שוק הדיור בארה"ב בצרות? בג'יי פי מורגן מהדקים את תנאי האשראי

בבנק הגדול בארה"ב הודיעו כי לנוכח הסיכון בשווקים, המבקשים לקבל משכנתא חדשה יזדקקו לציון אשראי של לפחות 700 ויחויבו לשלם מקדמה השווה ל-20% מערך הדירה. שאר הבנקים הגדולים צפויים לבצע מהלך דומה בימים הקרובים. מניות חברות הבניה יורדות כעת בחדות. האם הפד' יציל שוב את שוק הדיור האמריקני?
 | 
telegram
(3)

שוק הדיור בארה"ב בדרך להיפגע משמעותית מנגיף הקורונה? בשבועות האחרונים עלה החשש שבעקבות ההשבתה הצפויה של הכלכלה האמריקנית בחודשים, לווים רבים יתקשו לעמוד בהחזרי ההלוואות. ע"פ הערכות של סוכנות הדירוג מוד'יס, כ-30% ממשקי הבית בארה"ב לא יוכלו לעמוד בתשלומי המשכנתאות אם השיתוק הכלכלי בארה"ב יתארך לתקופת הקיץ. לשם השוואה במשבר הסאב פריים ב-2008, שיעור האיחורים בתשלומי משכנתאות עלה לרמה של 10% "בלבד". 

במקביל, בימים האחרונים מדווח כי ג'יי פי מורגן (סימול:JPM), הבנק הגדול בארה"ב מבחינת שווי נכסים, החליט על הידוק תנאי קבלת משכנתאות לנוכח הסיכון שעלה. 

החל מיום שלישי האחרון, הבנק הודיע כי המבקשים לקבל משכנתא חדשה יזדקקו לציון אשראי של לפחות 700 ויחויבו לשלם מקדמה השווה ל-20% מערך הבית. נציין כי השינוי תנאים הנוכחי לא צפוי להשפיע על הלווים הקיימים. "בגלל אי הוודאות הכלכלית, אנו מבצעים שינויים זמניים שיאפשרו לנו להתמקד יותר בשירות לקוחותינו הקיימים", טוענים בג'יי פי מורגן. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נציין כי ג'יי פי מורגן הוא המלווה הרביעי בגודלו בארה"ב בשוק המשכנתאות ב-2019, כך שההחלטה הנוכחית צפויה להשפיע משמעותית על יכולת המימון של הקונים בחודשים הקרובים. יותר מכך, הצפי כרגע הוא ששאר הבנקים הגדולים יצטרפו למהלך של ג'יי פי מורגן ויהדקו את תנאי ההלוואות.  

המהלך האחרון של הבנק מובן לנוכח הסיכון המשמעותית שנגיף הקורונה יוצר כעת בשווקים. ע"פ הערכות, הכלכלה האמריקנית צפויה להתכווץ בקצב היסטורי של 25%-40% במהלך הרבעון ה-2 של השנה. במקביל, שיעור האבטלה בארה"ב צפוי לרמות שיא של 15%-20% במהלך החודשים הקרובים – הנתון הגבוה ביותר מאז השפל הכלכלי של שנות ה-30. המשמעות לבנקים היא פשוטה: הסיכויים שהלווים לא יצליחו להחזיר את ההלוואות עולה משמעותית. 

נציין כי דילמה דומה התרחשה בתקופה האחרונה סביב סוגיית ההלוואות של הבנקים לעסקים הקטנים. למרות הערבות שהעמיד הממשל האמריקני להלוואות אלו, הבנקים הקשיחו את תנאי מתן האשראי בגלל הסיכון בשווקים. הפתרון של הפד' במקרה זה היה הודעה על רכישת ההלוואות מהבנקים (לכתבה המלאה). 

האם גם הפעם הפד' יתערב ויממן את שוק הדיור האמריקני? בהחלט ייתכן שהפד' יידרש להתערבות נוספת במטרה למנוע קיפאון מוחלט על שוק הנדל"ן. נציין כי הבנק עושה זו כבר היום חלקית עם רכישות של אגרות חוב מגובות משכנתאות (MBS) של סוכנויות האשראי פאני מאי ופרדי מק.

ברקע לחדשות, מניות חברות הבניה יורדות כעת בחדות. תעודות הסל העוקבת אחר הסקטור (סימול:ITB ו-XHB) יורדת כעת עד 5.4%.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    הפד
    המשועמם 14/04/2020 10:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הפד מלאים כל דבר שזז לכן אין בעיה גם במקרה זה. מה שנותר לפד לעשות כדי לגרום למשק לפרוח ולצמוח הוא לחלק לכל אזרח משכורת של 2000$ כל חודש בחודשו.
    סגור
  • 2.
    web pager
    ran 13/04/2020 17:42
    הגב לתגובה זו
    1 0
    go up and make money with solar wind rtc
    סגור
  • 1.
    לפי כתבות הפימפום בנושא הנדל"ן,בארץ הקודש חוקי הכלכלה
    אדם 13/04/2020 17:40
    הגב לתגובה זו
    3 0
    "לא תופסים"והאבטלה ופיגורי המשכנתא לא משפיעים על מחירי הנדל"ן...... ,
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות