הפד' מציג: חילוץ תמורת איסור על ביצוע רכישות חוזרות וחלוקת דיבידנד

הכלים החדשים שהציג הפד' צפויים להקל משמעותית על גיוס ההון של החברות בתקופה הקרובה אך במקביל מעוררים ביקורת רבה בעקבות ההתנהלות החברות בשנים האחרונות. הבנק מנסה להתמודד עם ביקורת זו ע"י הצבה של תנאים, האם זה מספיק בשביל הציבור?
 | 
telegram
(6)

נראה כי יש הסכמה כללית בשווקים כי אחד הגורמים העיקריים שדחפו את מחירי מניות החברות בשנים האחרונות הוא הרכישות החוזרות (BUYBACK) שביצעו החברות עצמן. החברות בעצם קונות את המניות של עצמן והביקושים האלו יוצרים עליות מחירים לצד שיפור ברווח למניה (הרווח מחולק על פני פחות מניות). רווח למניה גבוה משמעו מכפיל רווח נמוך, ואז שוב - יש ביקושים למניה. בחודש האחרון הבועה הזו התפוצצה, כאשר חברות רבות שפיזרו סכומי כסף אדירים על רכישות אלו מבקשות כעת חילוץ מהממשל האמריקני ומהפד'.

הדוגמה הטובה ביותר לאירועים אלו היא חברת בואינג (סימול:BA) שרכשה במהלך השנים האחרונות מניות בהיקף של 43.3 מיליארד דולר וביקשה בשבוע שעבר חבילת חילוץ מממשל האמריקני בהיקף של 60 מיליארד דולר. דוגמה נוספת היא חברות התעופה, שהשתמשו בעשור האחרון ב-96% מתזרים המזומנים שלהן לטובת רכישות חוזרות של מניות (לכתבה המלאה).

הפד' מספק היום "חילוץ" לחברות רבות, כאשר הודיע על השקה של מספר תוכניות שצפויות לספק תמיכה לשוק האג"ח (לכתבה המלאה). בבנק מציינים כי תוכניות אלו צפויות לעזור לחברות למנוע פשיטות רגל של החברות בתקופה הקרובה ויאפשרו לחברות להתרומם מאוחר יותר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בפד' מציבים כעת תנאי חשוב: כל חברה שתבקש להשתמש בכלים החדשים של הפד' תיהיה מוגבלת ביכולתה לחלק דיבידנדים או לבצע רכישות חוזרות (BUYBACK). בפד' לא פירטו לכמה זמן ההגבלות יוטלו.

נציין כי סוגיית הרכישות החוזרות שביצעו החברות בשנים האחרונות נמצאת כעת במוקד העניינים בארה"ב. בסופ"ש האחרון טען הנשיא טראמפ כי הוא בעד השקת תוכנית תמריצים מאסיבית לחברות, אך ציין כי הוא תומך באיסור על רכישות חוזרות של מניות "אני לא רציתי רכישות חוזרות, אני לא אהבתי אותן מההתחלה" טען הנשיא טראמפ.

בהסתכלות רחבה יותר, להחלטות בימים הקרובים סביב סוגייה זו צפויות להיות השלכות ארוכות טווח. חלק משמעותי מהפער הגדול בביצועים של המדדים בארה"ב אל מול שאר העולם בעשור האחרון נובע מהגידול המשמעותי במספר הרכישות החוזרות בארה"ב אל מול שאר העולם. 

מדדי ארה"ב מול אירופה: חלק מהפער נובע מסכומי הרכישות החוזרות ב-2 השווקים

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    דירה=קורת גג 23/03/2020 21:43
    הגב לתגובה זו
    0 2
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    סגור
  • 3.
    כל עוד המשק ללא פעילות לא יעזרו כל מאמצי הפד נקודה . (ל"ת)
    אריאל 23/03/2020 20:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    כתב מקצועי
    שוק יורד 23/03/2020 18:13
    הגב לתגובה זו
    3 0
    עמית הוא הכתב המקצועי ביותר בשוק ההון בכל האתרים הכלכליים. היחיד שמבין מה זה שוק ההון לעומק והצביע על המפולת לפני שהתחילה. כל הכבוד
    סגור
  • עמית באמת מקצוען גדול, אבל הוא לא יכול היה לחזות את המפ
    רון 23/03/2020 19:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המפולת יקירי, אף אחד לא יכול היה לחזות שיגיע וירוס קורונה
    סגור
  • 1.
    רק מעמיק את המשבר (ל"ת)
    רמיר 23/03/2020 16:55
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • טען עוד
  • מי (ל"ת)
    חיה 24/03/2020 06:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות