בריטניה הורידה את הריבית ב-0.5% בניסיון למנוע התדרדרות כלכלית

בבריטניה מקווים שהצעדים הכלכליים ימתנו את השפעת הווירוס על הכלכלה. סין מתאוששת מהווירוס, ארצות הברית מתדרדרת עם למעלה מ-1,000 מקרים מאובחנים
 | 
telegram

הבנק המרכזי בבריטניה מציג ניסיון למנוע את המכה הכלכלית הצפויה מווירוס הקורונה, המתפשט במהירות בממלכה. הבוקר הבנק המרכזי של בריטניה חתך את הריבית ב-50 נקודות בסיס, מ-0.75 ל-0.25. רבים בכלכלה הבריטית ציפו למהלך, אולם לא ברור אם אכן המהלכים ימנעו האטה כלכלית בכלכלה השישית בגודלה בעולם.

כניסיון לבלום את ההשפעות הכלכליות של הנגיף על הממלכה. בנוסף, הבנק השאיר את ההתחייבויות הרכש הממשלתיות (Gilt) על 435 מיליארד לירות שטרלינג. כמו כן, הבנק ימשיך לרכוש אג"ח תאגידי ב-10 מיליארד לירות שטרלינג.

עם זאת, יכול להיות שכל הצעדים הללו הם כוסות רוח למת, לאחר שההערכות במדינה הן כי בימים הקרובים יתגלו עוד אלפי מקרים של הנגיף – שמייצג את מספר הנדבקים מלפני שבועיים. דבר זה עלול להוביל לצעדים דרסטיים של ממשלת בריטניה, שעלול להגיע עד לכדי סגר מלא על המדינה כמו שמתרחש כעת באיטליה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ימים יגידו.

סגר ראשון בארצות הברית
גם בארצות הברית המצב מתדרדר, כשכבר ישנם למעלה מ-1,000 מקרים מאובחנים של וירוס הקורונה. בניו הייבן שבניו יורק המצב כל כך גרוע, שהלילה מושל המדינה, אנדרו קואומו, הורה על סגירת המחוז והחלת משטר צבאי בניסיון למגר את התפשטות הנגיף נסגר מחוז ניו הייבן שבמדינת ניו יורק והוחל שם משטר צבאי, בניסיון למנוע את המשך ההדבקה.

הדיווחים מניו יורק מפילים את החוזים העתידיים לנמוך של 3%, אולם ניצחונו של ג'ו ביידן על פני יריבו ברני סנדרס במרוץ לראשות המפלגה הדמוקרטית, מעלה מעט את החוזים חזרה לאזור ה-2.2%. באדום כמובן.

עד כה מתו בארצות הברית 31 בני אדם כתוצאה מהנגיף, כשמספר החולים כבר מתקרב ל-120 אלף בני אדם בעולם. בשל לקויות רבות בהכנות לקראת בוא המגפה לארצות הברית ומערכת בריאות מפוזרת ולא ערוכה, החשש הוא שמספר החולים ימשיך להאמיר ואזורים נוספים יוכנסו לבידוד.

סין מתאוששת אבל לא בטוח שזה הסוף
האם סין הגיעה לנקודה המפנה בכל הנוגע למלחמתה בנגיף הקורונה שהתפשט שם מחודש דצמבר והפך בשבועות האחרונים למגפה עולמית? על פי קלווין טיי, האחראי האזורי על השקעות מטעם קרן ניהול העושר של בנק UBS. "ישנה תחושה ונראות כי יכולת הייצור חוזרת לסין וזה יהפוך אותה למדינה הראשונה בעולם שמצליחה לעשות זאת", אמר טיי בראיון ל-CNBC.

כאמור, כלכלת סין חטפה מכה קשה מאוד מהווירוס שהתפרץ בשלהי 2019. מחוז ווהאן נסגר הרמטית עד היום, כשבשלב מסוים למעלה מ-500 מיליון בני אדם היו תחת הגבלת תנועה. בשל כך, נוצרה השפעה מיידית על שרשרת הייצור העולמית, כך שמומחים צופים שהווירוס צפוי לפגוע אנושות במעמדה של סין כיצרנית הגדולה בעולם.

עם זאת, ולמרות ביקורו אתמול של נשיא סין, שי ג'ינפינג במחוז ווהאן, מוקד ההתפרצות של המחלה, יש כאלה שחושבים שזה מוקדם מדי לחגוג. "הביקור של ג'ינפינג היה סימבולי, אבל צריך להיות מאוד מודאגים, כי ישנה עלייה במקרים של ייבוא הווירוס מחוץ לסין בחזרה למדינה, מה שעלול להצית את ההתפרצות מחדש", אמרה איריס פאנג, הכלכלנית הראשית של ING לאזור סין.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות