עסקים בימי קורונה – ממשיכים למרות הכל

יש להתכונן לעבודה מהבית, לתרגל תרחישי קיצון ולהכין מיפוי של נקודות התלות של העסק - מספר צעדים חיוניים להגנה על כוח העבודה של בעלי העסקים בישראל ואשר יכולים לסייע להבטיח את המשך הפריון
 | 
telegram
(1)

ישראל התמודדה, ועדיין מתמודדת, עם מספר תרחישים העלולים לגרום לפגיעה בליבת העסקים שלה. חלק מתרחישים אלה נראו לכאורה בלתי סבירים. מי האמין שיפול מטח טילים על תל אביב, שלא לדבר על הדרום שחוטף עוד ועוד טילים? גם למפגעי הגשם שירד באופן מפתיע מן השמיים לא ממש היינו מוכנים.

מגיפה הייתה תמיד אי שם ברשימת תרחישי החירום הלאומיים, אך, לשמחתנו, עד היום לא נזקקנו ליישום תוכניות להתמודדות עמה. אז זהו שזה הגיע. הקורונה באה וערבבה לנו שוב את כל הקלפים.

מערכת הבריאות שלנו עוסקת בהכנות לתרחיש מגיפה כבר עשרות שנים. נראה כי לפחות הצעדים הראשונים שננקטים בתחום זה מעמידים אותנו מוכנים להתמודדות באופן טוב יותר מאשר במדינות אחרות בעולם, לרבות אחינו הבכורים בארה"ב. האם גם הגופים העסקיים מוכנים להתמודדות עם מצב זה שהתחלתו די ברורה אבל לא ממש ברור עד מתי הוא ימשך ולאן הוא יתגלגל? לא בהכרח.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התחפושות נשארות בארון השנה. ארגונים בארץ הגיבו להתפרצות האחרונה של הנגיף במגוון דרכים, החל מהגבלת נסיעות עובדים לא חיוניות וכלה בביטול אירועים גדולים. אך האם זה מספיק להתמודדות עם המצב לאורך זמן?

מגיפה עלולה לפגוע במצבת כוח אדם חיוני, לשבש את שרשרת האספקה ​ואת כלל הפעילות העסקית של ארגונים בכל הגדלים, לפחות במהלך החודשים הבאים (מגפות, לא קורות בקיץ? הלוואי). לכן, חשוב כי כל ארגון יבחן ויעדכן את תוכניות ההמשכיות העסקית שלו בכדי להבטיח את פעילותו התפעולית ולמעשה את עצם קיומו.

כוח אדם בריא וזמין הוא הנכס היקר ביותר של כל ארגון. כפי שאנו כבר רואים, מגיפה עלולה לפגוע בעובדים מסוימים ולהביא לכך שעובדים רבים ישהו בבידוד (היום יושבים בישראל בבידוד כמאה אלך איש!). זה עלול לגרום לשיבוש משמעותי בפעילות הרגילה ולאלץ חלק גדול של העובדים לעבוד מהבית או ממקומות מרוחקים.

כדי להגן על כוח העבודה ולסייע להבטיח את המשך הפריון שלו, חשוב:

  1. לקבוע אסטרטגיה המאפשרת לעובדים להמשיך ולתפקד מבלי לסכן אותם.
  2. להתכונן לבודד עובדים אם יתעורר הצורך בכך.
  3. להבטיח שעובדים יוכלו לעבוד בצורה יעילה מהבית.
  4. להכין את הכלים, הטכנולוגיה, הקיבולת ואמצעי האבטחה התומכים בכוח עבודה מרוחק גדול.

סקרו את מדיניות משאבי האנוש שלכם. האם הבטחתם כי העובדים לא יושפעו באופן אישי אם ידרשו להיות בבידוד לתקופה ממושכת? התאימו את המדיניות כך שתאפשר גמישות רבה יותר מהסדרי העבודה הרגילים.

קבעו את סדר העדיפויות ואת דרישות האיוש המינימליות שתומכות בסדרי עדיפויות אלה, למקרה שתצטרכו לתפקד עם כוח עבודה מופחת משמעותית.

זהו את עובדי המפתח שלכם ווודאו שאנשי צוות אחרים יקבלו הכשרה מתאימה כיצד לגבות אותם בהיעדרם.

צרו תוכנית תקשורת הכוללת עדכוני מצב קבועים לעובדים ובעלי עניין אחרים.

כמעט כל ארגון קשור או תלוי באחרים. ייתכן שלא תושפעו ישירות מהמצב, אך אתם עלולים להיות מושפעים באופן עקיף מפגיעה בספק בנקודה קריטית בשרשרת האספקה ​​שלכם. הבנת התלות בישויות מחוץ לארגון היא קריטית. האם הצדדים השלישיים הקריטיים שלך מוכנים?

לסיכום
כדי להגן על פעולותיך ולהבטיח רציפות של שירותים או מוצרים ללקוחות שלך, חשוב לעשות את הדברים הבאים:

  1. מפו את התלויות שלכם בכדי להבין היכן שיבושים עשויים להשפיע על התוצר או השירות שאתם מציעים.
  2. בדקו את המוכנות של צדדים שלישיים קריטיים.
  3. זהו נקודות כשל בודדות בהם הארגון תלוי.
  4. תרגלו, עוד היום, את התרחישים שכולנו מקווים שלא יגיעו. זוהי הדרך הטובה ביותר לזיהוי פערים בתהליכי העבודה וכך להבטיח כי אתם מוכנים לעת צרה.
  5. במהלך בדיקות המוכנות, בחנו את הכלים המשמשים לשמירה ועיבוד המידע בעת חירום. ודאו כי גם בשעות קשות תשמרו על המידע שלכם ושלנו באופן מיטבי.


הכותב הינו גלעד ירון, דירקטור, מרכז הגנת הסייבר, BDO ישראל

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא הקורונה
    המבין 12/03/2020 14:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא הקורונה תכחיד את האנושות כי אם ההתמכרות של האנשים לעגל הזהב ,חולי הכלבת הכלכליים מנעו מלחמה יעילה בקורונה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות