמת עתה לירידה חדה במחיר הנפט. ירידה זו במחיר הנפט צפויה לפגוע במדינות המייצרות נפט ובפרט ברוסיה ובארה"ב שייצור הנפט שלהן יקר יותר (20 ו-16 דולרים לחבית נפט בהתאמה) לעומת ערב הסעודית שייצור הנפט שלה זול משמעותית (2.80 דולרים לחבית נפט). במידה והתחרות על נתחי שוק תימשך, מחיר הנפט ימשיך להישאר נמוך וצפויה פגיעה בהכנסות יצרניות הנפט, הגדלת הגירעון התקציבי של ערב הסעודית ורוסיה וכן עלייה של תשואות האג"ח הממשלתיות שלהם. בנוסף, מחיר הנפט הנמוך צפוי לגרום שינוי במאזן האנרגיה של ארה"ב שנהפכה מיבואנית נפט מרכזית ליצואנית הנפט הגדולה בעולם כתוצאה מהרחבת תעשיית פצלי שמן, היות שבמחירי נפט נמוכים יצור פצלי השמן אינו כדאי כלכלית וגם עלול להעמיד יצרני נפט קטנים ובינוניים במצב של אי-יכולת לשרת את היקפי החוב הגדולים שלהם.

"מצד המדינות הצורכות נפט, כגון גוש האירו, הודו, יפן וסין, ירידה במחיר הנפט מקטינה את עלות הייצור ומעודדת צמיחה של התוצר וכן מפחיתה את מחיר המוצרים לצרכן. הירידה במחיר המוצרים לצרכן מגדילה את ההכנסה הפנויה של הצרכנים וכתוצאה מכך גורמת לעידוד הצמיחה. אולם, התפרצות וירוס הקורונה והסתגרות האנשים בבתים מונעת את עידוד הצמיחה שנוצר מהגדלת ההכנסה הפנויה של הצרכנים והחיסכון הלאומי צפוי לגדול. ירידת המחירים מציבה את המשקים בפני סיכון לדפלציה בתקופה בה הבנקים המרכזיים מוגבלים בכלים שיש להם לעידוד אינפלציה. כך, למשל, הריבית בגוש האירו וביפן נמצאת כבר שלילית, מצב המקשה על הבנקים המרכזיים להתמודד עם הגברת הסיכון לדפלציה.

"הירידה החדה במחיר הנפט, הגבירה עוד את מידת אי- הוודאות בשווקים הפיננסים הקיימת ממילא על רקע החשש מההשפעות הכלכליות של התפשטות וירוס הקורונה וגרמה לעלייה בתנודתיות בשווקים הפיננסים הצפויה להישאר בטווח הקרוב עד להתבהרות המצב החדש בשוק. במידה והתחרות על נתחי השוק בין רוסיה וערב הסעודית תימשך, מחירי הנפט שישארו נמוכים צפויים לגרום להורדת דירוג הריבית לחברות האנרגיה ויתכן שחלק מחברות האנרגיה (בעיקר החברות עם דירוג BBB ומטה) יגיעו לחדלות פירעון. מדובר גם בעלייה ניכרת של הסיכונים ליציבותן של מדינות יצרניות נפט ואנרגיה אחרות כמו: קולומביה, ניגריה (ומדינות אפריקה אחרות), מקסיקו ואחרות.

וירוס Wuhan coronavirus
הווירוס התפשט למספר רב של מדינות. מוקד ההתפשטות המרכזי נשאר בסין, אך ב-18 מדינות נוספות יש כבר מעל 100 אלף מקרי הדבקה מאומתים. עיקר התפשטות הווירוס מחוץ לסין מתרחשת בדרום קוריאה, איטליה ואיראן, כאשר מדינות אלו מהוות מוקד הפצה של הווירוס למדינות השכנות. "התפשטות הווירוס ברחבי העולם מחוץ לסין נשארה גבוהה במהלך השבוע האחרון", אומר בפמן, "במידה והתפשטות וירוס הקורונה מחוץ לסין תמשיך בקצב הנוכחי, תוך כדי מתן אינדיקציה מהימנה לכך שלא מצליחים להשתלט על התפשטות המחלה, תהיה לכך אינדיקציה שלילית מהותית לגבי הכלכלה הגלובלית בטווח הקרוב, והביקוש לנפט יקטן גם בשאר המדינות בהן מתפשט וירוס הקורונה.

"ההערכה הראשונית של ה-IMF הייתה אופטימית ועל פיה תהיה השתלטות על המחלה עד תום הרביע הראשון. תרחיש מציאותי יותר הוא של ה-OECD המניח השתלטות על המצב עד לאמצע השנה. עם זאת, יתכן ומשך הזמן יארך עד למחצית הראשונה של 2021, מועד שעד אליו ישנה תקווה לפיתוח חיסון לשימוש המוני.

"הניסיון עד כה, בסין ובדרום קוריאה הוא שמידת התחלואה מן הווירוס עולה במהירות בשבועיים הראשונים מאז תחילת ההתפרצות, מגיעה לשיא, ולאחר מכן בתוך כשבועיים-שלושה, יורדת. נראה שמדובר בתוצאה של יישום משטר בידוד קפדני, שהרי אין בעת הנוכחית תרופה או חיסון המאושרים לשימוש. התחלואה באירופה, בעיקר באיטליה, החלה בראשית חודש מרץ, ובמקביל החלה תחלואה גם בארה"ב. כלומר, על פי הניסיון בדרום קוריאה, חודש מרץ כולו צפוי להיות מושפע מהרעה במצב נוכחות הווירוס וזה מה שישפיע על השווקים וההערכות לגבי הפחתת ריבית, מחירי נפט, אפשרות של מיתון, קריסת סקטורים ועוד. לאחר מכן, קיים חשש מפני התפרצות המחלה במקומות אחרים.
מלאים בארה"ב

"מלאי הנפט הגולמי המסחרי בארה"ב עלה במעט בשבוע שהסתיים ב-28/2/20 ודו"ח הנפט האמריקני של ה- EIA, שפורסם בסוף שבוע שעבר, מעריך כי כמות הנפט הגולמי באחסון מסחרי עלתה בכ-800,000 חביות. העלייה במלאי התרחשה למרות ירידה ביבוא הנפט נטו בשיעור של 18.6%, שנבעה מעליית יצוא הנפט ב-497,000 חביות, על רקע עלייה ביבוא הנפט של 20,000 חביות. מלאי הנפט צפוי לרדת במחצית השנייה של השנה למרות העלייה הצפויה בייצור הנפט המקומי, זאת כתוצאה מההתאוששות הצפויה בכלכלת סין לאחר עצירת וירוס הקורונה, עלייה ביצוא הנפט מארה"ב והצמיחה הצפויה בכלכלת ארה"ב".

משק הגז הטבעי
מלאי הגז הטבעי בארה"ב (Henry hub) נמצא ברמה גבוהה בשל החורף המתון שהיה בארה"ב בחודש האחרון. הגז הטבעי של ארה"ב הינו בעל חשיפה גבוהה לשוק האסייתי, וכתוצאה מהתפרצות וירוס הקורונה הביקוש לגז ירד וגרם לירידה במחירי הגז הטבעי אשר הגיעה בסוף השבוע לרמה של 1.77 דולרים ל-MMBTU. "הירידה הגלובלית בביקוש לגז טבעי באסיה נובעת בעיקר מהירידה בביקוש ל-LNG בסין וביפן שהן יבואניות מרכזיות של גז טבעי מאסיה (אינדונזיה ומלזיה)", מסביר בפמן, "הירידה בביקוש לגז טבעי בסין לא צפויה לפגוע ביצוא הגז הטבעי של ארה"ב, היות שגם לפני התפרצות וירוס הקורונה ארה"ב לא יצאה גז טבעי לסין, זאת בין היתר כתוצאה ממלחמת הסחר ששררה ביניהם.

"התפרצות וירוס הקורונה ביפן ודרום קוריאה, שהן יבואניות מרכזיות של גז טבעי מארה"ב, מהווה סיכון ליצוא הגז הטבעי של ארה"ב. התפשטות וירוס הקורונה באירופה עלולה לגרום לזעזועים בשוק הגז האירופאי ולירידה במחיר הגז הרוסי, המחזיק בנתח שוק של מעל 30% בשוק הגז הטבעי האירופאי. בפרט אם הווירוס יתפשט בנורבגיה, שהיא יבואנית הגז הרוסי הגדולה בגוש האירו. להערכתנו, מחיר הגז הטבעי צפוי להישאר בסביבתו הנוכחית בטווח הזמן הקצר עד לעצירת התפשטות ווירוס הקורונה. בטווח הבינוני, מחיר הגז הטבעי בארה"ב (Henry hub) צפוי לעלות חזרה עד סוף השנה לרמה הגבוהה מ-2 דולרים ל-MMBTU כתוצאה מהגידול ביצוא הגז מארה"ב ומכך שהביקוש המקומי לגז טבעי לא צפוי לקטון.

בטווח הקרוב, בהנחה שהווירוס עדיין לא ייבלם מעריך בפמן המשך ירידה במחיר הנפט - "במהלך השבועות הקרובים, בהינתן שתהיה פגיעה של ממש בתחומי פעילות כלכלית רבים בסין ובאזורים אחרים בעולם, צפויה ירידה של מחירי הנפט אל מתחת ל-30 דולרים לחבית BRENT", הוא מעריך ומוסיף - "ככל שתהיה אינדיקציה לגבי בלימת התפשטות הווירוס בעתיד הקרוב, תהיה לכך תרומה להתייצבות מחירי הנפט ובהמשך אף עלייה מחודשת במחיר. באופן דומה, במידה והתרופה הנסיונית Remdesivir (או תרופה אחרת) תצליח לעצור את התפשטות המגיפה, וכן במידה ויפותח חיסון שיעצור את המשך התפשטות המגיפה, כלכלת סין תחזור למסלול צמיחה, והשוק ישוב להתמקד בצפי שסין תבצע רכישות גדולות של נפט גולמי ותשומות אנרגיה נוספות מארה"ב על חשבון יצרניות במדינות אחרות.

"בנוסף, במידה ורוסיה תחזור לשתף פעולה עם ארגון OPEC והתחרות על נתחי שוק בין רוסיה וערב הסעודית תיפסק (תרחיש עם סבירות נמוכה לעת עתה), מחירי הנפט יעלו.
על פי החוזים העתידיים, מחיר חבית נפט מסוג BRENT צפוי להתייצב עד לסוף 2020 סביב 43 דולרים לחבית ומחיר חבית נפט מסוג WTI צפוי להתייצב סביב 37 דולרים לחבית עד סוף 2020. להערכתנו, עם קבלת סימנים ראשוניים לכך שווירוס Wuhan coronavirus מתחיל להיבלם, במקביל לחידוש ההבנות שבין רוסיה לבין OPEC, מחיר חבית BRENT צפוי לעלות כתוצאה מצפי לעלייה מחודשת בביקוש לנפט בשוק הסיני, וכתלות במהירות ההתאוששות בכלכלה העולמית במחצית השנייה של 2020".

תגובות לכתבה(10):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 10.
    המלך הוא ערום
    vvc 10/03/2020 13:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בסוף יופל האסימון למקבלי החלטות - זאת המחלה הכי קלה שהייתה באלף שנה . מיליונים נדבקו בנגיף ולא חלו (הם פשוט לא נבדקו) ולא משנה אם הם היו בחול או לא היו. יש להימנע מקירבה לאנשים חולים או מבוגרים ללא אמצעי הגנה. זה כל הסיפור . יאלה קדימה להניע את המשק.....
    סגור
  • 9.
    המלך הוא ערום
    vvc 10/03/2020 13:14
    הגב לתגובה זו
    2 0
    בסוף יופל האסימון למקבלי החלטות - זאת המחלה הכי קלה שהייתה באלף שנה . מיליונים נבדקו בנגיף ולא חלו (הם פשוט לא נבדקו) ולא משנה אם הם היו בחול או לא היו. יש להימנע מקירבה לאנשים חולים או מבוגרים ללא אמצעי הגנה. זה כל הסיפור . יאלה קדימה להניע את המשק.....
    סגור
  • 8.
    זה לא תופס בישראל
    דודי 10/03/2020 12:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רק בישראל מנותקים מהעולם והנפט בשיאו . גם אם בכל העולם הנפט ירד לדולר אחד לחבית ,ממשלת ישראל תוזיל את הדלק רק ב-5 אג' .חזירות משוועת .גם כשאזרח מייצר חשמל בביתו עולה לו כמו בחברת חשמל
    סגור
  • 7.
    כול התחזיות בנוגע לנפט כשלו ועדיין יש מי שחוזה פני עתיד
    תזקיק 10/03/2020 12:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הכול שטויות.
    סגור
  • 6.
    אצלנו הגלקניירד בחצי אחוז (ל"ת)
    צחי 10/03/2020 11:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 5.
    אל תצפומליאיגת מחיר הדלק וסולר
    צחי 10/03/2020 11:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רמת המס אצלנו גבוהה
    סגור
  • 4.
    אצלנונהדלק יירד ב 1 או 2 אחוז (ל"ת)
    רומי 10/03/2020 11:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    הכנעני
    רמיאל 10/03/2020 11:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    למה עלול לרדת? ירידה של מחירי הנפט היא דבר טוב, דבר מצויין! זה טוב לכלכלה שלנו ורע לאויבים שלנו מסביב שמתרסקים עם מחירי הנפט.לטובת מי אתם בדיוק?
    סגור
  • 2.
    איפה כל ה"מומחים" לפני , כולם חכמים ויודעים בדיעבד
    משה 10/03/2020 10:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חחח, ממש פורים היום.
    סגור
  • 1.
    וואוו- קראתי את הכותרת- איזה חכם- כל הכבוד (ל"ת)
    יוסי 10/03/2020 09:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות